zdrowych koktajli, kolorowych drinków, małych słodkości, regionalnych lubelskich potraw oraz dań dla dzieci. Znajdziecie tu także m.in. przydatny artykuł o żywieniu naszych czworonożnych przyjaciół i o tym, jak dobrać wino do grilla. Jak zawsze piękne zdjęcia i apetyczne przepisy czekają na wypróbowanie:) Zaglądajcie, czytajcie! Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Obiad gotowycebulę, smażyć aż się zeszkli. Dodać kapustę, dusić pod przykryciem ok 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby można podlać odrobiną wody lub białego wina, żeby kapusta się nie przypaliła. Pod koniec duszenia doprawić do smaku, wymieszać z posiekanym koperkiem. Pysznie smakuje z młodymi ziemniaczkami i kleksem kwaśniej śmietany. Smacznego
Obiad gotowymarketingu pani Beata Twardowska oraz kierownik restauracji pan Grzegorz Całuch. Stolik już czekał z pełnym nakryciem, a ilość sztućców sugerowała długą listę dań;) Siadamy. Na początek woda, wino, sok, a za chwilę pierwsza przystawka – rolada z kaczki z sałatką z ogórka, kawiorem z tapioki oraz grzanką. Porcja w sam raz na przystawkę. Rolada dobrze doprawiona, sałatka lekka
Obiad gotowydlatego chętnie przystąpiliśmy do części praktycznej, prowadzonej przez znanych szefów kuchni: Jakuba Streuermarka oraz Marka Kropielnickiego. Przygotowywaliśmy 3 dania: wolno pieczonego indyka nadziewanego śliwkami podanego z kasztanami w czerwonym winie, eskalopki z kurczaka w bekonie z selerowym puree oraz popcornem, kurczaka z grzybami w cieście à la wellington z jabłkowym chutneyem z chilli. Póki kroiliśmy smażyliśmy, siekaliśmy, gotowaliśmy
Obiad gotowyprzywarło do dna i nie było mowy o przypaleniu się warzyw, które były na samym spodzie. Dzięki temu mogłam garnek z upieczonymi warzywami postawić na gazie, wlać wino, zredukować i przyrządzić mega smaczny sos z pieczonych warzyw. KILKA WAŻNYCH ZASAD NA POCZĄTEK! To jest istotna część tego postu. Jeśli już w Twojej kuchni pojawi się garnek żeliwny
Blondynka Gotujepopełniła, prawda...? O sukienkach zwykłych, codziennych, rozpisywać się nie będę - wiadomo, one się po prostu nie nadają. Znalazłam więc kreację idealną w internecie. W kolorze czerwonego wina, z koronkową górą, większym wycięciem na plecach. Cud, malina , jednym słowem. Po wewnętrznych walkach z samą sobą ( a co, jeśli kupię zły rozmiar...? ), w końcu rzeczoną zamówiłam. W międzyczasie byłam wymienić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś możemy cieszyć się tłustoczwartkowym obżarstwem, a już za tydzień będziemy świętować walentynki. Przedstawiam Wam pomysł na przygotowanie smacznego deseru. Ładnie będzie się prezentował w szerokiej lampce do wina czerwonego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i życzę udanych walentynek :) Składniki (2 porcje): 250 g serka homogenizowanego 5 łyżek miodu opakowanie cukru waniliowego
Menu Zdrowiadoskonale sprawdzi się podczas karnawału i nie tylko. Inspiracji zaczerpnęłam z Internetu na popularne ciasto Kinder Country, które zmodyfikowałam. Idealnie z tym deserem komponuje się słodkie wino Monte Santi , o harmonijnym owocowym aromacie. Podczas imprezy karnawałowej nie może go zabraknąć !!! SKŁADNIKI 250 g śmietany 30%, 200 g serka z wiaderka, 150 g białej
słodki bratekJuż za 2 dni Walentynki, przedstawiam Wam pomysł na przygotowanie smacznego deseru. Ładnie będzie się prezentował w szerokiej lampce do wina czerwonego. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i życzę udanych walentynek :) Składniki (2 porcje): 250 g serka homogenizowanego 5 łyżek miodu opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka rumu 125 ml słodkiej śmietanki 30% kilka sztuk wiśni bez pestek
Menu ZdrowiaPolecamy :) Składniki 1 kg skrzydełek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 60 ml sosu sojowego 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Skrzydełka umyłem, osuszyłem. Ułożyłem
R'n'G Kitchentrufle są zdecydowanie wersją wytrawną, pasującą do wina – są ostre i słone. Ja osobiście wolę słodkie trufle, ale zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Trufle mają ciekawy, rzadko spotykany smak. Czas wykonania: 30 min (+4 h oczekiwania) Ilość porcji: 15 sztuk Składniki: 100 g czekolady gorzkiej 100 g serka kanapkowego ½ łyżeczki pieprzu cayenne ½ łyżeczki
KuchniaWeDwoje.plUnikaj soli, która zatrzymuje wodę w organizmie oraz wszelkich kostek rosołowych, veget, które w składzie posiadają konserwanty i wzmacniacze smaku. Kiedy spożywasz alkohol, pij dużo wody – jeden kieliszek wina na jeden kieliszek wody. Alkohol lepiej się strawi. Pij dużo zielonej herbaty (bez cukru) – doda Ci energii i przyspieszy przemianę materii. Wprowadzanie nowych nawyków do diety przez kilka
Kuchnia Bazyliiłuskanego sól 1 nieduża cebula 1 duży ząbek czosnku oliwa (4-5 łyżek) listki z 3 gałązek rozmarynu (w sumie ok. 1 łyżki) 2 łyżki octu z białego wina lub octu jabłkowego (lub do smaku) sól, pieprz 2 cebulki dymki pokrojone na plasterki 1 łyżka małych kaparów odsączonych z zalewy do podania: świeże pieczywo lub świeże warzywa Przygotowanie
Chilli Czosnek i Oliwaskładniki dokładnie wymieszać w niewielkim słoiczku lub miseczce, doprawić do smaku, jeżeli jest zbyt kwaśna dodać miodu, jeżeli zbyt słodka dolać sok z limonki lub odrobinę octu z białego wina. Smacznego
Codzienne Gotowanie