Poniżej prezentuje Wam zdjęcia Bouf Bourguignon przygotowanego na podstawie przepisu z książki. Bardzo żałuje, że nie mogę Wam wysłać zapachu tej potrawy… delikatny aromat mięsa wraz z nuta czerwonego wina i delikatnym wątkiem ziół, a smak? Smak jeszcze lepszy niż zapach! Ponadto przygotowanie jest banalnie proste. Jeśli powyższy opis nie przekonał Was do książki, to na pewno powinny
Kolizje Smakówszalotka 6-7 gałązek szczypioru 3-4 gałązki bazylii ½ dużego pęczka natki pietruszki 10 czarnych oliwek 50g sera feta do posypania GRECKI WINEGRET 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki soku z cytryny 2 średnie ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka suszonego majeranku sól pieprz
Karo in the KitchenDostępne są jeszcze truskawki, poziomki i czereśnie. To najlepszy okres na przygotowanie z tych owoców rozmaitych przetworów: soków, dżemów, musów, galaretek, konfitur, win i nalewek. W lipcu nie możemy przegapić sezonu na: jagody; porzeczki; agrest; morele; orzechy włoskie (na nalewki i syropy); kalarepę; fasolkę szparagową
Ukojenie Podniebieniadrobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pora i czosnek, po chwili dodajemy fenkuł, a jak lekko zmięknie – ziemniaki. Dusimy kilka minut, podlewając wodą lub odrobiną wina. Gdy warzywa w garnku już zmiękną, wyjmujemy marchew i wlewamy zawartość patelni, gotujemy kilka minut i doprawiamy solą i pieprzem, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. Ważne, aby nie rozdrabniać gorących
Markowy smakPIERŚ INDYKA Z GRILLA MARYNOWANA W AROMATYCZNYCH ZIOŁACH Przy planowaniu takiego menu na spotkanie z przyjaciółmi, polecam zaopatrzyć się w butelkę greckiego wina. Ale, ale nie zapomnij o : 800 gram piersi z indyka 3-4 ząbki czosnku Kilka łyżek oliwy ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki kminku Sól Mięso opłukujemy, osuszamy i kroimy
Markowy smakCzekoladowy indyk to idealna propozycja dla mięsożerców lubiących czekoladę fantastyczne połączenie gorzkiej czekolady, indyka, wina oraz chili. Danie jest łatwe w przygotowaniu i obłędnie smakuje. Czekoladowy indyk Coraz więcej osób w kuchni zaczyna eksperymentować – i bardzo nam się to podoba. Nam do tej pory nie przyszło by do głowy, że mięsa można połączyć z…czekoladą
Ciasna Kuchniakubka, i na trzy razy dolweaj wody do ryżu, miesając od czasu do czasu. Najdłużej wchłania się pierwsza partia wody. Standardowo do risotto używa się rosołu i białego wina, ja dodaję swoje kostki rosołowe (przepis znajdziecie tu), dorzucam też szczyptę soli i czosnku suszonego. Dla jasności, bo kiedyś tak wytłumaczyłam koleżance, że ta ugotowała ryż, a potem ugotowany gotowała
greenscarfwszelkich starań, by nie było ciężkie. Indyk w oprawie czekoladowej to pomysł na danie główne Czekoladowy indyk to idealna propozycja dla mięsożerców lubiących czekoladę Fajne połączenie gorzkiej czekolady, indyka, wina oraz chili. Danie jest łatwe w przygotowaniu i obłędnie smakuje. Mamy nadzieję, że propozycja Wam się spodoba Do smacznego! Artykuł Indyk w oprawie czekoladowej pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchniapomidory 1puszka tuńczyka w oliwie liście bazylii 1 łyżka gęstego majonezu czarne oliwki bez pestek sól pieprz Sos :4 łyżki oliwy 1 szalotka 1 łyżka octu z białego wina 1 łyżeczka musztardy dijon Przygotowanie Sos : składniki połączyłem, wymieszałem na gładka emulsję. Odstawiłem. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, pokroiłem w plastry. Tuńczyka osączyłem, rozgniotłem widelcem misce, wymieszałem z majonezem
R'n'G Kitchenwody 2 łyżki oliwy lub dobrej jakości oleju roślinnego Sos (wystarczy na podaną ilość ciasta): puszka 400 ml pomidorów 50 ml oliwy.oleju roslinnego dobrej jakości łyżka octu z czerwonego wina 5 ząbków czosnku łyżeczka soli łyżeczka suszonego oregano łyżeczka suszonej bazylii łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki pieprzu Przygotowanie sosu: Rozgrzej cały olej/oliwę i wrzuć do niego przeciśnięty przez
greenscarfpołączeniu z mlekiem i słodyczą smakuje przepysznie! Jest kremowa, ma gęstą konsystencje i taką delikatność w sobie :) To prawda, że mój bulgurowy krem nie przypomina gładkiej konsystencji, ale to wina mojego blendera, który odmówił posłuszeństwa i nie podołał tak łatwemu zadaniu :D Jednak mam nadzieję, że jeżeli będziecie robić podobny to uda Wam się osiągnąć gładziutką i bezgrudkową masę
Zdrowie na języku :Pbardzo chudy, można go przyrządzać w wielu różnych wersjach. Można gotować, piec albo dusić i zawsze będzie smaczny. Ja nieczęsto przygotowuję to mięso, ale uwielbiam królika duszonego w białym winie z warzywami . To przepyszne i wykwintne danie. Koniecznie wypróbujcie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamiarę pieczonych gołąbków – zrumieniona kapusta świetnie współgra z soczystym, pikantnym mięsem. Sos własny z pieczenia jest najlepszą opcją – próbowaliśmy dodać do niego zarówno wspomniany wcześniej Młot Lou, jak i wino, ale nie były to połączenia na tyle smaczne, aby je powielać. Dlatego proponujemy najpierw wpałaszować tzw. „gulasz”, a potem delektować się pomidorowym trunkiem na bazie Młota Lou . Zobacz
Nerds Kitchenchrupiącą skórką i przede wszystkim różowiąca się na talerzu, piękna! Kaczkę podano w akompaniamencie p urée z fioletowej marchwi o cudownym słodkim smaku, polentą i wybornym sosem z wina madera. Kompozycja, radosna, wiosenna i niezwykle apetyczna. Jedyną uwagę mam do samej polenty, której brakowało polotu. Zdecydowanie przydałoby się jej trochę więcej masła i parmezanu. Jednak sądzę, że miała
Food Squarekanapki” albo obiady spędzające w podgrzewaczach po kilka godzin. My też. Czasami! Bo chociaż uwielbiamy gotować, to zdarza się tak, że w lodówce jest tylko wspomniane już kiedyś wino i mascarpone, że budzik nie zadzwonił o 7:30, tylko o 9:30, że w piekarni jest kolejka, że całe zło świata tego ranka postanowiło się skumulować… Wtedy
GRUBY WAŁEK