mojprzepisna.pl | Murzynek z masą śmietanową z polewą z białej czekolady Może to zabrzmi dziwnie, ale jeszcze nigdy nie piekłam murzynka, to jest mój pierwszy :). Ciasto jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Łaciata chałka maślana Banalnie prosta chałka, szybko i łatwo się ją robi, wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić i prawie gotowe. Super smakuje dużym
moj przepis naCudowne połączenie białej czekolady z truskawkami, wykorzystałam w pewnym torcie urodzinowym :-) . Słodycz przełamana lekką kwaskowatością soczystych owoców to wspaniała fuzja smaku!!! Chciałam by tort był prosty, a smaki były dobrze wyczuwalne dlatego nie zrobiłam kremu z białej czekolady a po prostu rozsmarowałam rozpuszczoną czekoladę na biszkopcie. Po schłodzeniu genialnie chrupała pod zębami i rozpuszczała się w buzi. Składniki na biszkopt
wysmienitylatem kojarzy się tęcza pomyślałam ze warto zrobić torcik letni tęczowy z orzeźwiającym chrupiącym kremem. Krem dodatkowo podkreślał smak tortu. A tym magicznym składnikiem jest olej kujawski i ogórek. Myślę ze połączenie kremu z ogórkiem to genialny pomysł. Tort wyszedł obłędny. Biszkopt może nie wyszedł idealny musze nad nim popracować by był równy ale sam pomysł jest fajny. Przepis
Kulinarne pyszności Molkinazwy znanych deserów czy dań pochodzą od ich twórców. Od razu na myśl przychodzą chociażby słynne naleśniki Gundel Palacsinta, bułeczki graham, sos beszamel albo sałatka Caesar. Podobnie jak znany tort Sachera (Sachertorte), również wymyślony przez wiedeńskiego cukiernika, swoją nazwę wziął od jego nazwiska. Często nazwa potrawy powstaje na cześć osoby, dla której została ona przygotowana - pizza Margherita, bezowy tort Pavlova
Obiad gotowyurocze smakołyki znajdziecie tutaj. Sernik z brzoskwieniami i bezową chmurką na zaszczytnym drugim miejscu. Jeśli chcecie wypróbować przepis znajdziecie go tutaj. Nadal na podium znalazł sie piętrowy tort bezowy. Fantastycznie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Przepis na to cudo znajdziecie tutaj. Na czwartym miejscu ślimaki ziemniaczane. Odkąd zrobiłam je po raz pierwszy na stałe zagościły w naszym jadłospisie. Polecam(...)niezwykle fajnie wyglądają, a smak też niczego sobie. Przepis jest tutaj. Następne zdjęcie prezentuje badzo smaczny tort czekoladowo-malinowy przyrządzony specjalnie na urodziny dla teścia. Przepisu niestety na blogu nie znajdziecie. Kiedyś na pewno naprawimy ten błąd:) Zdjęcie parówek z żółtym serem i sosem pomidorwym również podbiło Wasze serca :) Weekendowe wypieki na następnym miejscu. Na zdjęciu jest biszkopt migdałowy
Kolizje Smakównadzieniem z dżemu dyniowego , a także z dodatkiem korzennych przypraw bardzo wpisują się w świąteczny klimat. U nas miały do wykonania jeszcze jedno ważne zadanie. Otóż występowały w roli tortu z okazji urodzin drugiej połówki. Muszę przyznać, że wszystkim przypadł do gustu taki zamiennik. Nawet dzieciom, które początkowo sceptycznie podeszły do mojego pomysłu. Jak to, urodziny bez tortu?!!! A świeczki
zadanie-gotowanienowa książka to właśnie zbiór przepisów na specjalne okazje, które mamy przez cały rok. Nie tylko bożonarodzeniowe pierniki i makowce, ale też walentynkowe słodkości dla ukochanych, tradycyjne mazurki, urodzinowe torty i jadalne prezenty, zdrowe pomysły na Dzień Dziecka, halloweenowe dynie czy letnie jagodzianki na Święto Lasu. Są też słodkie peelingi, które pomogą nam zbudować naszą słodką kosmetyczkę. Wszystkie te przepisy(...)Gwarantuje to słodkie i zdrowe święta, oraz solidną dawkę wiedzy o korzystnych właściwościach składników np. dynii. Co bym zjadła z tej zdrowej, ale przecież słodkiej książki? Na pewno wypróbuję tort naleśnikowy, jagodzianki, marchewkowiec i owsianą tartę tatin. Słodko, zdrowo, świątecznie Autor: Monika Mrozowska Wydawnictwo: Zwierciadło Data premiery: 2016 Ilość stron: 240 Okładka: miękka
Ugotowane pozamiatanemojprzepisna.pl | Fantastyczne, zdrowe i czekoladowe ciasto z cukinią Po kilku próbach ciasto z cukinią w końcu jest! Fantastyczne, mokre, sycące, czekoladowe i zdrowe. Bez cukru, bez
moj przepis naJest to biszkopt idealny, wspaniale pasuje do wszelakich tortów, a do tego w składzie nie ma proszku do pieczenia. Bardzo puszysty, zawsze równiutki, delikatny. Gdy się go dotyka, aż syczy jego wilgotność.Bardzo polecam, zawsze wychodzi! Składniki: (forma 24 cm lub 26 cm) 5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru ( z tego odjąć(...)upuścić na podłogę, wyłożonej ręcznikiem z wysokości 60 cm. Dzięki temu biszkopt nie opadnie. Można przekroić na pół lub trzy części. Ciasto przed pieczeniem I po upieczeniu. Udanych tortów
Wołowina od rekinaSezon na śliwki dopiero się zaczyna, więc także i ja próbuję różnych nowości z ich wykorzystaniem. Dzisiaj placki ze śliwkami i sosem śliwkowy na mące owsianej
Humanistka w kuchniWłaśnie teraz mango ma najlepszy smak. Ten słodki, aromatyczny owoc można wykorzystać zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Lubię mango w ciastach i koktajlach, jednak dzisiaj
Humanistka w kuchnizabytki, ja pracuję. Od rana do wieczora, po dziesięć, dwanaście godzin dziennie. A po powrocie do domu... Piekę ciasta. W sobotę (choć właściwie była to już niedziela) skończyłam dwupiętrowy tort na chrzest o piątej nad ranem, żeby o ósmej ruszyć z nim w drogę. Małej Astrid, myślę sobie, było zupełnie wszystko jedno, ale jej mama była zachwycona. W związku(...)ramiona małą sprawczynię całego zamieszania, która wtuliła mi nos w dekolt i tak sobie spała, od czasu do czasu tylko posapując... Mówię Wam, wprost rozpływałam się z rozkoszy. O torcie jednak będzie innym razem, bo to straszliwie długi przepis, a ja zupełnie nie jestem w nastroju do wklepywania go w komputer. Będzie więc prosto, szybko i śniadaniowo - choć na deser
Pożeraczka, czyli raz adobrzemnie kręci w tortach? Wymyślanie. Tworzenie ciągle nowych kompozycji smaków. Nieograniczona ilość kombinacji. Od jakiegoś czasu wdrażam się w sugarcrafting (ozdabianie tortów za pomocą mas plastycznych), chociaż brak talentu plastycznego bardzo mi utrudnia postępy w nauce. Jednak nie poddaję się, walczę z materią i kto wie? może za parę lat wstydu nie będzie.. Tymczasem […] Artykuł Zabawa lukrem pochodzi
WiszniówkaIdealne, ekspresowe i pyszne danie. Pewnie zastanawiasz się czy to w ogóle możliwe. Odpowiedź brzmi- tak! Zapraszam Cię na wyjątkowo słoneczne danie, którego przygotowanie zajmie Ci
Wielki apetyt