adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pizzerinki z ciasta francuskiego Przekąski, które zrobią furorę na każdej imprezie, czy spotkaniu rodzinnym i w błyskawicznym tępię będą znikać ze stołu, to właśnie pizzerinki z ciasta francuskiego. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu, będą gotowe w ciągu 20min, a jako dodatki można użyć wielu ciekawych składników wedle własnych preferencji smakowych. Poniżej podstawowy przepis na pizzerinki(...)serem żółtym i szynką. Składniki (na około 14szt): 1 płat ciasta francuskiego 150g sera żółtego 150g szynki Ketchup około 3-4 łyżki, lub przecier pomidorowy Oregano Ostra papryka w proszku Przygotowanie: Ciasto rozwijamy i smarujemy ketchupem, lub przecierem pomidorowym, zostawiamy nieposmarowany 4 – centymetrowy pas ciasta z jednej dłuższej strony, na który też nie będziemy układać pozostałych składników
Księga-SmakuMini pizze z ciasta francuskiego z szynką to idealna, wręcz wymarzona przekąska na przyjęcie. Szczególnie sprawdzi się na domówkach, kiedy jedzenie znika w mig. Przygotowanie mini pizzerek z ciasta francuskiego jest bardzo szybkie i proste. Moje ulubione składniki, które dodaje do pizzerinek to szynka, ser, pieczarki oraz czerwona cebula. Zdarza mi się także używać do nich mozzarelli, oliwek czy pomidorków(...)koktajlowych. Przed nałożeniem składników, smaruje kawałki ciasta francuskiego ketchupem (także domowym ketchupem z dyni i papryki ), dzięki temu są niezwykle aromatyczne. Niżej podaję Wam przepis na moją ulubioną wersję pizzerinek Zobacz też: Pizzerinki czyli mini pizze Quesadilla z kurczakiem Przepis na mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Drukuj przepis Porcji: 8 Czas gotowania: 20 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego
Kuchnia BazyliiSzybkie i smaczne kokosowo-ananasowe rożki z ciasta francuskiego. Farsz jest idealnie słodki i nie mdlący. Przepis idealny, gdy goście pukają do drzwi (o ile macie w lodówce porcję gotowego ciasta francuskiego ;) ), jak to przy przepisach z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Bardzo polecam. Jeśli nie lubicie ananasa, bądź go nie macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz. 'kokosowo-ananasowe rożki(...)francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego - 2 łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych - 3/4 szklanki drobno posiekanego ananasa z puszki - 1/3 szklanki ciepłej wody - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 rozkłócone jajko Mleko skondensowane, razem z jogurtem wlać do garnuszka. Podgrzać na małym ogniu. Dodać wiórki kokosowe i mieszać
CookYourselfFantastyczna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko - kawałki ciasta francuskiego a'la ciasteczka z owocami i ekologicznym musem kokosowym, a do tego sałatka owocowa również polana musem kokosowym. Ciasto francuskie z owocami to również fajna opcja szybkich przekąsek imprezowych lub gdy mamy ochotę ma "coś" słodkiego - możemy nimi delektować się bez wyrzutów sumienia. Smakują rewelacyjnie - sama nie mogłam się(...)błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Dzięki witaminie D jest sprzymierzeńcem walki z depresją, a witamina K w nim zawarta, pomaga w nauce, wspierając procesy neurologiczne. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 szt. kaki 1 banan 1/2 małego granatu 4-5 łyżek musu kokosowego BIO Foods by Ann Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na małe prostokąty o wielkości około
Kuchnia MagdaLenydania? Użyte składniki? Wygląd? Dodatki? A może smak? Moim zdaniem, to wszystko, nawet i jeszcze więcej. Czy proponowane przeze mnie danie jest wykwintne, czy nie, osądźcie sami. Kurczak w cieście francuskim. Podane niżej składniki są na 1 porcję ciasta, ja zrobiłam z dwóch. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375g)- upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko)- 3 małe kolorowe papryki(...)woda odparowała dołożyłam pokrojony w talarki por (uważając, aby składników nie połączyć), posoliłam. Jeszcze chwilę smażyłam (na jednej patelni) nie mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam
mojewypiekiinietylkoProponuję dziś do przyrządzenia pyszne danie z ciasta francuskiego , z kurczakiem i warzywami, sycące i aromatyczne , w sam raz na zimową porę . Do tego przepisu potrzebujemy dwa opakowania ciasta francuskiego . Jedno opakowanie jest na dwa warkocze czyli dwie porcje. Zaplatanie nie jest takie trudne, dokładnie jest przedstawione na filmiku . Danie to pierwszy raz jadłam "będąc w gościach(...)tego czasu to danie bardzo często pojawia się na naszym stole. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 4 osób): ok. 500 g piersi z kurczaka (lub jedna podwójna) 2 opakowania ciasta francuskiego XXL 50-25 cm 375 g 500 g pieczarek 1 mała puszka kukurydzy 1 papryka 1 jajko 1 cebula ketchup kawałek żółtego sera do starcia łyżeczka masła oliwa sól
Kawa z mlekiemZdarzają się czasem takie dni, że mamy ochotę na coś innego. Delikatnego, jednocześnie sycącego. A może bezmięsnego? Pobawmy się dziś w wytrawną tartę z ciasta francuskiego, prostą i elegancką, w sam raz na wizytę gości. Lista zakupów: 1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Pół szklanki śmietanki 30% Dowolne(...)mnie: ogórki konserwowe z chilli, oliwki oraz suszone pomidory Sól i pieprz listonic_type='other';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_name='Prosta i szybka tarta wytrawna'; listonic_content='1 ciasto francuskie 1 większe lub 2 mniejsze opakowania łososia wędzonego na zimno 2 kulki mozzarelli 5 jajek Śmietanka 30% Ogórki konserwowe z chilli Oliwki Suszone pomidory Sól Pieprz'; document.write(" "); Podsypujemy stolnicę mąką
Proste-przepisy.plZawsze gdy tylko pada hasło „imprezowa przekąska”, moją odpowiedzią zwrotną jest: ciasto francuskie i ketchup. Te dwa produkty świetnie się uzupełniają i są doskonałą i smaczną bazą do przygotowania przeróżnych smakołyków. Dziś zapraszam na pyszne pizze na francuskim cieście:) Tuńczyk lubi kukurydzę, dziś więc takie właśnie zestawienie. Nie byłoby też pizzy bez sera – ja wykorzystałam(...)przygotuje będzie zadowolony, dlatego polecam je Wam na zbliżające się okazje: Mikołajki, Sylwestra czy bezokazyjne spotkania rodzinne lub w gronie znajomych:) Na 12-16 porcji: 2 op. ciasta francuskiego 1-2 puszki tuńczyka w sosie własnym ok. 1/2 puszki kukurydzy pęczek szczypiorku gęsta, kwaśna śmietana 18% około 100 g sera cheddar kilka garści tartej mozzarelli sól, pieprz Ciasto francuskie rozwijamy
Smaki Na Talerzuprzystąpiłam do dzieła! Pierwsze wyszły pyszne, ale nie były tak dopieszczone jak bym tego chciała. Kolejne już były IDEALNE! I właśnie takim idealnym przepisem z Wami się dzielę! Kruche ciasto francuskie wypełnione po brzegi fantastycznym jajecznym kremem z odrobiną cynamonu wprost rozpływają się w ustach! Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będziecie zachwyceni tak jak my! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie(...)skórka z cytryny * cynamon – 0,5 łyżeczki * mąka pszenna – 25 g * cukier drobny – 120 g * woda – 70 ml * żółtko – 4 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy masłem po całości, posypujemy cukrem trzcinowym, p onownie zwijamy i wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki. Do 3/4 mleka dodajemy skórkę cytrynową i cynamon, gotujemy, w reszcie
Ostra na Słodkodługo myślałam, a zrobiłam raz dwa i wcale nie z tym nad czym tak dumałam ;-) Jak zwykle wyszło łatwo, szybko, smacznie i nawet całkiem ładnie ;-) Papryka faszerowana w cieście francuskim PAPRYKA FASZEROWANA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 1 papryka 1 kiełbaska chorizo 1 jajko na twardo 4 plastry sera żółtego 1/2 opakowania ciasta francuskiego Paprykę myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo(...)wykładamy pokrojoną w kostkę kiełbaskę chorizo z jajkiem na twardo. Na wierzch układamy kolejny plasterek żółtego sera. Do środka możemy również włożyć drobno posiekany szczypiorek bądź inną zieleninkę ;-) Ciasto francuskie przekrawamy na pół i na każdej z połówek na środku układamy paprykę (żółtym serem do góry). Boki ciasta nacinamy w paski około 1cm szerokości - wzdłuż linii ciasta (po każdej stronie
peggiwkuchniDzisiejsza propozycja na szybki i smaczny obiad, to dorsz pieczony w cieście francuskim, które jest dość tłustym ciastem, ale dzięki temu ryba nie jest sucha, podany z delikatnymi kapuśniaczkami. Pycha połączenie, przygotowanie błyskawiczne! Składniki na kapuśniaczki w cieście francuskim: - opakowanie ciasta francuskiego - opakowanie kapusty kiszonej (dobrej jakości) - pęczek pietruszki - zioła kopru włoskiego - sól, pieprz - 2 -3 łyżki masła - 1/2 cebuli(...)szynki wędzonej Cebulę, pokrojoną w kosteczkę, dusimy na maśle, dodajemy szynkę, wypłukaną i posiekaną kapustę, dusimy około 10 minut, doprawiamy w/w przyprawami. Na sam koniec dodajemy pietruszkę. Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w cieście francuskim
SMYKWKUCHNIciastem francuskim sprawa jest prosta – cokolwiek się do niego wsadzi będzie zjadliwe. Zawsze też można nadać ciastu inny kształt i udawać, że wciąż wymyśla się nowe dania. Dodatkowo moje dzieci uwielbiają wszystko, co jest w środku ciasta, a już niekoniecznie to samo, ale poza nim. Wciąż tego nie rozumiem, ale jakem Matka Polka, dogodzić ich podniebieniom pożądam. Ciasto(...)lodówki, gdy po prostu nie chce mi się za bardzo zastanawiać, co zrobić na obiad. Jednymi słowy lenia mam Dzisiaj więc kolejny pomysł z serii: Co dziś będzie w cieście francuskim Składniki: 1 opakowanie prostokątnego ciasta francuskiego 350 – 400 g filetu z indyka garść posiekanej, świeżej natki pietruszki 1 jabłko 2 łyżki smalcu gęsiego (warto dodać sobie zdrowego tłuszczu
gutfutJakoś mnie naszło wieczorem na upieczenie czegoś słodkiego :) Proste i szybkie w wykonaniu ciasto francuskie do odrywania z masą makową. Jeśli macie trochę więcej czasu, polecam samemu przygotować masę :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Zapraszam do pieczenia!Składniki na gwiazdę z ciasta francuskiego:gotowe ciasto francuskie1 jajkomasa makowaCZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYPrzygotowanie(...)ciasta francuskiego wycinamy równe koła (u mnie 21 cm). Żółtko oddzielamy od białka. Przy pomocy pędzelka smarujemy ciasto białkiem, a następnie na jedno z kółek wykładamy masę makową wg uznania, zostawiając 0,5 cm wolnego miejsca przy krawędzi. Przykrywamy drugim kółkiem, posmarowaną częścią do maku. Lekko dociskamy i dokładnie zagniatamy krawędź. Przy pomocy ostrego noża kroimy ciasto na 12 równych
My Culinary ArtUwielbiam gotowe ciasto francuskie. Można z niego przyrządzać wiele ciekawych potraw. Można na nim układać dodatki słodkie lub wytrawne, wykrawając z niego prostokąty, można w nie zawijać owoce lub nadzienie, można przygotować szybkie domowe rogaliki. A go tego jest baardzo proste w użyciu :) Poniżej podam przepis na 10 parówek zawijanych w ciasto, bo mniej więcej tyle można przygotować z jednego(...)opakowania ciasta francuskiego. Ja przygotowałam ich pięć, a z pozostałego ciasta zrobiłam PODUSZECZKI Z NUTELLĄ. TUTAJ znajdziecie moje pozostałe przepisy z użyciem gotowego ciasta francuskiego (na słodko oraz na słono). Zapraszam do pieczenia! :) Składniki (na 10 parówek): 10 chudych parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 5 plasterków sera 1 łyżka sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie
My Culinary Artpodziękować za życzenia z okazji urodzin bloga i słowa wsparcia. Jesteście wspaniali :) To danie bardzo się Wam spodobało, gdy pokazałam Wam je na Facebooku . Proste w przygotowaniu tarty z ciasta francuskiego z farszem z botwinki i sera gorgonzola, efektownie zwieńczone sadzonym jajkiem. Możecie je zjeść na śniadanie lub lunch, albo zabrać ze sobą w plener, bo równie dobrze smakują(...)zimno. Aby tarty się udały, ciasto francuskie musimy podpiec wcześniej przez 10 minut w piekarniku. Ciasto kroimy na kwadraty, następnie przy pomocy noża delikatnie nacinamy brzegi (ale nie przecinamy ich na wylot!), które w czasie pieczenia podniosą się i utworzą rant podtrzymujący wewnątrz nadzienie tarty. Choć jajka nie chciały utrzymać się wewnątrz i niesfornie wylały się na blachę
Chilli Czosnek i Oliwa