wieprzowina w sosie - 1000 przepisów (strona:43/67)

Schab pod szpinakową kołderką 156

Schab pieczony ze szpinakiem i beszamelem podbił moje serce. To całkiem inny sposób na klasycznego schabowego, który jest warty wypróbowania.  Składniki: cztery kotlety schabowe 200g

Gotowanie i blogowanie
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 210

octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów wołowych, z groszkiem  i fasolą, przyrządzona na ostro. Bardziej delikatne są medaliony z polędwicy wołowej  w sosie z czerwonego wina. Desery Nie ma kuchni, która obeszłaby się bez deseru, a więc na deser prosta i sycąca chajá.  Jest to nic innego jak   ciasto ze śmietaną(...)porcji 1 kg marchwi 2 białe części porów  2 szklanki osolonej wody 1 szklanka białego wina (nie jest konieczne) podwójny filet z piersi indyka (w oryginale: wieprzowina) odrobina oleju sól, pieprz, curry Marchewkę pokroiłam w grube plastry, ugotowałam do miękkości.*  Następnie zmiksowałam na puree. Mięso pokroiłam w wąskie, krótkie paski, oprószyłam przyprawami  i podsmażyłam na złoto

W kuchni Karmel-itki
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 171

wiele zbawiennych dla organizmu właściwości, o tyle uwodornienie ich zmienia wszystkie właściwości. Takie tłuszcze występują w naturze – obecne są w mięsie zwierząt tzw. przeżuwających – w mięsie kurczaka i w wieprzowinie jest ich najmniej, zdecydowanie więcej znajdziemy ich w wołowinie i baraninie. Nie są szkodliwe dla organizmu, mają inną wielkość i budowę niż przemysłowe tłuszcze utwardzane. Produkcja m.in. margaryny to dodawanie(...)opisie składu słowa „uwodorniony”, „utwardzony” lub „częściowo utwardzony” ,możecie być pewni że to tłuszcz trans. Szczególną uwagę zwróćcie na chipsy, paluszki, ciastka i inne wyroby cukiernicze, mrożone frytki, majonezy, sosy – warto czytać etykiety i wiedzieć co jemy.   Masło jest łatwostrawne, jest najlepiej przyswajalnym dla nas tłuszczem zwierzęcym, w organizmie masło szybko zmieniane jest w energię, nie odkłada się

Karo in the Kitchen
Golonka pieczona z kapustą kiszoną 188

Pyszna, baaardzo sycąca i tłuściutka golonka zapiekana z kapustą kiszoną. Pyszności <3 Dwiema takimi golonkami jesteście wstanie nakarmić 4-6 osób i wszyscy będą najedzeni

My Culinary Art
Pieczeń rzymska 159

każdą okazję, smakuje i na ciepło i na zimno. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (możecie wymieszać wołowe z wieprzowym, dodać jagnięcinę – wszystkie chwyty dozwolone; ja używam wołowiny i wieprzowiny w proporcji 60:40 albo 70:30) 3-4 marchwie 1 cebula 1 czerstwa bułka plus mleko do jej zamoczenia 2 jajka 3 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki ostrej(...)delikatnie wysmarować masłem i wyłożyć przygotowaną masą mięsną. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 40-60 minut. Podawać na ciepło lub zimno, np. z sosem tatarskim .   Post Pieczeń rzymska pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Szynka w ziołach i warzywach z sosem ziemniakami i buraczkami zasmażanymi 97

500 g szynki 2 marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka lubczyku szczypta chili w płatkach sól pieprz

Gotowanie jest łatwe
Placki ziemniaczane po węgiersku 151

Czas na pyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki,   marchew,   pietruszka,   przyprawa do gulaszu,   papryka w

Kuchnia Beaty
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA 399

Znane są pod wieloma nazwami: oszukane gołąbki, cygańskie gołąbki, leniwe gołąbki, kotlety mielone z kapustą... itd - u mnie po prostu gołąbki bez zawijania. Szybka odmiana tradycyjnych

Walijskie Pichcenie
Wieprzowina w sosie słodko-ostrym 171

Cudowna w smaku. Mięso jest doskonale kruche, pikantne, podbite nutą słodyczy. Dodatek świeżego szczypioru nadaje mu lekkości. Do stworzenia tego dania zainspirowała mnie książka "Wok &

kawawszklance
Kotlety mielone z jajkiem. 244

     Są to raczej mięsne kule nadziane jajkiem, albo raczej jajko gotowane na twardo otulone aromatyczną mięsną masą. Tak czy inaczej są przepyszne! Oglądaliśmy

Rozpustne gotowanie
Makaron shirataki z wieprzowiną papryczką jalapeno i świeżą kolendrą. 176

Bardzo lubię azjatyckie makarony, szybko się robią, są lekkie i smaczne, a niektóre z nich są prawie całkowicie pozbawione kalorii :) Tak jest w przypadku makaronu shirataki

DefinicjaSmaku
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 138

zalewamy oliwą z oliwek najlepszej jakości, to najlepsza przekąska nie tylko na karnawałowe imprezy. Rozmaryn  Aromatyczne liście usprawniają trawienie, dlatego też tradycyjnie posypuje się rozmarynem pieczoną baraninę i wieprzowinę. Zioło dodajemy do kotletów, pasztetów i kiełbas oraz farszów. Wykorzystujemy pokruszone liście, albo posiekane świeże, jeśli zaś całe usuwamy je z łodyżki przed podaniem dania. Całe łodyżki można dodać(...)potraw i wzmaga apetyt, najczęściej używane jako dodatek do mięsa w połączeniu z oregano. Doskonały do potraw z białej fasoli z czosnkiem. Często łaczony jest z ciężkimi zupami, ostrymi sosami. Tymianek cytrynowy doskonale łączy się z rybami i daniami z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z pieczoną karkówką 176

Zanim podam Wam przepisy na ciasta, które osłodziły nam święta wielkanocne, zapraszam na sałatkę. Tym razem nie z kurczakiem, a z wieprzowiną- konkretnie karkówką, którą piekłam bardzo długo w rękawie. Była tak mięciutka, że nie wiele brakło, a połykał by człowiek te kawałki w całości :D Składniki: Dla 5 osób: 1/2 główki sałaty lodowej 500g karkówki 1/2 małego słoiczka suszonych(...)Dodajemy karkówkę oraz odcedzone z zalewy oliwnej pestki dyni. Doprawiamy solą i pieprzem. Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem i łączymy z sałatką. Sos możemy także podać w osobnym naczyniu i polać sałatkę po wierzchu tuż przed podaniem

Kuchnia w czekoladzie
Szwedzkie klopsiki w sosie 242

Szwedzkie klopsiki Köttbullar popularność zyskały za sprawą IKEI, która serwuje je w restauracjach prowadzonych w swoich sklepach. Prosty smak szwedzkiego specjału pokochał cały świat. Podobne klopsiki

Poezja smaku
Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście 210

                Kiszeniaki  to nic innego, jak rodzaj gołąbków, tyle że zawijanych w liście kapusty kiszonej. Oczywiście całe liście

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania