Witamy w trzecim wydaniu Weekendu z grillem, który przygotowujemy wspólnie z Dobrą Kiełbasą . Jak już wcześniej mówiłem jest to portal dla miłośników nie tylko kiełbas, ale
Marder&Marder ManufactureSezon szczawiowy w pełni, trzeba więc z tego korzystać i myśleć o przyszłości. O przyszłości, czyli o zimie na przykład. Bo co zrobimy jak nam się
Marder&Marder ManufactureZwykle zanim podam wam przepis to obdarzam was mniej lub bardziej nudną historyjką. Tym razem padam na twarz więc historyjki nie będzie. Z czego pewnie bardzo
Marder&Marder ManufactureZapraszamy na pyszny pasztet. Jak nazwa mówi: z mięs różnych, bo i wieprzowy, i wołowy, i cielęcy, a nawet również drobiowy. Wszystko co najlepsze. Pasztet wyszedł
Marder&Marder ManufacturePoniedziałek, więc zapraszamy was na mięsiwa słoikowe. Jak pewnie pamiętacie cykl ten prowadzimy razem z Dobrą Kiełbasą . Czyli podział ról jest taki: ja bez sensu kręcę
Marder&Marder ManufactureDzisiaj zapraszamy na wytworny pasztet. Wytworny, bo z szynką. I naprawdę smaczny. Delikatny, kremowy smak. Ten smak przypomina mi dzieciństwo. Przez wiele lat jako dziecko jeździłem
Marder&Marder ManufactureLubicie mielonki? Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi :) To tak jak kremówki, kremówki też każdy lubi :) A nawet jeśli nie, to tę mielonkę pokochacie. Na zewnątrz
Marder&Marder ManufacturePowiem wam, że najlepszy pasztet jaki jadłem kiedykolwiek robi Madzi babcia. Nie wiem co ona dokładnie tam daje, nie wiem jak go robi. Wiem tylko, że
Marder&Marder ManufacturePoniedziałek, ale wcale nie nudny i znienawidzony, jak wielu ludzi uważa. Całkiem fajny, bo to kolejny poniedziałek ze słoikowymi smarowidłami i z Dobrą Kiełbasą . Ostatnio w
Marder&Marder ManufactureDwa dni temu zamieściliśmy przepis na taki zupełnie zwykły, podstawowy przecier pomidorowy ( KILK ). Same pomidory, nic więcej. Idealny do zup, czy sosów. A dzisiaj wersja nieco
Marder&Marder ManufactureTym razem smarowidło cebulowe. Dużo cebuli, dużo słoniny, dużo pysznych smaków. Nie ustajemy w podróżach po smakach PRL-u razem z Dobrą Kiełbasą . Od paru tygodni
Marder&Marder Manufacturejesteśmy, póki co, zbyt biegli w domowych wędliniarskich wyrobach. Ale to tylko właśnie "póki co", bo wciąż się uczymy. Więc w ramach nauki postanowiliśmy zrobić szynkę. I od razu powiem, że wyszła doskonale. A w tym przepisie najlepsze jest to, że smak idzie ramię w ramię z prostotą wykonania. Nie trzeba specjalnie nic wielkiego robić. Wystarczy kilka minut poświęcić
Marder&Marder ManufactureKontynuujemy nasz cykl poświęcony smakom PRL-u czyli niesamowicie aromatyczne mięsa zamknięte w słoikach :) I doprawione mieszankami przypraw od Dobrej Kiełbasy . Bo ich przyprawy są pyszne
Marder&Marder ManufactureI jeszcze jeden i jeszcze raaaaz :) Czyli kolejny przepis rodem z PRL. Kolejny i już ostatni. Przez 10 tygodni w każdy poniedziałek raczyliśmy was różnymi przysmakami
Marder&Marder ManufactureMieliśmy kilka tygodni przerwy od Dobrej Kiełbasy. Bo, jak być może pamiętacie, jakiś czas temu zakończyliśmy długo trwający cykl poświęcony słoikowym smarowidłom do chleba. Mielonki, pasztety
Marder&Marder Manufacture