Wielkim plusem upałów (tak, tak, one też mają swoje plusy) jest możliwość kombinowania, czym tu się ochłodzić. Domowe lody, koktajle, shake'i, kawy mrożone
W kuchni Karmel-itkiCzas przetworów już nadszedł. Dzisiaj chciałabym polecić dżem wykonany w poprzednim sezonie, który przetrwał próbę czasu. 3 kg malin 1 kg cukru Maliny gotować na wolnym
Humanistka w kuchniZa oknem upał, sezon truskawkowy w pełni, mleko kokosowe w lodówce, oczekujące na wykorzystanie. Dodaję te wszystkie okoliczności do siebie, stawiam wielki plus
W kuchni Karmel-itkiczekoladowa polewa. Proste, efektowne, eleganckie i smaczne, jego wykonanie zajmuje chwilę czasu, ale jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś pysznym naprawdę warto. Za nim przejdziemy do przepisy pokażę Wam jeszcze tort komunijny jaki wykonałam dla moich przyjaciół, sporo pracy ale zadowolona jestem z efektów. I mogę się pochwalić, że tort bardzo się podobał i smakował :) Placki miodowe: 2 szkl. mąki
Cynamonowe szczęścieKuchnie Świata: Japonia Uwielbiany nie tylko przez Japończyków Strawberry Sponge Cake. Jest tortem biszkoptowym z kremem z bitej śmietany i dużą ilością świeżych, pysznych truskawek. Ciasto: (na torownicę o średnicy około 22-24 cm) 2 jajka 75 g mąki pszennej 15g mąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Krem(...)zrobicie cieńsze plasterki potrzebne będzie mniej truskawek Przygotowanie: Ciasto: Kliknij w baner/zdjęcie po przepis: Przestudzony biszkopt przepołowić na 2 równe okrągłe części; będzie to: góra oraz spód naszego tortu Krem: 1. Ubić śmietanę 2. Połączyć śmietanę z serkiem mascarpone i cukrem puderem na gładką masę 3. Układać krem na podzielonym na pół biszkopcie. 4. Na krem układać plasterki truskawek
KreatywnePinyciasta kruszymy i wysypujemy na wierzch, przykrywając ostatnią warstwę kremu i frużeliny. Na okruchy układamy owoce lata, świeże lub lekko zmrożone. Przechowujemy w lodówce. The post Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata appeared first on Made
Made By Mom And SonCiasto na tartę można zrobić na wielu sposobów. Kiedyś robiłam głownie ciasto z tego przepisu na tartę Jednak odkąd odkryłam tartę w wykonaniu jej mistrza
Humanistka w kuchniStragany wprost uginają się pod ciężarem cudownych, świeżych owoców i warzyw. Kroczę pomiędzy nimi tak uśmiechnięta, zupełnie jakbym zobaczyła kurę znoszącą złote jajka. Tak
W kuchni Karmel-itkiIdealnie aromatyczny, soczysty i chrupiący kurczaczek z tego przepisu podbije twoje serce. Szybko się robi, wybornie smakuje i zawsze wychodzi. Polecam szczególnie, gdy masz już dość
Wielki apetytOstatnie zdanie przeczytane setny raz. Sterty notatek rozrzucone po całym pokoju szeleszczą, kiedy wiatr wpada przez jedno okno i ucieka drugim. Tak
W kuchni Karmel-itkinaszym fanpage'u mamy już 3812 fanów . A te liczby każdego dnia rosną. Jak na moje oko to całkiem zacne statystyki :) A na urodziny bloga Madzia przygotowała tęczowy tort Rainbow Cake. Wygląda cudnie i przypomina o wiośnie, która już przecież niedługo nadejdzie. Ja bardzo lubię takie proste ciasta. Bo wbrew pozorom jest łatwe. Tylko po prostu długotrwałe. Biszkopt i bita(...)śmietana. Czyż może być coś smaczniejszego? :) A przepis na tort dostaniecie jutro. Bądźcie więc czujni i zapraszamy :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder ManufactureKocham lato za jego słońce, długie i ciepłe dni, za aromat kwitnących kwiatów takich jak bez i róże. Postanowiłam podzielić się z Tobą przepisem na cudowny
Wielki apetytAch, truskawki! I rabarbar. Duet nierozłączny, zgrany tak, jak idealnie zestrojone dwie pary skrzypiec. Słodko-kwaśne połączenie, symbol czerwcowych upalnych dni. Na niebie
W kuchni Karmel-itkiMaj, czerwiec i kolejne miesiące, aż do zwieńczenia sezonu warzywno-owocowego w października to naprawdę wspaniały czas, jeśli chodzi o względy gastronomiczne
W kuchni Karmel-itkiLubię wspólne śniadania. Kiedy kawa lub herbata smakuje inaczej niż zwykle. Kiedy już zwykła owsianka nie wystarcza. Kiedy przez uchylone okno wpada rześki powiew wiatru, a
W kuchni Karmel-itki