Ketchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo
W kuchennym oknie Ewyjesiotr wędzony Wprost przepadam za wędzonymi rybami. A m ało jest ryb, które mogły by równać się w smaku
Miód i pieprzHummus odkryłam w tamtym roku i bardzo polubiłam ten smak. Przygotowanie zajmuje chwilkę, a jest to pyszny i zdrowy dodatek do kanapek. Jednego dnia przygotowuję wersję
NA MOIM TALERZUchleb z ziołami i kefirem Delikatny łagodny smak i aromat ziół a
Miód i pieprzPasztetowa podwędzana Dzisiaj pasztet pragnę przedstawić w innym, można by powiedzieć, naszym rodzimym klimacie. Wędzenie bowiem, przypisane jest z natury rzeczy, terenom gdzie łatwo o
Miód i pieprznalewka z czarnego bzu i mirabelek Czarny bez, podobnie zresztą jak dzika śliwa, są na stałe wplecione
Miód i pieprzTaki domowy rarytas z pajdą dobrego chleba, ogórkiem i pomidorem. Kto nie lubi? Pewnie i tacy są, jednak większość chętnie się tym
W kuchennym oknie Ewywiejski chleb Nie na w nim szlachetnych dodatków, takich jak miód, czy suszone
Miód i pieprzDzisiaj 12 września powakacyjne otwarcie Wypiekania na śniadanie . Akcję rozpoczyna Chleb na owsiance według przepisu Agnieszki z bloga Kuchnia nad Atlantykiem . Wypiek bardzo prosty, ciekawy i
mojewypiekiinietylkochleb ziołowy Aromatyczne zioła sprawiają, że zapach tego chleba unosi się w całym domu. Zaś dodatek oliwy
Miód i pieprzOjczyzną papryki jest Ameryka Południowa. Już 2000 lat temu uprawiali ją Peruwiańczycy. Do Europy trafiła zaś za sprawą Krzysztofa Kolumba, który przywiózł ją z jednej ze
mojewypiekiinietylkoszynka dymiona Dawniej mawiano: jeżeli mięso z świńskiej
Miód i pieprzDzisiaj mamy dla was kilka słów na temat makaronu. Powiemy wam jak zrobić idealny domowy makaron. Ale najpierw zdanie lub dwa teorii. Otóż od zawsze ścierają
Marder&Marder Manufacture