wystarczająco czasu by upiec ciasto czy przyrządzić inny pracochłonny deser - mam dla Was propozycję! Szybkim, prostym deserem na każdą okazję są trufle. Pyszne, na jeden kęs, akurat do lampki wina. Nie są "fit", ale po co w taki wieczór liczyć kalorie? Spróbujcie! :) Składniki: - 250g mascarpone - 200g czekolady deserowej - 50g suszonych buraków (można kupić od razu suszone, wcześniej suszyć
Be Fit Be Strongprzikludzić 8 do dom, a potyn jōm fajnie ogrzołć we jaki brytfance abo piekarniku Co potrza? 1 pierś ze gańsi sok ze 2 apfylzinōw 2 suszōne figi keliszek różowego wina (abo biołego) ździebko 9 gałki muszkatałowyj sōl i pieprz Jo sie z tōm gańsiōm niy smolōł, 10 żech jōm wciep do brytfanki ze tym sokym, winym, suszōnymi figami, gałkōm
Chop w kuchnigrubość była ok. 1 cm. Schłodzić do stężenia. Po całkowitym zastygnięciu ostrym nożem lub foremką wyciąć serduszka i ostrożnie oderwać od folii/papieru. Serca umieścić na brzegach lampki na wino. Zaczynając od środka serc i kierując się na boki dociskać, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzięki temu serca przykleją się do lampki, a wlana galaretka nie przedostanie się
Nastoletnie Wypiekaniedokładnie Wam zaprezentować wycięte z z mozzarelli serca, ułożyłam bazylię obok :) Sałatka prezentuje się bardzo elegancko, a podana z chrupiącą czosnkową bagietką smakuje wybornie. Do tego ulubione wino i bardzo lekka, bardzo smaczna kolacja gotowa :) SKŁADNIKI (na 2 osoby): 2 dojrzałe pomidory 2 kulki mozzarelli 3-4 łyżki czarnych oliwek kilka listków bazylii opcjonalnie roszponka do dekoracji oliwa
Słodko-Słony Świat IlonyPrzed użyciem do potraw cytryn należy wypukać je dokładnie a do dań używać JEDYNIE skórki. Zmiksowana z masłem jest wspaniałym dodatkiem do ryb. Ja używam do kurczaka duszonego w winie. Drugi sposób: Ćwiartki cytryn oprósz solą morską, dodaj zioła: oregano lub tymianek, włóż ciasno do słoja i zalej 2 szklankami oliwy. Cytryny są dobre po 3-4 dniach. Świetnie
AZgotuj!proste danie to bukiet zdrowych, świeżych, soczystych smaków, różnorodnych tekstur i jaskrawych kolorów. Jest zieloność, chrupkość i armoat. Danie świetnie nadaje się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały
Jem więc Jestemdrobną kostkę.Fasolkę rozmrozicmi pokroić na małe kawałki. Patronkę rozgrzać z oliwą , podważyć cebulkę z czosnkiem.Dodać Fasolkę i Pomidory.Wlać bulion można też dodać białego wytrawnego wina ok.kieliszka.Włożyć listki laurowe i ziarenka pieprzu.Posolić.Dusić na małym ogniu,aż fasolka będzie miękka,a sos lekko się z redukuje ( ok.10 minut).Wątróbkę oczyścić,oplukać,osuszyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikawałki 1 łyżeczka mąki 2-3 duże łyżki zmielonych na sypko migdałów 2 białka rozbełtane olej do posmarowania blaszki sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 1 łyżka octu z białego wina Przygotowanie: Włóż skorzonerę do średniego rondelka, zalej wodą tak by była przykryta i wmieszaj mąkę, ocet, cukier i dopraw porządnie solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, gotuj bez przykrycia
karmelowytakim rarytasem. Ponieważ mamy karnawał i Tłusty Czwartek a potem ostatki więc warto pokusić się i taki sobie zafundować. Zapraszam do degustacji. Składniki w domu się znajdą tylko hiszpańskie wino Sangria wystarczy zakupić. Napój karnawałowy z owocami z Hiszpanii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie ciasteczka są świetne do piwa albo wina i idealnie sprawdzają się jako przekąska imprezowa. Są dowodem na to, że ciastka wcale nie muszą być słodkie żeby wszyscy się nimi zajadali. Te cebulowe krakersiki były już hitem niejednego towarzyskiego spotkania i zawsze goście dopraszali się o więcej. Przed nami ostatni tydzień karnawału i na pewno w wielu domach będzie
Smaczna Pyzanaszła mnie ochota na prostą, ale pyszną, włoską sałatkę Caprese ( mozarellę mogłabym jeść na co dzień). Nic mi tak nie poprawia humoru jak lekki podwieczorek w domu przy dobrym winie i świetnym towarzystwie. To właśnie zapewnia mi zawsze ta sałatka – lekka, prosta, bogata w różne aromaty no i przepyszna w połączeniu z chrupkimi, czosnkowymi grzankami z pieca. Pamiętajcie
Calzonella.comDzień dobry! Zapiekanka pasterska to jedno z moich ulubionych dań. Pewnie zapytacie dlaczego? Czy po spojrzeniu na składniki przypomina Wam się inne danie, które też bardzo lubię? Mięso, warzywa, wino, pomidory - jak nic sos boloński ! Według mnie bardzo przypomina ten pyszny sos do makaronu. Pewnie dlatego też zapiekanka pasterska jest taka smaczna, że ciężko się od niej oderwać. Danie
Pora coś zjeśćPyszna przystawka albo lekka kolacja. Prosta i cudownie smaczna kompozycja moich ulubionych smaków: sera pleśniowego, wędzonego łososia i sałaty. Do tego lampka schłodzonego wina i ... rozmarzyłam się :)) Składniki: garść kruchej sał aty kawałek sera pleśniowego (gatunek dowolny) 1 filet z łososia wędzonego (ok 150g) oliwa z oliwek sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Sałatę
Walijskie Pichceniepostanowiłam trochę odchudzić faworki piekąc je w piekarniku. Poszukałam trochę w necie i znalazłam jakiś przepis. Upiekłam faworki i nie byłam zadowolona. Moje oczekiwania były trochę inne. To nie wina przepisu. Zmodyfikowałam go i efekt był o wiele lepszy. Do podstawowego ciasta dodałam trochę masła, Takie odchudzone faworki smakują też pysznie, choć myślę, że niektórzy się ze mną
Zakątek rozkoszy kulinarnych