woda z cytryna - 16440 przepisów (strona:370/1096)

Tort Śmietanowo-Waniliowy z Wiśnią 195

miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy, aby uniknąć zwarzenia się kremu) Nasączenie : sok z 3/4 cytryny 3 łyżki cukru 200 ml przegotowanej wody Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
WYLUZOWANE UDKA Z KURCZAKA Z CYTRYNĄ I ROZMARYNEM 160

ilości oleju, żeby się lekko zarumieniło. Mieszamy z pokrojonym porem, marchewką i ziemniaczkami w dowolnej formie, przekrojonymi na pół ząbkami czosnku, rozmarynem i pokrojoną w plasterki cytryną. Doprawiamy solą ziołową, chlustamy oliwą i wodą przykrywamy, "miąchamy", żeby wszystko się wymieszało i pieczemy około godziny w 200 stopniach. Wyłączyłam piekarnik po 45 minutach i go tam zostawiłam. Po przestygnięciu kura padła

Cytryna&Co.
Poniedziałek: BUDDHA BOWL. MISKA BOSKICH SMAKÓW I ZDROWIA 139

łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Łyżka oleju Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Obierz batata i pokrój w centymetrowej szerokości kostkę. Cieciorkę odcedź, przepłucz

Niedzielny kucharz
Konfitura z ogórków 211

odmiana dla tradycyjnych dżemów i konfitur.Ma bardzo oryginalny słodko-korzenny smak.Szczerze polecam:) Składniki 1 kg obranych ogórków wydrążonych,bez ziaren 50 dkg cukru 1 pomarańcza 1 cytryna 5 goździków szczypta cynamonu 1/2-1 szklanki wody Obrane ogórki kroimy w kostkę. Gotujemy z przyprawami do miękkości. (można też zmiksować ogórki przed smażeniem)Wodę … Czytaj dalej Konfitura z ogórków

gotuj ze mną
Lekka sałatka z tuńczykiem i warzywami 179

pieprz  1 łyżka oliwy pół łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Wykonanie: Warzywa pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Awokado skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić z nadmiaru wody. Do miski wsypać tuńczyka, wrzucić kukurydze z fasolką, paprykę, awokado, pomidora i cebulę. Doprawić przyprawami i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pokrojoną natkę pietruszki lub kolendrę

Healthy food explorer
Dżem Z Papierówek 147

jedzenia potem bardzo wiele, zwłaszcza zimą ;) Składniki na 4 słoiczki 250 ml: 1 kg jabłek papierówek około 300 gr cukru 1 łyżka soku z cytryny  1 laska cynamonu 4-5 łyżek wody 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w niedużą kostkę, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i zaczynamy duszenie. Dusimy do całkowitego ich rozpadu

Gotowanie...to proste !
Frużelina truskawkowa 221

Tylko od Was zależy jak duże kawałki owoców zamkniecie w słoikach!     Składniki /4 małe słoiczki/: 1 kg truskawek 200 g cukru sok z 1/2 cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 ml wody   Wykonanie: Słoiki umyć i wyparzyć w piekarniku. Truskawki Czytaj dalej... Artykuł Frużelina truskawkowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Baby dutch z pieczarkami, szparagami i jajkiem w koszulce 166

razu przekładamy do piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut. W tym czasie, szparagi gotujemy na parze. Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy na maśle klarowanym. Gotujemy wodę w głebokim rondelku. Solimy ją i dodajemy ocet. Mieszamy ją tak aby utworzył się wir, po czym w środek delikatnie wlewamy jajko. Ogień zmiejszamy tak, aby woda

Mienta blog
łatwy tort z dekoracją komunijną 320

mąki orkiszowej lub pszennej, 17 g mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 70 g cukru) składniki na nasączenia: ok. 125 ml syropu z zalewy brzoskwiń 125 ml wody ok. 2-3 łyżki soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. składniki na mus brzoskwiniowy: 300- 350 g brzoskwiń z puszki 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Brzoskwinie miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 130

łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Łyżka oleju Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Obierz batata i pokrój w centymetrowej szerokości kostkę. Cieciorkę odcedź, przepłucz

Niedzielny kucharz
Baba ponczowa z rumem wg Magdy Gesler z szafranowym lukrem 173

Poncz: szklankę wody gotujemy z cukrem,  dodajemy rum i wino. Studzimy. Pędzlem nakładamy poncz. Lukier: Cukier puder ok 1 szklanki + szczypta szafranu nasączonego w gorącej wodzie ( ok 3 łyżeczki) oraz sok z cytryny Zrób gęsty lejący się lukier. Oblej szafranowym lukrem wierzch baby

AZgotuj!
Wegański mazurek daktylowy. 150

wierzchu (wraz z obciążeniem) i podpiecz jeszcze z 10 minut. Składniki ma masę: 400 g daktyli 1-2 duże jabłka szklanka wody *jeżeli masz to woda różana 50 ml sok z połowy cytryny Jabłka zetrzyj na tarce, jak widać ja nie obrałam ze skórki. Umieść wszystko w garnku i gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu prze

greenscarf
Piątek: Buddha bowl. Miska boskich smaków i zdrowia 179

łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Łyżka oleju Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Obierz batata i pokrój w centymetrowej szerokości kostkę. Cieciorkę odcedź, przepłucz

Niedzielny kucharz
Buddha bowl – czyli miska boskich smaków i zdrowia 159

łyżeczki soli plus sól do przyprawienia tofu Łyżka oleju Sos: 4 łyżki gęstego jogurtu 2 łyżki pasty tahini (lub łyżeczka oleju sezamowego) Łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka ciepłej wody do rozrzedzenia gdyby sos był za gęsty Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Obierz batata i pokrój w centymetrowej szerokości kostkę. Cieciorkę odcedź, przepłucz

Niedzielny kucharz
Poke Bowl, czyli kolorowa miska zdrowych różności :) 293

wędzonego łososia 4 łyżki komosy ryżowej z groszkiem (Quinola Mothergrain) 1 łyżka posiekanego szczypiorku  Dressing: 1 łyżeczka pasty sezamowej 1 łyżeczka soku z cytryny  1 łyżeczka oleju lnianego  1 łyżeczka wody  1 łyżeczka aminosu kokosowego  szczypta soli himalajskiej  Przygotowanie:  Warzywa pokrój na wybrany przez Ciebie kształt. Układa na talerzu. Dodaj zawinięte w rulonik

Zdrowie na języku :P