chleb razowy ze śliwkowymi powidłami
chleb razowy ze śliwkowymi powidłami
chleb ze śliwkowymi powidłami Dodanie do chleba powideł, powoduje że wypiek zmienia się, nie do poznania Nie jest to już nasz prosty, poczciwy razowiec, lecz bardziej przypomina w smaku, czarny chleb litewski, czy też białoruski. sposób wypieku jednego bochenka zaczyn 1 szklanki mąki żytniej razowej 4 łyżki zakwasu 1 szklanki letniej wody wypiek 1 szklanki mąki żytniej razowej 2 szklanki mąki pszennej razowej 60 g powideł śliwkowych woda 0,5 łyżeczki soli sposób wykonania Do... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz
Autor
stolpen
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, chleb na zakwasie, chleb mieszany, chleb razowy, proste ciasto
Inne przepisy z Miód i pieprz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję