Żurek to tradycyjna zupa na wielkanocne śniadanie. Najczęściej podawany jest z białą kiełbasą i jajkiem. To absolutna klasyka na świątecznych stołach w Polsce. Podstawą dobrego żurku
Z notatnika dietetykaPolędwiczka wieprzowa zawijana w bekon Piekarnik nagrzać do temperatury 190°C. Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie oczyścić z błon. Sól, cebulę suszoną, mieloną
ememe kitchenBoczek, który pachnie miodem i ma ostrą nutę, polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), marynata: 3
LatosiowydomWczoraj miałam wrzucić na bloga przepis na białą kiełbasę, ale z lekka opadłam z sił. Tola przywlokła jakieś świństwo z przedszola i udzieliła mi się niemoc
KardamonovyWystarczy rzut oka na skład sklepowych wędlin, aby szybko stracić apetyt. Pełno w nich sztucznych dodatków i konserwantów na czele z solą peklującą, która źle wpływa
Kulinarna PolskaJeżeli jeszcze się nie spotkaliście z marynowanymi jajkami to koniecznie musicie je zrobić. Podobno to jedna z tych potraw które się kocha albo nienawidzi. Moim zdaniem
Polska ZupaSprawdzony pomysł na pyszne danie z piekarnika, czyli biała kiełbasa pieczona w kapuście. Niezwykle polskie, domowe jedzenie z wykorzystaniem tradycyjnych składników, czyli białej surowej kiełbasy, kiszonej
Kuchnia Na WypasieSkładniki: 1,5 kg szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 2 cebule 2 średnie marchewki 200 g pieczarek 1 gorącego bulionu warzywnego 1 puszka pomidorów krojonych
Qchnia po prostuSą takie pozycje w menu, które wyjątkowo smakują raz w roku, m.in. w okresie wielkanocnym. Świąteczne biesiadowanie za pasem. O czym nie zapomnieć podczas kulinarnych przygotowań
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepyszny kruchy i soczysty schab w delikatnym sosie. Na taką pieczeń wybierać najlepiej mięso przerośnięte tłuszczem, tzw. marmurkowe, pozyskane ze sztuk o wadze około 100
Kulinarne przemysleniaDuszone i nadziewane roladki schabowe to jedno z naszych ulubionych dań obiadowych. Gdy masz dobre świeże mięso, nie trzeba mu wiele, wystarczy proste
Wanilia i KardamonParę dni temu zaczęłam świąteczne czarowanie w kuchni. Lub raczej „czarowanie”. Klasycznie mam wszystko pięknie rozpisane. Sałatki zrobię takie i wtedy, przekąski tu i
KardamonovyMedaliony z polędwiczki wieprzowej w pieczarkach Polędwiczkę wieprzową umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w grube, ok 3 cm plastry. Każdy plaster ułożyć odciętą stroną
ememe kitchenWiele osób nie wyobraża sobie bez niej Świąt Wielkanocnych. Jest bowiem bardzo wdzięcznym produktem z którego można wyczarować wiele pysznych dań. Ponieważ jest to pierwszy mój
Kulinarne przemyslenia