z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:46/134)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 355

Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. 2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Barszcz wołyński 163

barszcz wołyński przygotowuje się na bazie buraczków i kapusty. Jeśli brakuje Wam pomysłów na zupę, koniecznie wypróbujcie ten wyjątkowy barszcz :) Składniki na duży garnek: 3 średnie buraczki czerwone, ugotowane ½ główki kapusty (włoskiej lub białej) 1 puszka białej fasolki lub 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 marchewki ½ średniego selera 5 ziemniaków 2 łyżki przecieru pomidorowego 6 ząbków czosnku

Trzeci talerz
Sałatka z kiszonej kapusty 124

Sałatka z kiszonej kapusty jest idealnym dodatkiem do dań mięsnych i ryby. Zdrowa, dobra i prosta do zrobienia :) Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 czerwona cebula 1 marchewka 1 czubata łyżeczka natki pietruszki świeżej lub siekanej 4 łyżki oliwy pieprz ziołowy sól Wykonanie: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach

Smak mojego domu
Surówka ze świeżych warzyw 141

Składniki: mała główka białej kapusty 1 cebula czerwona 1 mała czerwona papryka 1 średni zielony ogórek pęczek rzodkiewek olej kukurydziany firmy Oleofarm sól, sok z cytryny, pieprz mielony, cukier Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy, lekko solimy i ugniatamy, pozostawiamy na 10-15 min. Pozostałe warzywa po umyciu kroimy drobno, ale nie tak bardzo drobno:) Kapustę lekko odciskamy jeśli zrobiła

Proste Potrawy
Sałatka z kapustą pekińską i fetą 115

Smaczna , zdrowa i prosta sałatka z kapustą pekińską i serem feta wzbogacona oliwkami . To świetna propozycja na szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości . składniki na 4 porcje opakowanie sera feta szklanka czarnych oliwek kilka liści kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 czerwona cebula kilka kropli oliwy z oliwek sól i pieprz przepis Kapustę pekińską szatkujemy , dodajemy pokrojony w kostkę ser feta

Smakowite Dania
1541. Surówka z kapusty pekińskiej 207

Lubię takie surówki... są one szybkie do zrobienia ...i smaczne...do surówki dodałam miodu klonowego z Anielskich Przysmaków.. kapusta pekińska papryka czerwona ogórek zielony 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu klonowego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz zioła prowansalskie 4-5 łyżek oliwy Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę

Moje domowe kucharzenie
Gołąbki z soczewicą i komosą ryżową. 142

SOCZEWICĄ I KOMOSĄ RYŻOWĄ Składniki (ok. 8 gołąbków, w zależności od wielkości główki kapusty): 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy - przepłukanej 1/2 szklanki komosy ryżowej białej - przepłukanej 300 g pieczarek 1 czerwona cebula 1 jajko 1 mała główka młodej kapusty 1 łyżka oleju 300- 400 g przecieru pomidorowego  1 łyżeczka suszonego oregano, bazylii, majeranku i słodkiej papryki

Powiedz dietom nie
Surówka z kapusty pekińskiej 158

Pyszna i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z warzywami. Polecam ja do obiadu, jest szybka do przygotowania. Składniki: mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 1 zielona papryka pęczek rzodkiewek 2 ogórki zielone pęczek szczypiorku 5 łyżek oleju sok z cytryny sól,pieprz cukier Sposób przygotowania: Umytą kapustę pekińską drobno kroimy, umyte i oczyszczone papryki kroimy w cienki paski. Ogórki

Bajeczna Kuchnia
Surówka z białej kapusty 124

Surówka z białej kapusty Na 3 porcje: 1/4 niedużej główki białej kapusty 1/2 białej rzodkwi 1 nieduża czerwona cebula 1 średni pomidor 1 łyżka białego octu winnego 2 łyżki oleju z avocado przyprawa do sałatek pieprz ziołowy sól Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę szatkujemy w drobne piórka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidora kroimy w niedużą kostkę

peggiwkuchni
Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek 144

Witaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem, 3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki, sól, 4 łyżki oliwy, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno

Nie tylko w kuchni
Sałatka z kapusty pekińskiej, koperku i korniszonów 177

sałatkę z dodatkiem koperku. Tym razem jest to sałatka z kapusty pekińskiej i korniszonów. Wiosną i latem, gdy mamy świeży koperek, warto go wykorzystywać w kuchni jak najczęściej. Zachęcam również do mrożenia koperku i aromatyzowania nim naszych dań przez cały rok :) Składniki: pół małej główki kapusty pekińskiej 1  czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 2 łyżki siekanego koperku (świeżego(...)mrożonego) 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę, cebulę i ogórki wkładamy do miski. Dodajemy koperek. Jogurt i majonez łączymy, dokładnie mieszamy i wlewamy do sałatki. Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy.  Smacznego

Smak mojego domu
Placek po cygańsku 250

pieprzu Kilka listków laurowych Kilka ziaren ziela angielskiego olej 100 ml śmietany 3 łyżeczki mąki Placek ziemniaczany 1 kg ziemniaków 3 jajka Mąka Sól olej Surówka Ok. 1/3 kapusty pekińskiej ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej ½ papryki żółtej Sos do surówki typu winegret Sos na placek Sos majonezowo – ketchupowy ( wcześniej opublikowany na blogu ) Wykonanie: Mięso myjemy, kroimy w kostkę około(...)się uda ) Jeżeli tak jak ja robicie więcej placków, każdego placka, umieszczamy w nagrzanym do 100 - 150 o c piekarniku na oddzielnej blaszce, dzięki temu każdy będzie ciepły. Kapustę pekińską myjemy i szatkujemy. Dodajemy do niej pokrojone, kolorowe papryki. Całość mieszamy z sosem typu winegret ( nie ukrywam w tym momencie ułatwiam sobie życie, korzystam z gotowego sosu ). Usmażonego placka kładziemy

Smaki Ewy
Sałatka grillowa 158

dzisiejszej niedzieli. -TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: 1-30 min       - PORCJE: 5 Sałatka grillowa 1 kapusta pekińska 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej 1/2 jabłka 2 ogórki kiszone garść rodzynek natka cebuli sos koperkowo- ziołowy z torebki kucharek, pieprz   Kapustę pekińską szatkujemy. Następnie dodajemy do niej

Gotuję Testuję
Roladki schabowe z mięsem mielonym duszone w kapuście kiszonej 264

Składniki: 350g mięsa mielonego, 11 plastrów schabu, 3 cebule ( 1 do roladek i 2 do kapusty kiszonej), 2-3 kawałki czerwonej papryki konserwowej, kawałek masła, 480g kapusty kiszonej po odsączeniu, musztarda, sól, pieprz, majeranek, olej, mąka pszenna. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórki, rozbić tłuczkiem mięso, posolić i popieprzyć z obu stron. Każdy plaster schabu posmarować musztardą. Mięso

W kuchni u Moniki
Sałatka chrzanowa z młodą pekińską 392

którą polecam na co dzień, do pracy czy też na przyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g szynki drobiowej 200g sera zółtego tłustego np: Fontal czy też ementalski Garsć natki pietruszki ok 5 łyżek majonezu 3 łyżeczki

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą 217

Prosta surówka z białej kapusty z papryką, kukurydzą, natką pietruszki i jogurtem naturalnym. Kolorowa dawka witamin do obiadu Składniki: 1/3 małej główki białej kapusty 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy (około 120 g) 1/2 małego pęczka natki pietruszki 100 g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu około 1 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Kapustę

Oryginalny smak
Bigos z młodej kapusty z boczkiem i papryką 181

sklepach i na targowiskach już pojawiła się młoda kapusta. Ja przygotowałam z niej pyszny bigos z dodatkiem wędlin i papryki. Młoda kapusta jest bardzo miękka i nie wymaga długiego gotowania, dlatego też potrawa jest szybka do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 główka młodej kapusty, 1 papryka czerwona, 1 cebula, 200g kiełbasy cienkiej, 200g boczku pieczonego Hańderek, 2 liście laurowe(...)ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 pęczka koperku, 50g masła, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Kapustę gotuję około 5 minut, następnie wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę około 5 minut. 2. Następnie kapustę zalewam wodą (tak by była

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania