wieprzowina w sosie - 1000 przepisów (strona:11/67)

No i klops! Prosto z Kalifornii 278

miłośnikiem wszelkiego rodzaju meatballs. Postanowiłam stworzyć własną wersję, nieco inspirowaną włoskimi smakami. Są bez żadnego sosu, lekkie, aromatyczne, podane z warzywami a nie makaronem… Polecam serdecznie! Klopsy a’la Food Polka Składniki (na 4 osoby): 25 kg mielonej wołowiny 1/2 kg mielonej wieprzowiny 8 świeżych pomidorów Roma (jeśli nie ma świeżych mogą być z puszki) 8 zielonych cebulek

Jem więc Jestem
Żeberka w sosie barbecue 192

Opis: Sos barbecue (BBQ) to jeden z najbardziej lubianych sosów. Sprawia, że mięso jest soczyste, miękkie i ma apetyczny kolor. Żeberka w sosie BBQ są delikatne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Musaka w mojej wersji. 171

więcej sosu. Do mięsa użyłam sosu słodkokwaśnego Orzech oraz przypraw Skworcu . Musakę podałam na porcelanie Bogucice . Zapraszam do wypróbowania tej pysznej zapiekanki :) Składniki : 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego 1 duża cukinia 1 duży bakłażan około 10 dużych ziemniaków   500 ml sosu słodko kwaśnego  lub pomidorowego 1 łyżka oregano Skworcu 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Skworcu sól, pieprz

Sama słodycz i szczypta chili
Czas zmian i Ragu z dlugo pieczona wieprzowina 200

było idealnie pokrywającym makaron sosem a kolejnego pysznym dodatkiem do pieczonych ziemniaków, marchewek oraz sałatki z mięsistych pomidorów .   Do czego podacie ten mięsny pachnący sos zależy od Was.  Ragu z długo pieczona wieprzowina 2 cebule pokrojone na ćwiartki 4 ząbki czosnku, obrane 750 ml czerwonego, wytrawnego wina 1,5 kg łopatki wieprzowej oliwa, sól, pieprz 8 dużych gałązkowych(...)powinny się skurczyć. Cały czas mięso podlewamy wodą by nie wyschło. Wyjmujemy brytfannę z pieca, mięso przenosimy na deskę. Zawartość naczynia blendujemy gdy lekko przestygnie razem z bazylią. Przelewamy sos z powrotem do brytfanny, dodajemy pomidory z puszki, ocet, skórkę, oregano i resztę wina. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy ok 45 minut. Mięso dzielimy na kawałki i przekładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pulled pork czyli następca hamburgera 292

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką z kapusty. To amerykański grillowany klasyk, który stał się ostatnio modny, nie bez powodu ponieważ jest nieziemsko pyszny. Zachęcam Panie do przygotowania tego dania dla swoich mężczyzn, będą wniebowzięci :-). PS: Przygotujcie składniki

Marta Gotuje
Lasagne 179

Klasyczna włoska lasagne z sosem bolognese, sosem beszamelowym i mnóstwem żółtego sera. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na lasagne: 200-300 g makaronu do

My Culinary Art
WIEPRZOWINA DUSZONA W POMIDORACH + KLUSKI ŚLĄSKIE – 5 zł 305

chwili zagotowania się wody ok. 15-20 min, aż będą miękkie. W czasie gdy się gotują, my zabieramy się za sos. Oczywiście można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego obiadu, ale wtedy gorzej wyrabia się ciasto na kluski. 1. WIEPRZOWINA (10 min): my użyliśmy schabu, ale szynka wieprzowa też dobrze się nada – chodzi o to, aby mięso nie miało zbyt dużo tłuszczu(...)przelewając zimną wodą, ale nie jest to konieczne. Kluski gotowe! 11. PODANIE: ciepłe kluski przekładamy na talerz, nakładamy mięso i polewamy pozostałościami sosu. Dla urozmaicenia można podawać do tego gotowe konserwowe buraczki. OM NOM NOM! Post WIEPRZOWINA DUSZONA W POMIDORACH + KLUSKI ŚLĄSKIE – 5 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Nudle po azjatycku 127

poniżej 10 minut, ja użyłam 3 minutowego) 2 marchewki 8 pieczarek papryczka chili do smaku 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli olej do smażenia 250 g mielonej wieprzowiny 250 g mielonej wołowiny 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebule z czosnkiem. Dodać mięso i chwilę podsmażyć, dodać startą marchewkę, pokrojone w cienkie plasterki

Moja Galeria Smaku
Żeberka z czerwoną fasolą w pikantnym sosie pomidorowym 159

może oprócz wegetarian, rzecz jasna. Teoretycznie są dość łatwe do przyrządzenia, choć każdy z jakimś doświadczeniem w kuchni wie, że wymagają dość długiej jak na wieprzowinę obróbki termicznej. Poniżej duszone w pikantnym sosie pomidorowym i z dodatkiem czerwonej fasoli – smak takich żeberek na pewno nie będzie nudny. Przepis poniżej zakłada również maksymalną redukcję zawartości tłuszczu. Żeberka z czerwoną fasolą

Kulinarna Pokusa
Policzki wieprzowe duszone w pomidorach i winie 174

Policzki wieprzowe duszone (tutaj w pomidorach i winie) – wciąż dość rzadkie danie na naszych stołach. A szkoda. Mięso jest niezwykle kruche, delikatne, wilgotne. Dobrze przyrządzone

Pociąg Do Kuchni
Gołąbki z ryżem w kapuście włoskiej i pomidorach 184

Bardzo smaczne gołąbki. Użyłam włoskiej kapusty, farsz bardzo tradycyjny - mięso, ryż, przyprawy. Sos pomidorowy. Klasyka. Ale jak smaczna! Polecam. składniki ok 20 liści kapusty włoskiej ( miałam 2 główki) farsz: 600 g wieprzowiny 100 g ryżu 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku sól, pieprz 1 - 2 łyżki posiekanej pietruszki na sos: 750 ml bulionu  500 g przecieru pomidorowego

Stare Gary
Polędwiczka w pikantnym sosie pomarańczowym z mango / Pork with spicy orange sauce and mango 250

praskę 3 łyżki oleju roślinnego 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę sól i pieprz 1 szklanka soku pomarańczowego 4 łyżki sosu Hoisin 4 łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki octu ryżowego 3 łyżki miodu ½ łyżeczki płatków chili 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki oleju sezamowego ½ łyżeczki przyprawy pięć smaków 1 łyżka imbiru, startego na tarce 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, wymieszanej(...)patelni na talerz i odstaw. Do tej samej patelni wlej sok pomarańczowy i gotuj, aż połowa odparuje. Dodaj sos hoisin, wino, ocet, miód, chili, sos sojowy, olej sezamowy, przyprawę pięć smaków i imbir, wymieszaj i gotuj przez kilka minut. Włóż ponownie wieprzowinę wraz z papryką do patelni i dodaj mango. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez kilka minut

karmelowy
Glazurowana wieprzowina 129

ostre, nieco słodkie, i bardzo aromatyczne!  Składniki: 1 duża papryczka chili pokrojona w cienkie plasterki 2 gwiazdki anyżu 500g wieprzowiny 2,5 świeżego startego korzenia imbiru 0.5 łyżeczki soli 1 łyżka octu ryżowego 2 łyżki cukru 1 łyżka sosu sojowego oliwa do smażenia Przygotowanie: W woku lub głębokim rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej papryczkę chili i gwiazdki anyżu(...)przez około minutę. Dodać mięso, imbir i sól, smażyć przez kilka minut aż wieprzowina zacznie zmieniać kolor, w razie potrzeby można podlać niewielką ilością wody. Mięso przełożyć z woka na talerz. Przygotować sos - w niewielkim naczyniu dokładnie wymieszać ocet ryżowy, cukier, sos sojowy z łyżką wody. Wlać do rozgrzanego woka po smażeniu mięsa, gotować, ciągle mieszając przez 5 minut

Codzienne Gotowanie
Karkówka duszona w sosie własnym 199

Duszona soczysta karkóweczka w sosie własnym to bardzo prosty i sycący obiadek. Karkóweczka nie wymaga długiego duszenia więc szybko się ją robi. Mięsko z sosikiem można

Monia miesza i gotuje
Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów 96

Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów podałam z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI i CZERWONĄ KAPUSTĄ . Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania