ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:18/361)

Serowo-francuskie paluchy z szynką 136

ciasta francuskiego można wyczarować wiele przekąsek na słono, tym razem zrobiłam serowo-francuskie paluchy z szynką parmeńską z dużą ilością ostrej papryki a mimo to wcale nie były ostre J Ważne jest aby użyć do nich wyrazistego w smaku sera żółtego np. parmezanu cz cheddara, nie próbujcie z goudą bo wyjdą zupełnie bez smaku, polecam podawać ciepłe z domowym sosem(...)czosnkowym, na spotkanie z przyjaciółmi rewelacja! Składniki: 2 rulony świeżego ciasta francuskiego 20 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 10 dag szynki parmeńskiej Ostra papryka do posypania 1 jajko Jak wykonać ? Ciasto francuskie musi  być dobrze schłodzone w lodówce. Szynkę parmeńską pokroić w drobną kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeden rulon ciasta francuskiego rozwinąć

Wanilia i Kardamon
Paluchy z Nutellą 212

Bywają takie dni, kiedy na przygotowanie czegoś słodkiego na deser mamy dosłownie kilka chwil, w takich wypadkach dobrze mieć wypróbowane ekspresowe przepisy. U mnie takim awaryjnym rozwiązaniem często bywa ciasto francuskie. Dziś mam dla Was pomysł na paluchy z ciasta francuskiego z Nutellą, których przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne :) Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko Nutella cukier puder(...)posypania Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia. Do białka dodajemy odrobinę wody i roztrzepujemy w miseczce. Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi powinny zostać wolne, żeby łatwo dało się je skleić. Składamy ciasto na pół i dociskamy lekko brzegi. Wierzch smarujemy białkiem. Ciasto tniemy na paski o szerokości około 1-1,5 cm, zwijamy

Ciastkozercy
La szalup de pudding 106

prostu moja kolejna deserowa wariacja z ciasta francuskiego, którą postanowiłam nazwać bardziej światowo (nie żeby poprawnie w jakimkolwiek języku) Ale jeśli lubicie domowe budynie i owoce, bez względu jaką ma nazwę to na pewno ta propozycja Wam posmakuje Składniki na „szalupy”: Opakowanie ciasta francuskiego Forma do muffinów Wykonanie: Ciasto dzielimy na w miarę równe kwadraty, formę do muffinów(...)obracamy do góry nogami. Nakładamy każdy kawałek ciasta francuskiego na wystającą część formy, delikatnie dociskając spód, aby podczas pieczenia „szalupy” za bardzo się nie skurczyły i dało się do nich nałożyć masę budyniową. Patrz zdjęcie. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stop. C piekarnika (grzanie góra/dół) i pieczemy ok. 20-25 minut. Studzimy. Składniki na domowy budyń

gutfut
Ciasto francuskie z szynką jajkiem 247

Opis ciasto francuskie z szynką jajkiem: Ciasto francuskie z szynką jajkiem – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem. Danie jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. Składniki: 1 ciasto francuskie Opakowanie szynki (5-6 plastrów) 6 jajek Szczypiorek 1 papryka czerwona Sól, pieprz Czosnek granulowany Sposób przygotowania: Na początku ciasto francuskie kroimy(...)jajku. Na koniec posypujemy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 15-18 minut. Musimy pilnować by ciasto ani jajka się nie spaliły. Artykuł Ciasto francuskie z szynką jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety mielone w cieście francuskim 108

Cześć Dziś będzie kolejny przepis na mielone. Tym razem w trochę mniej tradycyjnej formie, tzn. pieczone w cieście francuskim. Chociaż fanką ciasta francuskiego nie jestem, ale kotlety bardzo mi smakowały. A były efektem dość dużych modyfikacji przepisy z gazety Na żywo Kotlety mielone w cieście francuskim Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, płaską blachę, miskę, miseczkę(...)mięsa wieprzowego (np. łopatki),  1 niedużą cebulę,  1 czerstwą bułkę,  1-2 jajka,  bułkę tarą,  sól,  pieprz,  mieloną słodką paprykę, opakowanie ciasta francuskiego,  ewentualnie mleko. Mięso umyj, osusz i ewentualnie usuń ścięgna i pozostałości krwi. Następnie mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jajka sparz

blog.moje-pasje.info
Cebularze z ciasta francuskiego 112

Dziś Nasza kolejna prosta i szybka wariacja na wykorzystanie ciasta francuskiego do przekąsek. Jednocześnie  jest to dowód na to, że jeżeli mamy w domu opakowanie ciasta francuskiego, a do tego praktycznie pustą lodówkę to możemy zrobić coś ciekawego.  Do przekąsek wykorzystałam cebulę zwykłą i czerwoną bo akurat takie miałam, ale mogą być dwie zwykłe lub czerwone(...)większego znaczenia. Cebularze z ciasta francuskiego SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 jajka 1 cebula zwykła 1 cebula czerwona 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich keczup do podania Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wycinamy kółka i nakłuwamy je widelcem. Cebule kroimy na plasterki i rozdzielamy na krążki. Na każde kółko ciasta nakładamy krążek cebuli i zwijamy boki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 174

Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację. Na co dzień lub od święta. Polecam. Składniki kulebiaka z łososiem: (4-5 porcji) 125 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 70 g ugotowanego ryżu(...)pęczek natki pietruszki 250 ml mleka 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą 1 surowe żółtko 275 g prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat   Przygotowanie kulebiaka z łososiem:   Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić

Moja Delicja
Faworki z ciasta francuskiego 209

Faworki z ciasta francuskiego to idealny przepis dla tych, którzy są zabiegani, leniwi, mają dwie lewe ręce w kuchni lub tych, którzy cały czas się odchudzają (pozdrawiam koleżanki z pracy! ). Wystarczy 15 minut, aby przygotować talerz takich pysznych faworków, dużo mniej kalorycznych, niż tradycyjne. Zobaczcie też: Najlepsze przepisy z blogów na Tłusty Czwartek Przepis na faworki z ciasta francuskiego Drukuj(...)przepis Porcji: 21 faworków Czas gotowania: 15 minut Składniki opakowanie ciasta francuskiego cukier puder Przepis 1 Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na 7 pasków - każdy szerokości około 1,5 cm. 2 Następnie każdy z nich kroimy na 3, aby wyszło nam z ciasta 21 prostokątów. 3 W każdym prostokącie nacinamy środek i przekładamy przez niego ciasto - tak samo, jak byśmy robili

Kuchnia Bazylii
Oliwkowe przekąski na patyczkach 141

Dziś proponujemy przekąskę z ciasta francuskiego, która bardzo efektownie wygląda na stole. Ja nie należę do wielbicieli oliwek, w związku z tym dla mnie to bardziej ozdoba stołu, ale tym którzy je  lubią taka forma podania w cieście francuskim bardzo się podobała. Oliwkowe przekąski na patyczkach SKŁADNIKI: 1/4 opakowania ciasta francuskiego zielone oliwki (ok 150 g) 1 żółtko(...)łyżka mleka Żółtko jaja mieszamy z łyżką mleka. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko i smarujemy żółtkiem z mlekiem. Ciasto kroimy na paski mniej więcej szerokości oliwek. Każdą oliwkę owijamy ciastem francuskim, częścią posmarowaną ku środkowi i nabijamy całość na patyczki szaszłykowe. Szaszłyki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu pozostałym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy w piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Czekoladki w cieście francuskim 114

Niespodziewana wizyta gości?? Szukasz czegoś szybkiego do kawy? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich słodką niespodzianką? A może zostało ci trochę ciasta francuskiego i nie wiesz jak możesz je wykorzystać?! Wystarczą tylko czekoladki np. tiki taki i ciasto francuskie Składniki : – 1 opakowanie ciasta francuskiego – ok. 12-14 czekoladek np. tiki taki – jajko do posmarowania Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy. Najpierw(...)pasków). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na każdy prostokąt kładziemy czekoladki zwijamy i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok 30 minut aż ciasto się zarumieni. Gotowe Artykuł Czekoladki w cieście francuskim pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kiełbaski mumie - na Halloween 179

Kiełbaski w cieście francuskim to syta i bardzo szybka przekąska. Odrobina inwencji, a kiełbaski bądź parówki zamienią się w mumie i mogą zostać ozdobą halloweenowego przyjęcia. Na przyjęcie nadają się idealnie, bo smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Zrób parówce turbanik z ciasta francuskiego, kilka kropel majonezu, ziarenek pieprzu na źrenice oczek i mumia gotowa. Banalnie proste, a zwyczajne(...)parówki staną się nadzwyczajne. Pod warunkiem, że użyjesz dobrych jakościowo kiełbasek i ciasta francuskiego na maśle. Jeśli poszukujesz innych pomysłów na Halloween zapraszam na Pizze - kośći i na słodko Amerykany z pajęczą siecią. Składniki na 6 sztuk: 6 kiełbasek, parówek 1/2 rolki ciasta francuskiego (50x25 cm) 1 łyżeczka majonezu 12 ziarenek pieprzu Wykonanie: kiełbaski lub jeśli używasz parówek (obierz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim 308

Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim Świeży łosoś zapiekany w cieście francuskim to ciekawy pomysł na smaczny obiad. Ryba przyrządzona w ten sposób jest bardzo soczysta i aromatyczna. Polecam!     1 opakowania ciasta francuskiego ok 40 dkg świeżego łososia – bez skóry 20dkg szpinaku 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły(...)patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz szpinak i podsmażamy całość, aż woda odparuje. Szpinak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Na nienaciętych środkach ciasta układamy warstwę szpinaku *** *** Na szpinaku układamy plasterki sera feta

Blog z Apetytem
Faworki francuskie (eksresowe) 116

Gotowym ciastem francuskim zachwycam się przy każdym publikowanym przepisie, bo naprawdę uwielbiam je za to, jak przyspiesza wykonanie wielu słodkich i słonych propozycji. Jest to taki tryb speed, bo rozwijasz, robisz z nim co chcesz (smarujesz, zwijasz, kroisz, itp.) i pieczesz! A te faworki francuskie to już totalny hit, który nie przyszedł mi samej do głowy, a wypatrzyłam(...)Kasi z bloga Kuchnia Bazylii . Prawda, że mistrzostwo? :) no już prościej i szybciej być nie może! :) Te faworki od tradycyjnych są niewiele lżejsze, bo ciasto francuskie to jednak do fit nie należy ;) ale są pieczone, a nie smażone, dzięki czemu nie nasiąkają gorącym tłuszczem. Ciasto francuskie pięknie listkuje, dlatego faworki stają się pięknie puchate i kruche. Świetna alternatywa na Tłusty

Kolorowy Przepisownik
Mini-pizze na cieście francuskim 164

cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://coolinarnie.pl/2015/03/16563/mini-pizze-na-ciescie-francuskim&blog=http://coolinarnie.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5b921526d9dc2362e4a0040d3b793f2a').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Mini pizze na cieście francuskim Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz listonic_name = "Mini pizze na cieście francuskim (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic(...)content = "1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Płat ciasta francuskiego dzielimy na 8 kwadratów (najpierw wzdłuż na pół, potem w poprzek). Każdy smarujemy ketchupem i posypujemy bazylią. Wędlinę kroimy w kosteczkę, układamy na cieście. Na koniec posypujemy tartym żółtym serem i pieprzem. Pieczemy

CoolinarniePL

Proponowane wyszukiwania