Polędwiczki wieprzowe w sosie z cebulą, marchewką i natką pietruszki. Przygotowywania różnych gatunków mięsa w tym polędwiczek wieprzowych uczyliśmy się dawno temu od Roberta Sowy i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Warzywna zapiekanka z mięsem mielonym to jedna z moich ulubionych zapiekanek. Jest przepyszna, sycąca oraz wystarcza na obiad na dwa
Kuchnia BazyliiBardzo proste i szybkie w przygotowaniu, pyszne danie jednogarnkowe, czyli przepis na łazanki z młodą kapustą , boczkiem i kiełbasą. Warzywa sezonowe, to idealna baza do niezwykle
Kuchnia Na WypasiePlastry schabu duszone w papryce Schab umyć osuszyć, pokroić na 4 plastry. Każdy plaster delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem czarnym mielonym oraz cebulką granulowaną
ememe kitchenNa wielkanocnym często pojawia się biała kiełbasa. U mnie gości w różnym wydaniu. Dziś propopnuje wersję z piekarnika. Biała kiełbasa świetnie komponuje się z chrzanem więc
Monia miesza i gotujeCo dziś na obiad? – Kurczak. Taka odpowiedź pada w bardzo wielu domach gdzie drób to jedyne mięso jakie pojawia się na stole. Jeżeli macie
Kulinarna PatilogiaDziś danie dla zdecydowanych mięsożerców, którym kalorie nie straszne. Podsmażone żeberka, duszone w kapuście okraszonej słoninką. Idealny zestaw na zimę… lub na wizytę teścia Składniki
Kulinarna PatilogiaOto wariacja na temat kuchni Śląskiej. Babcina interpretacja rodem z Wielkopolski zgodna z duchem tego regionu czyli „oszczędna”. Zamiast wołowiny – szynka wieprzowa a
Kulinarna PatilogiaSchab w śmietanie a w zasadzie schabowe bitki to rozpływające się w ustach mięso, delikatny sos a do tego np. ziemniaczki… mało pracy a obiad
Kulinarna PatilogiaPolędwiczki wieprzowe nadziewane morelami a do nich sos śliwkowy na bazie czerwonego wina … danie idealne dla tych co lubia bawić sie smakami i kolorami. Bardzo
Kulinarna PatilogiaPieczeń rzymska to proste, efektowne i smaczne danie na co dzień i od święta. Jego wykonanie nie zajmuje dużo czasu a efekt murowany. Pieczeń rzymską możecie
Kulinarna PatilogiaPierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany
Kulinarna PatilogiaSzaszłyki z karkówki to danie na każdą okazję – są dobre latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je
Kulinarna PatilogiaZ tymi nieszczęsnymi żeberkami z grilla zawsze miałam problem. Jak długo ich nie marynowałam, na ile sposobów przyprawiałam i tak najczęściej kończyło się tak samo: spalone
Kulinarna Patilogia