szklanek ugotowanego na sypko ryżu - 2 słoiki kalmarów w oleju (po 280 g) - 2 puszki ośmiorniczek w oleju (po 111g) - puszka kukurydzy - pęczek szczypiorku - 1 słoik papryki wiśniowej w zalewie (280g) - 3 – 4 ogórki kiszone - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - sól i pieprz do smaku Do miski przekładamy ugotowany ryż. Dodajemy odsączone z oleju i pokrojone w krążki kalmary(...)oraz ośmiorniczki. Kolejno dodajemy kukurydzę, pokrojony szczypior oraz ogórki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez – mieszamy. Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą. Układamy dokładnie odsączone z zalewy i osuszone papryczki wiśniowe, wydrążoną częścią do góry. Luki pomiędzy papryczkami uzupełniamy natką pietruszki. Ostrożnie, aby nie zburzyć struktury wkładamy sałatkę, za każdym razem wyrównując powierzchnię. Po włożeniu całości tortownicę przykrywamy folią spożywczą
mojewypiekiinietylkogęstym, aromatycznym syropie. Wyglądem przypomina trochę kisiel, ale jest o wiele lepsza! Zapewne kojarzycie ją z nadmorskich miejscowości, gdzie ludzie tonami kupują gofry właśnie z frużeliną, czy to wiśniową, czy jagodową. Jest moim ulubionym rodzajem przetworów. Idealna do wszystkiego - ciast, deserów, omletów, budyniu, a nawet do jedzenia prosto ze słoiczka. I co najlepsze, jej przygotowanie jest o wiele szybsze niż(...)dżemów lub konfitur. Z tego powodu w tym roku zamknęłam w słoiczkach frużelinę wiśniową, czereśniową, porzeczkową i aroniową, na którą przepis poniżej. Mam nadzieję, że zakochacie się w nich, tak samo jak ja. Dlaczego warto? O cennych właściwościach aronii możecie poczytać w poprzednim przepisie na sok z aronii . Jednak, co jest dobrego w domowych przetworach? Ano to, że wiesz
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńsztywną pianę połowę puszki mleka kokosowego, które pozostało mi z obiadu, i tak oto powstał przepyszny deser, który jest niczym innym, jak ułożonymi warstwami posiekanych resztek biszkoptu, galaretki wiśniowej, „bitej” śmietany, zwieńczone gorzką czekoladą. A tu znajdziecie przepis na Wegańskie wiśniowe Delicje , które wyglądały tak: To moje mało apetyczne resztki, czyli składniki deseru: Artykuł Deser Delicja pochodzi
greenscarfstaram się zrobić kilkanaście słoiczków, by móc cieszyć się smakami wakacji, gdy brakuje słońca. W zapasach jest już dżem truskawkowy z wanilią , a do kolekcji trafił już także dżem wiśniowy z kardamonem. Pyszny, lekko kwaskowaty i z cudownym aromatem kardamonu. Polecam! :) Dżem wiśniowy z kardamonem: 1 i pół kg wydrylowanych wiśni 50 g masła 400 g cukru (lub więcej
Cooking Monsterracji tego,że sezon wiśniowy już w pełni przygotowałam zestaw 4 etykiet na słoiczki z domowym dżemem i sokiem wiśniowym. Etykiety gotowe do wydruku w formacie png. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaJest to dość łatwy i miarę szybki deserek. Można go robić wedle własnych smaków. Ja użyłam galaretki wiśniowej i wiśni w spirytusie. Kompozycję mogą być różne. Możesz dodać truskawki z truskawkową galaretką bądź brzoskwiniową z owocami z puszki. Jak widać możliwości jest wiele ;) Składniki: 300 gram serka homogenizowanego (ja użyłam waniliowego) 3 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 1 mały słoik
W Moim Magicznym Domupełne szklanki mąki typ 550 7 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 200 g sera białego śmietankowego 1 cukier waniliowy 2/3 łyżki cukru do smaku dowolny dżem ja użyłam wiśniowy olej kokosowy do smażenia mały kubeczek jogurtu gruszkowego Wykonanie: Połowę ciepłego mleka wlać do miski, dodać cukier, cukier waniliowy,drożdże i 3 łyżki mąki, dobrze wymieszać, przykryć talerzykiem i odstawić(...)cukrem, cukrem waniliowym i małym kubeczkiem jogurtu.Nakładać na naleśnik i zwijać w dowolny sposób. Naleśniki można polać gęstym jogurtem owocowym a na wierzch zrobić kleksa z dżemu wiśniowego. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwielkości) 2 białka 1/2 szklanki cukru 1 filiżanka bitej śmietany kremówki 36% 1 cytryna-sok 120g serka (białego twarogu ) 1 1/2 filiżanki świeżych jagód szczypta soli dżem wiśniowo- czekoladowy tutaj Wykonanie Połowę ciasteczek pokruszyć w dłoniach ,wysypać dno formy ,lub foremek. W misce ubić białka ze szczypta soli .Gdy już będą prawie sztywne(...)jagodową , następnie posypać resztą pokruszonych ciasteczek wierzch ciasta- deseru. Przykryć folią i zamrozić na trzy godziny lub więcej .W małych foremkach po godzinie jest już dobre.Podawać z dżemem wiśniowo - czekoladowym...Pycha...Smacznego
w mojej kuchniSkładniki: biała czekolada - 150 g morele suszone - 7 szt orzechy włoskie - 35 g rodzynki - 40 g truskawki świeże - 3 szt czarna porzeczka - 30 g dżem wiśniowy - 3 łyżeczki Przygotowanie : Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut. Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze(...)kawałki. Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym. Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady. Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document
Kuchnia DanusiNalewka malinowa to klasyka polskiej produkcji nalewek. Konkurować z nią może tylko i wyłącznie nalewka wiśniowa. Która jest lepsza? To kwestia gustu. Malinowa jest słodsza i bardziej esencjonalna, doskonale rozgrzewa i lepiej niż wiśniowa nadaje się jako dodatek do zimowej herbaty
Milion SmakówTort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Tort chalwowy – wykonany przez DomoweTorty.com Przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem(...)szklanka cukru zapach waniliowy 15ml. łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CHAŁWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 300 g. chałwy naturalnej lub waniliowej DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. 4 łyżki wódki 100g. pianek w kształcie serduszka 250 ml. śmietany kremówki 5 łyżek wiórek kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Uwaga!: Nasączamy herbatą tylko górę tortu
Domowe Tortysmaku rumowym - ½ szklanki cukru pudru - ok. 60ml dobrego alkoholu (u mnie domowa nalewka śliwkowa, ale może też być wiśniwka) - 1 łyżeczka esencji rumowej Dodatkowo: - 1 galaretka o smaku wiśniowym + 30 ml alkoholu (u mnie nalewka śliwkowa, jak wyżej) - czekoladowe chipsy – 2 opakowania po 125g - wiśnie kandyzowane czerwone i zielone - listki mięty Biszkopt pieczemy wieczorem, dzień przed przygotowaniem tortu. Również(...)kawałki oraz 3 łyżki rumowego cappuccino. Masę mieszamy do chwili, aż składniki się połączą. Odstawiamy do ostudzenia i na noc wstawiamy do lodówki. Na drugi dzień rozpuszczamy galaretkę wiśniową w 470ml wrzątku (będzie do nasączenia biszkoptu). Odstawiamy do przestudzenia i dodajemy ok. 30 ml alkoholu. „Bazę” do musu czekoladowego wyjmujemy z lodówki, przekładamy do misy robota, dodajemy przesiany cukier puder
mojewypiekiinietylkoSkładniki: truskawki 25 dag, galaretka cytrynowa 1 opakowanie, banan 1 duży, galaretka agrestowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 7 duże, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, listki mięty - ile potrzeba forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy (będzie wierzchem) rozsypać umyte plastry truskawek galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać na truskawki, schować do lodówki na galaretce ułożyć(...)plastry banana, wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki następnie wlać tężejącą galaretkę wiśniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, gdy galaretka zacznie zastygać lekko wciskać w nią biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc forma silikonowa łatwo z galaretki schodzi, formę nakryć talerzem i odwrócić, zdjąć z galaretki ostrożnie, przybrać listkami mięty
W Mojej Kuchni Lubiębrzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie smakuje na kromce chleba jednak ja chciałam wypróbować go jak poradzi sobie z wypiekami. Postanowiłam upiec sernik z musem wiśniowym. A zatem zapraszam po przepis. Składniki; 1 kg białego sera 3 jajka 1 szkl. cukru kryształu 3 łyżki gęstej śmietany 1 budyń waniliowy (proszek) 10 dag rozpuszczonego masła ok pół(...)słoiczka Stovit naturalnie owocowe - smak wiśniowy spód ciasteczkowy; 30 dag ciastek zbożowych 10 dag rozpuszczonego masła Przygotowanie; Tortownice o wymiarach 26cm. smarujemy tłuszczem, Dno wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka kruszymy (ja zmiksowałam na piasek) dolewamy rozpuszczone masło i mieszamy. Ma być mokry piasek. Całość wykładamy do tortownicy, łyżką rozsmarowujemy po całej powierzchni i lekko ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki
Radość kipiąca uśmiechem.cukier puder 5 dag, żółtka 1 sztuka "L", woda zimna 2 łyżki, sól - szczypta NADZIENIE: budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, masło 1/2 łyżeczki dżem wiśniowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii Stovit Naturalnie owocowe z portalu "zobacz TUTAJ-streetcom" w paczce otrzymałam(...)się zagotuje, wlać rozrobiony budyń, gotować 2-3 minuty cały czas mieszają, wystudzić na letni, lekko ciepły budyń przełożyć do upieczonych, ostygniętych babeczek do lodówki, przed podaniem nałożyć dżem wiśniowy i brzoskwinia z marakują - tartaletki są przepyszne na upalne dni i takie na "jeden ząb"..............SMACZNEGO!!! Naturalnie owocowe zawierają tylko to, co dla zdrowia dobre. To pyszny mix owoców
W Mojej Kuchni Lubię