ciasto francuskie - 5410 przepisów (strona:24/361)

Ciastka francuskie z truskawkami 179

Ciasto francuskie należy do moich ulubionych. Moim zdaniem, jego twórca zasługuje na kulinarnego Nobla. To ciasto daje ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na ciepło, na zimno, można w nim zapiekać mięso, ryby… i nie tylko. Wykorzystując gotowe, w krótkim czasie wyczarujemy pyszne ciastka francuskie z truskawkami.     Składniki na 8 sztuk:  - 1 opakowanie ciasta francuskiego   375g(...)uprzednio musi być wyszorowana i wyparzona), ozdabiamy listkiem mięty. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.Dla mniej wprawnych w pieczeniu, czy bardziej zabieganych, czy też zapracowanych… i nie tylko – gotowe ciasto francuskie stanowi wielkie udogodnienie. W krótkim czasie przygotujemy pyszne, aromatyczne ciastka francuskie z truskawkami lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Ciastka francuskie z truskawkami appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Marchewkowe szaleństwo po francusku, z szczyptą pikanterii 121

Kreatywne gotowanie to dla mnie fajne wyzwanie. Trzy podstawowe składniki zostały wskazane i jedno przeze mnie dobrane. Marchew, śmietana, ciasto francuskie to składniki podstawowe, a ja dodałam bataty, bo dla mnie są w smaku wyjątkowe. Przypraw, ziół, czy składników roboczych ( sól, cukier, woda, olej do smażenia, ocet winny, oliwa, bułka tarta do panierowania żelatyna) można było używać do woli(...)jakie lubi, kto jakie woli. Ja na przystawkę postawiłam i na cieście francuskim masę z marchewki, śmietanki i batata zrobiłam. Całość fajnie została doprawiona, a następnie schłodzona. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok 26 cm: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 700 g obranej marchewki, 300 g obranego batata, 200 ml słodkiej śmietanki 30%, 250 ml wody

Moniki Smakołyki
Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami 231

Dziś proponuje mój sposób na ciasto francuskie w formie nadziewanych owocami ciastek na słodko. Polecam ciasteczka jako przekąskę na Sylwestra JRożki z ciasta francuskiego z wiśniamiSkładniki:1 opakowanie ciasta francuskiegookoło 1/3 szklanki cukru do posypania ciasta1 słoik kompotu z wiśni (500 g wiśni)3 łyżki cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej1 jajko roztrzepane do posmarowaniaPrzygotowanie:Stolnicę lub blat oprószamy mąką. Wykładamy(...)nią ciasto francuskie. Ciasto posypujemy równomiernie cukrem, a następnie dociskamy go aby pozostał na cieście.Ciasto dzielimy na około 9 kwadratów.  Wiśnie oddzielamy od kompotu. Z całej ilości kompotu odlewamy 1/3 szklanki, resztę możemy wypić J Przekładamy wiśnie do rondelka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy do momentu aż puszczą sok. 1/3 szklanki kompotu który wcześniej odlaliśmy mieszamy z mąką ziemniaczaną

Mania Gotowania
Super zawijas z fenkułem. #vegefood 95

kochani po weekendzie :) Naszła nas dzisiaj ochota na ciasto francuskie i proszę :) Lecimy do marketu, a tu promocja na ciasto, jakby wiedzieli, że planujemy coś fajnego. Zauważyliśmy również, że pokazał się koper włoski (fenkuł). Oczywiście od razu zakupiliśmy, bo uwielbiamy jego niecodzienny anyżkowy smak. Może Was dziwić, że mówimy WOW na fenkuł, ale to jest problem mniejszych miejscowości w naszym(...)gdzie nie ma żadnych problemów z dostępnością towarów :) Zawsze znajdzie się jakiś sprzedawca, który ma co chcesz. Wracajmy jednak do przepisu i naszej PL rzeczywistości :) Zrobiliśmy fajnego zawijasa z francuskiego ciasta w promocji hehehe   Blanszowane warzywa zawijane w ciasto francuskie (4 osoby) Składniki: 1 ciasto francuskie 1 duży koper włoski (fenkuł) 1 duży por 1 mała młoda cukinia

vegetanie
Ciasto francuskie z kremem 123

Dziś ciasto dla miłośników ciasta francuskiego i lubiących naprawdę słodkie rzeczy. Wystarczy tylko przygotować trzy składniki i mamy pyszne ciasto. Ciasto francuskie z kremem Składniki: - 3 opakowania ciasta francuskiego - 1 kostka masła - 1 puszka mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego Gostyń  Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy, obcinamy z każdej strony po 1,5 cm i pieczemy pozostawiony płat w piekarniku(...)wierzch smarujemy 1/3 kremu. Na górę kładziemy drugie ciasto i postępujemy tak samo jak z pierwszym, tak samo postępujemy z trzecim. Na posmarowane kremem ostatnie ciasto kruszymy upieczone paski ciasta francuskiego. Całość wsadzamy do lodówki na ok. 4 godziny do stężenia masy. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Co zrobić z ciasta francuskiego 246

Ciasto francuskie jest świetną bazą pod wiele pysznych dań. Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad z ciasta francuskiego lub smaczny i prosty deser, to koniecznie sprawdź co dla Ciebie przygotowałam tym razem.  W tym przepisie pokażę Ci jak zrobić fantastyczny deser z ciasta francuskiego. To taki miks kilku ciast. Szybka napoleonka, kremówka czy jak wolisz  karpatka z ciasta(...)francuskiego z kremem śmietanowym lub kremem budyniowym . Pod przepisem znajdziesz również kilka moich propozycji na super dania oraz desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
Co zrobić z ciasta francuskiego 246

Ciasto francuskie jest świetną bazą pod wiele pysznych dań. Jeśli szukasz pomysłu na szybki obiad z ciasta francuskiego lub smaczny i prosty deser, to koniecznie sprawdź co dla Ciebie przygotowałam tym razem.  W tym przepisie pokażę Ci jak zrobić fantastyczny deser z ciasta francuskiego. To taki miks kilku ciast. Szybka napoleonka, kremówka czy jak wolisz  karpatka z ciasta(...)francuskiego z kremem śmietanowym lub kremem budyniowym . Pod przepisem znajdziesz również kilka moich propozycji na super dania oraz desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego

AniaGotuje.pl
Rogaliki w 10 minut! Croissanty ze śliwkami i czekoladą. 153

spędzanie godziny w kuchni i pieczenie ciasta, to zawsze robimy domowe croissanty. Nie ma chyba nic smaczniejszego i łatwiejszego zarazem. Kiedyś, jeszcze dwa, trzy lata temu kupno dobrego ciasta francuskiego graniczyło z cudem, a mi wydawało się, że skoro korzystam z gotowca ze sklepu to wcale, żadna dla mnie to frajda. Do czasu! Kiedy to cały czas w telewizji(...)takie jest zazwyczaj lepsze (po prostu robią go fachowcy!), tak jest szybciej i prościej. Stwierdziłam, że nie zamierzam porywać się z motyką na słońce i cały dzień przygotowywać domowe ciasto francuskie. Teraz kiedy mam ochotę na croissanta, kupuje dobre, sprawdzone ciasto francuskie, sięgam po ulubione sezonowe dodatki i mam croissanty w kilka chwil. Aby rogaliki były takie, jak ze sklepu

SMYKWKUCHNI
TORCIK WIELKANOCNY 138

cukru kryształ 1 łyżka cukru waniliowego 2 olejki spirytusowe o smaku waniliowym Dodatkowo: 1/2 opakowanie nadzienia cukierniczego Lauretta w gotowym rękawie cukierniczym Rengo o smaku czarnej porzeczki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1 jajko  Przygotowanie: Wachlarz z ciasta francuskiego - ciasto francuskie rozwiń. Następnie z ciasta należy wyciąć koło o średnicy 25 cm i pociąć(...)smaku czarnej porzeczki Lauretta. Na wierzch położyć trzeci blat biszkopta, na który wyłożyć pozostały krem waniliowy i lekko  posmarować boki kremem. Na koniec ułożyć trójkąty ciasta z ciasta francuskiego, tak by lekko zachodziły na siebie i utworzyły wachlarz

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto francuskie z jagodami 184

Przyjechali niespodziewani goście? To nie problem :-) Wystarczy mieć zamrożone nieco jagód i ciasto francuskie. Wypiek w smaku rewelacyjny, a robi się go banalnie. SKŁADNIKI 1 gotowe ciasto francuskie 100 g jagód 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko cukier WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Zimne ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia. Jagody wymieszać(...)mąką ziemniaczaną, wyłożyć na środku ciasta francuskiego i posypać cukrem (ilość wedle uznania). Ciasto ponacinać i składać na przemian (poniżej zdjęcie). Gotowe ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika na około 20 minut (gotowe ciasto nabierze złotego koloru). Wyciągnąć i ostudzić. Jak składać ciasto: Zagiąć z prawej i lewej strony odrobinę ciasta. Ponacinać z góry i dołu paski. Ciasto

Passions hobbies life
Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią 109

Warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego, nigdy nie wiadomo kiedy może się przydać. Co dobrego można z niego zrobić? Wiele rzeczy, a nadchodzący weekend można wykorzystać na przygotowanie leniwego i długiego śniadania. Warto podać wtedy tartaletki z ricottą i cukinią, które gościły dzisiaj na moim śniadaniu. Po 20 minutach otrzymałam śniadanie na ciepło, w stylu włoskim. Kocham takie klimaty(...)Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią / około 10 tartaletek Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cukinia suszony tymianek do posypania 500 g ricotty sól do smaku oliwa z oliwek do skropienia Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy kółka. Cukinię, umytą i osuszoną kroimy na cienkie plastry. Każde kółko ciasta francuskiego smarujemy ricottą. Na wierzchu układamy trzy plasterki cukinii

Moja smaczna kuchnia
Banany w cieście francuskim 184

przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: banany – ile dusza zapragnie ciasto francuskie* cynamon sos czekoladowy (lub tabliczka czekolady)   Przygotowanie: Banany obrać ze skórki i obsypać cynamonem . Ciasto francuskie pokroić w paski o szerokości ok. 2 cm i owinąć nimi banany. Piec(...)stopni do czasu aż ciasto będzie złocisto brązowe. Podawać polane sosem czekoladowym . Można zamiast sosu rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu podlewając odrobiną mleka.   * Ciasto francuskie – można je kupić gotowe w każdym supermarkecie. Koszt kupienia i samodzielnego wykonania jest porównywalny. Czasem nawet taniej jest kupić gotowe – na pewno zdecydowanie szybciej Post Banany w cieście

Za drzwiami kuchni
Napoleonka 158

takie ciasta, które czasami przytrafiało mi się piec np. z gotowych produktów. Jednym z takich ciast była napoleonka. Otóż nigdy sama nie przygotowałam ciasta francuskiego aż do teraz... Zawsze wydawało mi się ono kosmicznie trudne w przygotowaniu i bardzo pracochłonne. Nic bardziej mylnego. Może pochłania troszkę czasu jednak jest jego warte. Jeżeli(...)się by samem u przygotować je w swojej kuchni warto się zmobilizować, jest zupełne inne w smaku niż to które znajdziemy w sklepowych lodówkach.  Napoleonka Składniki : Ciasto francuskie: 300 g masła 300 g mąki pszennej 1 jaj ko ½ łyżki octu (6%) 100 ml wody Krem: 1 litr mleka 60 g masła 4 żółtka 2 jajka 1 szklanka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Parówki w cieście francuskim 166

Parówki otulone w ciasto francuskie. Tylko 3 składniki, a jakby się uprzeć i pominąć białko to nawet i dwa. Oczywiście można zadać sobie więcej trudu i sklepowe ciasto francuskie zastąpić domowym (pisałam o tym tutaj ). Takie przekąski sprawdzą się rewelacyjnie podczas imprezy. Moja rodzina uwielbiam parówki w takim wydaniu, tak samo, jak ostatnie sakiewki . Zamiast 8 tradycyjnych parówek można(...)użyć 16 małych, nie będzie trzeba ich wtedy przekrawać na pół. Polecam! Składniki: (na 16 sztuk) 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 8 parówek 1 białko do posmarowania Przygotowanie: Parówki przekroić w pół otrzymując 16 mniejszych paróweczek (równie dobrze można użyć kupnych mini parówek). Ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na długie paski o szerokości ok. 1 cm. Paseczki nawijać

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania