drugi dzień, poważnie! Szczególnie nasze serca skradł WYPAS ), zajadaliśmy rogale Marcińskie w hurtowych ilościach i Cinnabon, piliśmy fenomenalne drineczki w słoiczkach ( Whiskey in the Jar ) oraz kilka butelek wina. Na każdą rocznicę, Walentynki, czy urodziny jednego z nas kombinujemy, by spędzić te dni w niecodzienny sposób. Tym razem przebiliśmy samych siebie. Wypad był genialny i będę wspominać
Be Fit Be StrongBoski <3 Składniki 4 figi kaktusowe (opuncji) 8 plastrów boczku parzonego 2 szklanki listków rukoli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka miodu sól pieprz ser pleśniowy Roqeufort 2 łyżki orzeszków pinii Przygotowanie Boczek usmażyłem , aż zrobił się chrupiący i rumiany. Orzeszki pinii zrumieniłem na suchej patelni. W międzyczasie
R'n'G Kitchenkomponuje się z rodzynkami. Użyłam kupionego soku z marchewki, trzeba poszukać takiego bez dodatków i konserwantów. A najlepiej oczywiście wycisnąć w domu. Mój chleb wyszedł dosyć płaski. To wina nieumiejętnego przekładania ciasta do garnka i tego, że garnek był chyba zbyt duży - ciasto się rozlało. Ale i tak mój chleb był znakomity! Przepis podaję za Amber Chleb marchwiowy
Stare Garybakłażana, pokrojonego na cienkie słupki 1 mała cukinia, pokrojona na cienkie słupki 2 gałązki tymianku, listki 2 łyżeczki cukru 3 łyżki stołowe octu z białego wina sól i pieprz 100 g grzanek ( u mnie z wczorajszego chleba) listki bazylii do dekoracji W osolonym wrzątku blanszujemy 5 minut marchewkę. Odcedzamy i odstawiamy na bok. Na sporej patelni
Dzieje kuchennej Wiewiórytemperaturę i pieczemy pasztet 40 minut w 160°C. Pasztet wstawiamy po wystudzeniu do lodówki. Przygotowujemy sos do pasztetu: rozpuszczamy w rondelku 1 łyżkę miodu, wlewamy ok. 100 ml wina i wsypujemy suszoną żurawinę, gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje, tzn. płyn się zredukuje. Pokrojony w plastry pasztet z gęsi podajemy z sosem żurawinowym. Smacznego! The post Gęsi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękości. Piersi kroimy w plastry, podajemy z jabłkami i ulubionymi dodatkami. Smacznego :) Inne przepisy na gęś: Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem Piersi z gęsi w czerwonym winie z gruszką i żurawiną źródło inspiracji
Moje Kuchenne Rewelacjetalerz. Pokroiłem jak pizzę w trójkątne kawałki, które umieściłem na talerzach. Każdy kawałek posypałem obficie startym na drobnej tarce serem manchego i posiekanym drobno szczypiorkiem. Podałem z lampką czerwonego wina
Wyprawy kulinarnepół szklanki wody i zagotowując "ściągam aromaty" przelewam do naczynia. Dodaję rozmaryn i zapiekam pod przykryciem 50-60 minut w 180oC. Niebo w gębie :) Ps.: W przepisie nie użyłem wina wytrawnego z powodu mojego 4-ro latka i powiem Wam że nie było one potrzebne - wyszło przepysznie
Mechanik w kuchnisprzedaje rzeczy sprowadzane z Belgii i Niemiec, a wśród nich znany już Wam talerz z Villeroy & Boch, który wykorzystałam do stylizacji przy przepisie na owoce zapiekane w różowym winie pod płatkami owsianym i . O targu staroci pisałam także w poście dotyczących wakacyjnych pamiątek , zaglądnijcie koniecznie! Fasolka po bretońsku Składniki: 500 g fasoli jaś 1 kiełbasa głogowska
Moja smaczna kuchniaprzygotowania postanowiłam więc wykorzystać dostępne w domu jabłka, orzechy i resztki ugotowanej quinoa. Klasycznie przyprawiona, bez żadnych udziwnień smakowych jest wyborna. Chodzi mi jeszcze po głowie dodanie białego wina albo pomarańczy. Na szczęście sezon dyniowy jeszcze potrwa i powinnam się wyrobić z wszystkimi pomysłami! A tych chyba nigdy nie zabraknie – bo z każdego dnia staram się wycisnąć maksimum
Szybko Tanio Smaczniepowierzchni) 2. Ciasto podziel na dwie lub trzy cześci. 3. Weź pierwszą częśc ciasta i rozwałkuj (jeśli masz wałek) yyy rozbutelkuj ( jeśli robisz to butelką po winie czy wodzie mineralnej) na grubość około 2 mm(znaczy się bardzo cienko) 4. Przy pomocy szklanki wykrawaj ciastowe kółka. 5. Na środek każdego wykrojonego kółka połóż łyżeczkę farszu. 6.Sklejamy
Fiolka w kuchniseconds, cut the twine, cut the meat into thick pieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej Put on the plate two, three pieces of meat
Martyna Cookspodejście do jedzenia, za szacunek do mięsa i za jego wykorzystanie - więc te warsztaty i to spotkanie było trochę jak spełnienie marzeń! Świetni ludzie, fanastyczne jedzenie, dużo wina i dużo masła! Było genialnie, po prostu genialnie! Masła było dużo, śmiało można powiedzieć, że nawet bardzo dużo! Jak wchodziło się do kuchni, w której gotowaliśmy od razu nozdrza łaskotał przepiękny
Plate of Joyminut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Sery się roztopią i połączą wszystkie składniki, a tarta nabierze wspaniałego wyglądu i zniewalającego smaku. Smacznego! P.S. Nie zapomnijcie o lampce czerwonego wina
Kuchnia Pani Wiosny