wieprzowina w sosie - 1000 przepisów (strona:20/67)

Spaghetti Bolognese 147

Wychodzi 5 porcji  po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj >>>

Sylwetka Od Kuchni
Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK 116

takie pyszności. Dzisiaj ja zapraszam Was na szybkie i proste ale jakże efektowne i smaczne wałeczki mięsne. Do ich przygotowania użyłam Remuladę Duńską Folwark którą otrzymałyśmy do przetestowania - za sos i możliwość skosztowania dziękujemy. Wołowe zraziki z szynką szwarcwaldzką i Remuladą Duńską FOLWARK SKŁADNIKI : 300 g mięsa mielonego wołowego 1 małe jajko 1/2 czerstwej kajzerki 2 łyżki kaszy manny(...)przetestowania. Sos którym jest remulada duńska opakowany jest w tubie na której znajduje się czytelna etykieta zawierająca wszystkie niezbędne informacje o produkcie. Sam sos to sos majonezowy z dodatkiem warzyw: kapusty, cebuli i ogórka. Smak sosu podkreśla przyprawa curry, która idealnie nadaje mu walorów smakowych.  Jest on delikatnej konsystencji, świetnie nadający się do potraw mięsnych - wieprzowiny wołowiny czy też

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kuchnia gruzińska 292

soku z granatów świetnie pasuje do pstrągaCzarnomorskie smażone rybyDania mięsneJagnięcina w sosie ze szpinakuDocierając do tego momentu zastanawiacie się pewnie, a gdzie mięcho? Tylko w chinkali? Sama byłam zaskoczona jak wiele wegetariańskich przysmaków oferuje Gruzja. Wybór mięs jest równie szeroki. Dostaniemy potrawy z cielęciny, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, baraniny i kurczaka. Część z nich to po prostu szaszłyki – grube kawałki(...)Tutaj kurczakA tu wieprzowina - dopiero zdjęta ze szpikulcaW wielu miejscach dostaniemy kebab a’la turecki – mięso baranie lub wołowe z przyprawami zawinięte w cienki naleśnik.Gruziński kebabPopularny kurczak przyrządzany jest na wiele sposobów. Tradycyjnym daniem jest kurczak marynowany i pieczony w mleku z bardzo dużą ilością czosnku.Kurczak w wersji fusion (nie tradycyjny) - w sosie sojowym z sokiem granatu

Poezja smaku
Kavarma – bułgarski gulasz wieprzowy 176

Kavarma to tradycyjny bułgarski gulasz z wieprzowiny duszonej w czerwonym winie z dużą ilością warzyw. Oryginalnie przygotowuje się go w naczyniu zwanym gyuveche, ale można go również przygotować w głębokiej patelni. Bułgaria zawsze kojarzyła mi się z pomidorami, dodawanym niemal do każdego bułgarskiego obiadu, który jadłam i oczywiście z pyszną szopską sałatą. Kavarmy w Bułgarii nie miałam okazji próbować(...)wtedy kontrolować ostrość dania. Wy zróbcie, jak uważacie :) Przepis zmodyfikowałam również o pomidory w puszce, dzięki którym sos jest bardziej gęsty. Jedno jest pewne – to danie które koniecznie trzeba wypróbować. Jest lekkie, a jednocześnie konkretne, a czerwone wino podkreśla smak warzyw towarzyszących wieprzowinie. Składniki: 1 kg wieprzowiny (karkówka, szynka) 2 cebule 2 marchewki niewielki kawałek selera

Trzeci talerz
placek po węgiersku 169

sos i wielki placek ziemniaczany polane śmietaną. Ale jak to zwykle bywa od teorii do praktyki daleka droga. Wiem, że nie jest to zbyt wykwintne danie ale dla wielbicielki placków ziemniaczanych - a ja ją niewątpliwie jestem - jest to danie idealne. Wyszedł pyszny. PLACEK PO WĘGIERSKU dla 3 osób ok 2 h Składniki pól kilograma mięsa gulaszowego (wołowina lub wieprzowina(...)tylko z wierzchu. Do rondla wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę i delikatnie dusimy na maśle - gdy zmiękną zalewamy je szklanka wody i gotujemy chwilę (można dodać więcej wody aby sosu było więcej - wtedy tez robimy gęstszą zasmażkę) . Dodajemy mięso i razem dusimy ok 30 minut. Dodajemy przyprawy i resztę składników dusimy razem ok 25 minut. Na patelni robimy zasmażkę

sierotka maRysia w kuchni
Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym, bez glutenu i bez jajek 74

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym Składniki: 250 g mięsa wołowego 1 cebula 150 ml sosu pomidorowego sól estragon majeranek olej słonecznikowy Cebulę obrałam i pokroiłam na

nietadieta
Polędwiczki w sosie serowym z porem 228

Polędwiczka to bardzo delikatne i smaczne mięsko i najlepiej mi smakuje przygotowane w sosie. Tym razem zrobiłam je w delikatnym sosie z serków topionych z dodatkiem

Monia miesza i gotuje
Rurki z klopsikami i pieczarkami w sosie śmietankowo-pieczarkowym 185

Sycące i szybkie danie z mięsnymi kuleczkami. Makaron, klopsiki wieprzowe i pieczarki łączy sos śmietankowo-pieczarkowy. składniki: 400 g makaronu rurki 250 g małych pieczarek 450

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki w sosie kurkowym 117

Polędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z kurek i kremówki, delikatnie podkręconym szczyptą curry. Przepis źródłowy TUTAJ . Podałam je z delikatnymi placuszkami ziemniaczano cukiniowymi . Czytaj więcej »

Kuchenne zapiski Edyty
fusilli z polędwiczką wieprzową 78

250 g makaronu fusilli, 300 g polędwiczki wieprzowej, 4 łyżki sosu sojowego Kikkoman 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 150 g jarmużu, 1 żółte peperoni, 1 czerwona

królestwo garów
SCHAB PO CHIŃSKU 5239

Schab po chińsku to mój pomysł na szybki, mięsny, pożywny obiad.  Gęsty sos z warzywami, do tego plaster chudego schabu i porcja ryżu zadowolą chyba

Walijskie Pichcenie
Szwedzkie klopsiki 133

Klopsiki: 2 i 1/2 kromki chleba, dokładnie rozdrobnionego 450 g mielonej wieprzowiny 1 jajko 1 łyżka mleka 3,2% łyżeczka cukru pudru 1/2 cebuli 2 łyżki masła olej rzepakowy sól i czarny pieprz Sos: 2 czubate łyżki mąki łyżka masła 400 ml bulionu wołowego Do miski włożyć rozdrobniony chleb, zalać bulionem, odstawić na 5 minut. Na patelnię wrzucić drobno pokrojoną

Atlas Smaków
Szynka wieprzowa z jabłkami 134

Jednak czasem pokuszę się na przygotowanie tego dania nieco wcześniej, a wtedy już jest smakowicie, tak jak w przypadku tego przepisu. Szynkę kroimy w centymetrowe plastry. Majeranek, zioła prowansalskie, sos sojowy, przyprawę warzywną, pieprz cayenne, chrzan, musztardę oraz olej i rozmiażdżony czosnek dokładnie ze sobą łączymy, po czym smarujemy marynatą mięso. Tak przygotowaną szynkę odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka(...)wierzch kładziemy pokrojone dowolnie (u mnie cienkie prostokąty) jabłko tak, by przykryło wieprzowinę. Zalewamy wszystko szklanką wody, zamykamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około godziny, w zależności od sprzętu. Mięso powinno być kruche, a jabłka rozgotowane tak, by  razem z sosem z mięsa stworzyły samoistnie pyszna zalewę. Ja podaję z sezonową surówką i pieczonym

Kuchenna Kontrrewolucya
Gołąbki w sosie pomidorowym 124

Pyszne, sycące i mocno aromatyczne gołąbki polane sosem pomidorowym. Zrobione według przepisu mojej mamy smakują mi najlepiej. SKŁADNIKI główka białej kapusty 1 kg karkówki 3 torebki

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania