Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa
W Moim Magicznym Domuzmielonego 2 łyżki oleju rzepakowego Krem bakaliowy: 250 ml kremówki 30% 400 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g mieszanki studenckiej koktajlowej ale-raj Dekoracja: orzechy włoskie rodzynki wiśnie kandyzowane pałeczki czekoladowe Przygotowanie: Białka ubić z cukrami na sztywno. Dodawać po jednym żółtku i ubić na sztywną masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z makiem. Ubijając
Ala piecze i gotujeZapraszam do przygotowań! Składniki: 2 litry tłustego mleka 1 laska wanilii 500 ml kwaśnej śmietany 6 jaj 250 g miękkiego masła 1 szklanka cukru pudru kandyzowane owoce (u mnie wiśnie, skórka pomarańczy, skórka cytryny) garść płatków migdałów CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Mleko wlewamy do bardzo dużego garnka. Laskę wanilii kroimy wzdłuż, wydłubujemy ziarenka; laskę
My Culinary ArtGordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa
karmelowyłyżeczka cynamonu 110 ml oleju słonecznikowego Masa serowa: 275 g twarogu tłustego, zmiksowanego 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego (400 g) 40 g cukru pudru Dekoracja: suszone morele, wiśnie kandyzowane, migdały, orzechy włoskie Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, goździki oraz cynamon. Za pomocą miksera - jajka i cukier ubić
Świat Ciastabrazylijskie, macadamia , pistacje, pecan, nerkowce, włoskie, migdały) 50 g mieszanych nasion (u mnie mak niebieski, nasiona chia , len, słonecznik, dynia, sezam) 125 mieszanych suszonych owoców ( u mnie figi, żurawina, wiśnie , morele) - mogą być tez rodzynki sułtanki 1,5 łyżki kakao ( u mnie karob) 1/2 łyżki świeżo zmielonej kawy skórka otarta z 1 pomarańczy Wykonanie: Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Płatki
Blondynka Gotujemleka 3.2% laska wanilii 6 jajek 500 ml śmietany 18% 250 g masła 150 g cukru pudru 70 g posiekanych migdałów 70 g posiekanej suszonej żurawiny 50 g kandyzowanej wiśni skórka otarta z 1 pomarańczy sok z 1 pomarańczy Sposób przygotowania Paschy Wielkanocnej: Mleko gotujemy razem z rozciętą laską wanilii. Jaja łączymy razem ze śmietaną i wlewamy do gotującego się
Słodkie Przyjemnościbarw uzupełniała mistrzowsko przyrządzona kaczka — delikatna i soczysta za sprawą metody sous-vide (gotowania w próżni) z chrupiącą skórką. Jedna z lepszych, jaką jadłem. Świetnie komponowała się z podanymi wiśniami. Uwagę przykuwała również dekoracja z rzepy arbuzowej i bratków. To wszystko tworzyło idealną kompozycję. Mimo że na talerzu stosunkowo dużo się działo, to nie była ona przegadana, jak to zwykle
Food Squarezrobienia ciastka z przepisu mojej teściowej. Kiedyś te ciasteczka podobno były dość popularne, zwłaszcza że do zrobienia ich nie potrzeba dużo składników. Ciasteczka są pyszne. Ja użyłam konfiturę z wiśni i aronii. Składniki: 250 g mąki 250 g margaryny 250 g twarogu tłustego lub półtłustego konfitura Wykonanie: Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Margarynę, mąkę i twaróg przełożyć
Mama Gotujeskłada się z dwóch warstw – ciemnej, z buraka i jasnej, z marchewki. Ciemne ciasto z buraka: ok. 150 g wiórków buraka 100 ml wody lub mleka 130 g 100% wiśni Łowicz lub Rapsodia (Biedronka) 4 czubate łyżki mąki owsianej 2 łyżki wiórków kokosowych 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli ciasto będzie
Kucharzycacool place for several hours. Enjoy! Przypominam też inne moje przepisy na pyszne mazurki: Mazurek różano-kawowy / Easter shortbread with coffee and rose petal jam Mazurek z wiśniami i czekoladą / Easter shortbread with cherries and chocolate Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą Mazurek królewski z białą czekoladą-test przepisu z najnowszego numeru Kukbuka
karmelowymasła 100g c. pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia średni słoiczek marmolady z dodatkiem róży 400g marcepanu 1,5 tabl. mlecznej czekolady skórki kandyzowane siekane migdały kandyzowane wiśnie Ciasto: Wszystkie składniki posiekać i szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto owinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Rozwałkować na kwadrat wielkości 25x35cm, nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piec
Smakołyki Asijako dodatek do deseru. Czekolady Ekoflorka naprawdę są godne polecenia. W ofercie firmy znajdziecie czekoladę mleczną (czystą) oraz z dodatkami suszonych owoców bio: malin i truskawek, jagód oraz wiśni i jeżyn. Owoce pochodzą z plantacji ekologicznych zlokalizowanych w Bieszczadach. Drugą linią są czekolady gorzkie (czysta i tak jak w przypadku czekolad mlecznych, tu również występuję też wersje z dodatkami
Słodkie okruszkisię własnymi prawami, a nazwy które wskazują na pochodzenie potrawy z konkretnego państwa często z prawdą nie mają wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone o szpinak czy dalej są ruskimi
Smakowity Blog KulinarnyŚwięta niebawem, warto więc zainteresować się przepisami na pyszne świąteczne wypieki. Proponuję dziś łatwy sernik z dodatkiem pysznej chałwy i wiśni kandyzowanych, oblany polewą czekoladową. Jest pyszny! Polecam nawet niedoświadczonym w kuchni, gdyż jest bardzo łatwy w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki
karmelowy