wisnie drylowane - 237 przepisów (strona:4/16)

Blok czekoladowy z wiśniami (Chocolate Block) 192

Przepis: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 3 łyżki kakao 2 szklanki mleka w proszku 1 paczka herbatników pettit berry posiekane orzechy włoskie (1 szklanka) drylowane wiśnie (odcedzone) rodzynki i inne bakalie wg upodobań andruty 1. Masło, cukier, wodę i kakao zagotować i wystudzić. 2. Do letniej masy dodać mleko w proszku i zmiksować/ wymieszać

Kuchnia smaków
Uszka z wiśniami 157

kompotem owocowym. Składniki: Ciasto na uszka: 1 kilogram mąki 2 szklanki wody 1 jajko+ żółtko 1/4 szklanki oleju szczypta soli Dodatkowo: 1,5-2 kilogramy wiśni Sposób przygotowania: Umyte wiśnie drylujemy, umieszczamy na sicie i pozostawiamy . Z podanych składników z składników zagniatamy ciasto. Cienko wałkujemy na okrągłe placki, podsypujemy mąką . Układamy jeden placek na formie do robinia uszek, w zagłębienia

Bajeczna Kuchnia
Syrop z wiśni 149

cukru Przepis: Syrop jest bardzo prosty w przygotowaniu, a najbardziej żmudną pracą przy jego wykonaniu jest usuwanie pestek. Czynność tą ułatwi nam drylownica J. W trakcie drylowania wiśni przygotowujemy syrop, gotując wodę źródlaną z cukrem. Ilość cukru jaką podałam, jest idealną proporcją dla mnie, Wam proponuję dodawać cukier partiami, próbując syrop czy nie jest za słodki. Dzięki temu każdy

Sezonowy Garnek
Tarta z Masłem Orzechowym i Czekoladą 176

wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Całośc wkładamy ponownie do lodówki na czas przygotowania ganache. Ganache: 250 ml śmietany kremówki 36% 200 g gorzkiej czekolady 30 g masła pół słoiczka wiśni drylowanych (lub owoce: maliny, truskawki…) Śmietankę podgrzewamy. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę i masło. Odstawiamy na 2 minuty, po czym mieszamy całość, do połączenia. Odstawiamy w chłodne miejsce

Made By Mom And Son
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 208

szkl. mąki,  3 jajka,  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,  120 g margaryny,  1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ szkl. cukru Masa wiśniowa 1 l drylowanych wiśni w syropie, 1 galaretka wiśniowa,  2 łyżeczki żelatyny,  1 łyżka mąki ziemniaczanej Biszkopt makowy 2 jajka,  1/3 szkl. mąki,  1/3 szkl. cukru,  1/3 szkl

słodki bratek
Sernikobrownie z wiśniami 240

masła 400 g cukru (dałam troszkę mniej ok 350) 5 jajek 100 g mąki 500 g sera kremowego (President) cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g drylowanych wiśni (wydaje mi się, że jagody i maliny też będą idealne) Do dzieła!!! Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Masło z 250 g cukru utrzeć na gładką masę - następnie dodać

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto wiśniowe 196

Pomysł na ciasto własny, ale powstał na bazie  połączenia różnych przepisów. W rezultacie wyszło pyszne, winne ciasto wiśniowe. SKŁADNIKI:Ciasto: biszkopt jasny, przepis dowolny. Masa: pół kilograma wiśni drylowanych ( świeże lub mrożone) trzy  kisiele wiśniowe słodzone jedna galaraetka wiśniowa 750 mil soku wiśniowego poł kostki masła WYKONANIE:   Sok gotujemy odlewając   pół szklanki  do wymieszania

W kuchennym oknie Ewy
Szarlotka z wiśniami 219

szarlotkę pojawił się już wcześniej na blogu, ale tak jak pisałam to nasza ulubiona szarlotka, więc piekę ją  w różnych wersjach. Ta dzisiejsza została urozmaicona o drylowane wiśnie. Zawsze mam w spiżarni parę słoików zawekowanych wydrylowanych  wiśni zasypanych dosłownie 2-3 łyżkami cukru. Są idealne do ciasta. Można tez użyć mrożonych wiśni, należy je wtedy wyjąć wcześniej

Kulinarne przygody Gatity
Sernik black forest 237

tłustego twarogu (mielonego trzykrotnie lub z wiaderka  3 jajka 3 żółtka  200 g cukru  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 150 ml śmietany 18% - kwaśnej 500 g drylowanych wiśni (ja użyłam mrożonych) 100 g gorzkiej czekolady - utartej WYKONANIE: Ciasteczka rozdrabniamy (najlepiej robotem kuchennym) i mieszamy z topionym masłem. Taką masą wykładamy 21 cm tortownicę i wkładamy

Kuchnia Beaty
Łatwe ciasto z budyniem i wiśniami 278

masła 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru drobnego do wypieków 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 50 ml oleju drylowane wiśnie z kompotu ( ze słoika o poj. 900ml) duży budyń czekoladowy z cukrem przyrządzony według przepisu na opakowaniu ( na 750 ml mleka) Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni

Maślane ciasteczko
Ciasto francuskie z kremem karpatkowym. 354

doceniam jego kreatywność i pomysł.   Gorąco polecam i zachęcam do przygotowania tego fajnego, szybkiego i niebanalnego ciasta. Przy dekoracji troszkę mu pomogłam ;) Składniki: 3 opakowania ciasta francuskiego wiśnie drylowane, marmolada 2 opakowania  kremu do karpatek 500 g masła lub margaryny mleko Czekoladowe glacage: 240 ml wody 20 g żelatyny 260 g cukru 40g glukozy 100 g gorzkiego

Malinowe Pocałunki
ROLADA CZARNY LAS 174

łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka oleju Krem: 200 g serka mascarpone, 250 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 śmietan-fixy Dodatkowo: mały słoik drylowanych wiśni, pół tabliczki gorzkiej czekolady, 1 kieliszek wiśniówki WYKONANIE  1. Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao, mieszamy. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mieszamy. Następnie

słodki bratek
Letni torcik wiśniowy 176

ciasto:150 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g miękkiego masła 80 g cukru pudru 1 jajko Składniki na nadzienie:800 g wiśni drylowanych (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki rumu 150 g cukru 1 opak. budyniu waniliowego Składniki na kruszonkę:100 g miękkiego masła 150 g mąki 100 g cukru spora szczypta cynamonu Składniki

Świat Ciasta
Suszone wiśnie 209

pewno je wykorzystam do domowej granoli. Na razie zrobiłam na próbę z jednego kilograma wiśni. na fotce to właśnie kilogram ususzonych wisienek :-) Suszone wiśnie Składniki: 1 kg wiśniWykonanie:Wiśnie drylujemy, osuszamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru soku.Układamy na poszczególnych sitkach suszarki, tak aby owoce się nie stykały ze sobą.Ja suszyłam 3 razy po 2 godziny

Kulinarne przygody Gatity
A na deser szarlotka z wiśniowego sadu, czyli słodkich chwil u Mamy czar 155

łyżki oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy ulubione owoce (u nas 3 jabłka i 30 dag drylowanych wiśni) Przygotowanie: Mąkę, szklankę cukru i proszek do pieczenia należy wymieszać. Mama odkąd pamiętam wszelkie ciasta robi na wyszorowanym wcześniej, kuchennym stole. Tak Jej najwygodniej. Do wymieszanych sypkich składników Mama starła

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania