z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:49/134)

Sałatka z kapusty pekińskiej 976

Zapraszam na pyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć

Ewusiowe Smaki
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z sezamem i pędami bambusa 143

choć uwielbiam je niesamowicie. Robi się je bardzo szybko i choć brzmi egzotycznie, na pewno posmakuje także miłośnikom tradycyjnego jedzenia. :) 1 średnia polędwiczka wieprzowa (około 500g) 400g kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki odłuszczonych ziaren sezamu 4 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek sosu sojowego 2 czubate łyżki pędów bambusa z puszki(...)dość sporą ilością soli oraz pieprzu i dobrze mieszamy. Po przyprawieniu, obtaczamy plasterki polędwiczki w mące ziemniaczanej i odstawiamy w misce na bok. Paprykę kroimy w niezbyt duże kwadraty, kapustę kroimy w krótkie paski lub nie za drobno siekamy. Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki, to samo robimy w przypadku szalotki. Przygotowane warzywa odstawiamy. W miseczce mieszamy sos sojowy

Kuchenna Kontrrewolucya
Sajgonki z kurczakiem 369

sztuk) Składniki: - opakowanie papieru ryżowego (14 sztuk) - 1 niewielka pierś kurczaka (150-200 ram) - pół paczki makaronu ryżowego (100 gram) - 1 marchewka - kawałek pora - garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej - pół czerwonej papryki - kawałek świeżego imbiru (ok 1 cm) - 1 ząbek czosnku - oliwa z oliwek - łyżka sosu sojowego - sól, pieprz - pół łyżeczki papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki papryki ostrej(...)marchewkę. Warzywa dusić przez kilka minut aż zmiękną. Makaron ryżowy zalać wrzącą wodą i odcedzić jak zrobi się miękki - po około 2 minutach. Makaron, kurczaka, usmażone warzywa oraz kapustę pekińską wymieszać w jednym naczyniu. W razie potrzeby doprawić do smaku.  Pozostaje już tylko zawinięcie sajgonek. Na talerz wlać trochę wody. Papier ryżowy zamoczyć w tej wodzie i przełożyć

Zgrabne Gotowanie
Peking Duck Sauce - Sos do kaczki po pekińsku 458

ostatecznie zwykłego miałkiego cukru 1-2 łyzki zimnej wody 1 łyżka miałkiej mąki kukurydzianej dodatkowo wybrane z poniższych: 1-2 cebuli dymki ze szczypiorem 1/2 ogórka wężowego 1 czerwona cebula cieniutkie krążki ciasta do kaczki po pekińsku upieczone mięso kaczki (najlepiej oczywiście w stylu kaczki po pekińsku) Wykonanie: Mąkę kukurydzianą wymieszać w zimnej wodzie i odstawić Patelnię postawić(...)imbiru 2 cm świeżego imbiru 30 ml octu ryżowego 450 g śliwek 150 ml alkoholu na śliwkach dodatkowo wybrane z poniższych: rzodkwi chińskiej, marchewki surowej, dymki ze szczypiorkiem, kapusty pekińskiej, papryki, czerwonej cebuli

Sztuka gotowania w/g Samiry
Dieta Oczyszczająca warzywno-owocowa, na czym polega? Dieta Ewy Dąbrowskiej jadłospis na 7 dni. 48084

owoców :      - korzeniowe: buraki, marchew, pietruszka, seler, chrzan, rzodkiew biała i czarna, rzepa, brukiew, rzodkiewka, skorzonera, pasternak,   - cebulowe: cebula, por, czosnek,   - krzyżowe: kapusta biała, włoska, czerwona, brukselka, pekińska, brokuł, kalafior, kalarepka, jarmuż,   - liściaste: wszystkie gatunki sałaty, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha, koperek, cykoria, szpinak, zioła,   - dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórek, melon, kawon(...)najlepiej świeżo przygotowywanych,   - surówek warzywnych i surowych zup warzywnych np. gazpacho,   - warzyw gotowanych w małej ilości wody lub na parze i w postaci zup,   - warzyw kiszonych : kapusta, ogórki,   - wywarów z ziół , warzyw i owoców suszonych oraz świeżych,   - kompotów z zalecanych owoców,   - owoców surowych lub w postaci surówek: jabłka. grejpfruty, kiwi, suszone śliwki i morele

IzaGotuje
Barszcz ukrainski czyli Zupowy Wtorek odc.79 182

marchew, starta na grubych oczkach 1 czerwona papryka, pokrojona w paski 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 pomidor, bez skórki, starty na tarce 1/2 małej białej kapusty, poszatkowana 1 puszka czerwonej fasoli, odsączona i opłukana sól, pieprz 1 litr wywaru na wołowinie natka do posypania Do gorącego wywaru dodajemy pokrojone ziemniaki i buraki. Lekko solimy i gotujemy(...)powinna stać się miękka i zacząć się karmelizować. Do patelni dorzucamy paprykę, przecier  i smażymy 2 minuty. Dodajemy pomidora, mieszamy i całość dodajemy do wywaru. Wrzucamy do wywaru kapustę i fasolkę i gotujemy ok 10 minut. Podajemy z natka pietruszki, chlebem, ew z kleksem śmietany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron z ajwarem i warzywami + drobiowe pulpeciki i surówka z kiszonej kapusty 195

się zarumieniło. Makaron: składniki na 2 porcje: 160 g makaronu (u mnie pełnoziarniste penne) garść mrożonej cukinii lub kawałek świeżej garść mrożonej papryki lub 1 mała świeża (u mnie czerwona) mały słoiczek ajwaru (ja dałam domowy)  kilka pieczarek 1 łyżka oleju Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cukinię pokroić w kostkę, a pieczarki w półtalarki(...)Następnie dodać ajwar i chwilę dusić. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać. Podawać z pulpecikami i ulubioną surówką (ja podałam z kiszoną kapustą). Surówka składniki na 2 porcje: 200 g kiszonej kapusty (niekwaszonej) 1/2 małej czerwonej cebuli 1 mała marchewka 1 łyżka oleju rzepakowego sól pieprz szczypta cukru Przygotowanie: Kapustę drobniej pokroić, dodać startą na grubych oczkach

Fabryka pomysłów
Kolorowa sałatka z makaronem 147

kukurydzę konserwową i fasolę czerwoną od firmy Bonduelle .   Składniki: 250 gram makaronu świderki 200 gram sera żółtego 200 gram szynki Pół małej kapusty pekińskiej 2 papryki czerwone 1 mała puszka fasoli czerwonej Bonduelle 1 mała puszka kukurydzy  Bonduelle 5 łyżek majonezu stołowego Roleski Sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według(...)przepisu na opakowaniu. Szynkę, ser żółty, paprykę kroimy w paski, kapustę pekińską drobno kroimy. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
Satay - kurczak w mleku kokosowym 198

odstawić na 1 - 2 godziny. Nabić na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grillować na obie strony po kilka minut, przed podaniem posypać mielonymi orzechami nerkowca. Sałatka: kapusta pekińska cebula czerwona marchewka jabłko natka pietruszki Wszystkie składniki dość drobno posiekać, przed podaniem polać sosem  wafu

Lubię to gotuję
Sałatka z makrelą 145

Składniki: świeża makrela czerwona papryka szczypiorek kapusta pekińska sos vinegrette Przygotowanie: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić w drobną kostkę. Z makreli powyciągać ości..  Połączyć wszystkie składniki razem, polać sosem, posypać szczypiorkiem i gotowe...  smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka 136

Sałatka zrobiona przez moją córkę..kiedyś robiła podobną, ale tym razem dodała ser sałatkowy..pyszna była.. 2 filety drobiowe przyprawa do gyrosa kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1  ogórek świeży 1-2 ogórki korniszony 1 pomidor kawałek sera sałatkowego typu feta 1 ząbek czosnku majonez sól, pieprz Filety pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros.Odstawi

Moje domowe kucharzenie
Wegańska PRAGA 157

seitanem zrobionym a'la wołowina podane z sosem śliwkowo jabłkowym (koszt 175 CZK). Rok temu jak jeszcze jadłem mięso, zamówiłem podobne danie, z tym że ze smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału - czyli czeski

Bananowe Pole
Proste pszenne tortille 246

sumie na upartego może nawet zastąpić spód do pizzy:) Bez drożdży. Domowy fast food. Z jakim farszem ? To zależy, co masz w lodówce. My jadamy najczęściej z kapustą - pekińską lub czerwoną, kukurydzą, mięskiem i ogórkami kiszonymi. Do tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje do 40 minut. Przygotowanie farszu zależy

apetytnapieczenie
sałatka kebabowa 167

ostrym sosem czosnkowym.  Składniki: 1 duży filet z kurczaka  1 szklanka pikantnego ketchupu 1 opakowanie przyprawy kebab-gyros 4-5 ogórków konserwowych czerwona papryka czerwona cebula 1/2 kapusty pekińskiej puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu mały kubek jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki oleju Mięso pokroić w kostki, wymieszać z przyprawą i usmażyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania