wz tort - 1000 przepisów (strona:31/67)

Beza z kremem z serka (porcja - ok. 270 - 290 kcal) 231

Zdjęcie przedstawia jedną porcję :) Dzisiaj będzie słodko :) Kiedyś robiłam tort bezowy z bitą śmietaną i owocami, jego smaku nie dało się zapomnieć, tym razem jednak chciałam pozbawić go śmietany i użyłam serków naturalnych. Składniki (2 porcje): 4 okrągłe spłaszczone bezy (średnica ok. 10 cm - waga po ok. 15 - 20 g) - dostałam takie w miejscowej cukierni 1 opakowanie serka naturalnego(...)Uwagi: Deser można zrobić w pucharkach z pokruszonych bez, ale według mnie jednak wyższej przedstawiona wersja jest o wiele smaczniejsza. Poza tym możemy kupić duże blaty bezowe i zrobić tort :) taka opcja byłaby najlepsza jeżeli mamy w domu więcej łakomczuchów lub zapraszamy gości :) Kaloryczność:  1 porcja - do 290 kcal (orientacyjnie, zależy od wielkości bezy i ilości kremu, moje porcje

Malowane smakiem
Makaron z boczkiem w sosie szpinakowo- serowym 189

Wiem, że nie każdy lubi szpinak. W tej wersji na bank przypadnie Ci do gustu. Zaufaj mi i do dzieła. Danie możesz podać z czerwonym pół

Wielki apetyt
Inspiracje talerzowe #1 189

jest kompletna, gdyż dużo przeglądam przepisów po nocach i nie zawsze pamiętam by dodać co ciekawsze do listy, jednak chcę o nich wspomnieć może kogoś również zainspiruję ;) Taki tort powstał z inspiracji przepisami z blogów :) 1. Gdy szukam przepisu na ciekawy obiad zaglądam na bloga pani Ewy  http://zcukrempudrem.blogspot.co.uk/ 2. A jak na ciasto to zaglądam na dobrze znany(...)blog http://www.mojewypieki.com/ 3. Gdy chcę upiec tort to zawsze sprawdzam blog http://www.domowe-wypieki.pl/ 4. A jak szukam przepisu na wykorzystanie np. kaszy jaglanej czy na ciekawe słodkości odwiedzam blog  http://niebonatalerzu.blogspot.co.uk/ 5. Często też czytuję przepisy na grupie na Facebooku Kulinarne szaleństwa, jest to grupa zamknięta, ma swój regulamin, polecam wszystkich miłośnikom kuchni. Zajrzyjcie też na talerzowy Facebook

NA MOIM TALERZU
Krem pomarańczowo- miętowy 194

Nietypowy lecz smaczny oraz szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest ten krem. Polecam do tart, tortów oraz wszelkich deserów.  Składniki: 3 duże pomarańcze 1/2 tabliczki białej czekolady np. Wedel 1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka syropu trzcinowego Dr Oetker 1 galaretka pomarańczowa 100g margaryny (może być masło) 6 dużych listków mięty Sposób przygotowania: Pomarańcze dokładnie myjemy i wyciskamy(...)wcześniej wyjmujemy miętę. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz białą czekoladę. Mieszamy do momentu zgęstnienia sosu. Gotowy krem zostawiamy do lekkiego przestudzenia i wykorzystujemy do naszych ciast i tortów.  Już jutro jeden z pomysłów na jego wykorzystanie

Kuchnia w czekoladzie
Knedle ze śliwkami 135

Musze się do czegoś przyznać. Jestem uzależniona od dobrych knedli. Takich, które nie są zbyt miękkie, zbyt twarde, mają dużą ilość nadzienia i zbilansowane smaki. Takie

Wielki apetyt
czekoladowy torcik z malinami 255

składniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 300 g cukru 4 jajka 80 g kakao 200 ml mleka 160 ml oleju 1/2 łyżeczki sody 1 i

Domowy Smak Jedzenia
Tort chałwowo-orzechowy 162

Uwielbiam chałwę w każdej postaci dlatego też byłam pewna, że tort będzie mi smakował. Zdecydowanie polecam go osobom, które lubią bardzo słodkie ciasta, bo to właśnie takie jest. Nawet dla mnie kogoś kto zawsze mawia, że nie ma czegoś takiego jak zbyt słodkie ciasto to było jednak bardzo słodkie. Chociaż zauważyłam, że najlepsze było następnego dnia, kiedy stało się bardziej

Słodka Kraina Wypieków
SUSHI MAKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM I AWOKADO 298

    Gonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje

W kuchni Karmel-itki
Tort z czereśniami 186

Bardzo lubię torty „naked” czyli te, które mają brzegi bez kremu – jest z nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki

Ciastkozercy
LENIWY PORANEK #6: TOFUCZNICA/"JAJECZNICA" Z TOFU 258

          Cykl śniadaniowy zawsze przypadał na sobotę, prawda? Niestety, tak się złożyło w  miniony weekend, że nie zdołałam nic opublikować

W kuchni Karmel-itki
TORT "BIAŁY NAPOLEON" 13822

Pisałam o tym kilkukrotnie, że bardzo lubię piec ciasta warstwowe, które wymagają cierpliwości i czasu, także nic dziwnego, iż zdecydowałam się przyrządzić kolejnego już Napoleona. Tego typu torty są bardzo popularne u naszych wschodnich sąsiadów. "Biały Napoleon" jest tortem okazałym i stosunkowo prostym, więc powinny z nim sobie poradzić osoby średnio-zaawansowane w kuchni. Dla mnie to ciasto

Przepisy Aleksandry
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem cheddar 228

200 g szpinaku baby 3 łyżki orzeszków piniowych 15 truskawek 50 g sera cheddar (u mnie z żurawiną) 2 łyżeczki balsamico di Modena sos:  2

Humanistka w kuchni
PIKANTNY KREM Z BATATÓW 224

    Moja przygoda z batatami zaczęła się stosunkowo późno. Bo choć od ponad pięciu lat prowadzę tutejszą "kuchnię", to dopiero jakieś dwa i pół roku

W kuchni Karmel-itki
delikatne ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym i truskawkami 397

składniki na biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na

Domowy Smak Jedzenia
Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl 264

soczystych brzoskwiń pod galaretką tworzy niebiańską całość, rozpływa się w ustach, a po każdym kęsie ma się ochotę na więcej! Chciałabym Wam pokazać również  piękną paterę,  na tort czy ciasto którą dostałam dzięki uprzejmości firmy  ROSSI.PL  wykonana z wysokiej jakości ceramiki będzie pasowała zarówno do klasycznego jak i nowoczesnego wystroju jadalni, jej 23 cm średnica idealnie(...)pasuje do średniej wielkości tortu ale muffinki na niej też ślicznie wyglądają. Do patery można również dokupić szklany klosz, idealna na prezent. Składniki: Ciasto: 4 jajka 15 dag cukru 16 g cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny Nadzienie: Dżem brzoskwiniowy Masa: 400 ml śmietanki kremowej 30% 300 g serka homogenizowanego naturalnego

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania