Pomysł na wykorzystanie resztek. Naleśniki z farszem z mięsa gotowanego , kalafiorem, zapiekane w sosie pomidorowym. To taki mój autorski pomysł, ale przyznam,że wyszedł bardzo
W kuchennym oknie EwyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Mamusia pokazała mi jak je zrobić. I teraz jak synek domaga się ciasteczka, przygotowuję podpłomyki w kilka minut. Jest to najprostsza forma pieczywa/tortlilli/placków. Najczęściej jemy
NA MOIM TALERZUnalewka z żurawiny Oczywiście żurawina występuje w naszych lasach, lecz z reguły rośnie w miejscach, podmokłych i
Miód i pieprzchleb z borówką czerwoną W tytule, celowo użyłem mniej znanej
Miód i pieprzMusztarda, czyli sos, którego głównym składnikiem są ziarna gorczycy (białej czarnej lub sarepskiej). Powstała jakieś 2000 lat temu w Rzymie (chociaż Rosjanie twierdzą, że pierwszą recepturę
Marder&Marder ManufactureKluski śląskie to rodzaj klusek z ugotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Potocznie zwane białymi lub guminowymi kluskami. Poniższe kluski będą idealnie smakować z sosem pieczeniowym lub
UgotowaćMiękki, puszysty chleb pszenny z sezamem. Wbrew pozorom poniższe pieczywo jest łatwe i szybkie do przygotowania. Wystarczy wyrobić ciasto, poczekać aż urośnie i upiec chleb. Parę
Ugotowaćchałwa Jej smak, przesycony sezamowym aromatem, sprawia że na
Miód i pieprzZapraszam na kilka propozycji serników, które zamieszczałam na moim blogu. Serniki na zimno i te pieczone. Wszystkie pyszne, warto wypróbować. SERNIK Z ROSĄ SERNIK W POLEWIE
W kuchennym oknie EwyMianem „ojca” krówek określany jest Feliks Pomorski, a ich historia sięga początków ubiegłego wieku. Przetrwały wojenną zawieruchę, a receptura istnieje do dziś. Już od
mojewypiekiinietylkochleb orkiszowy O zaletach mąki orkiszowej, eksperci w dziedzinie żywienia, napisali
Miód i pieprz