wieprzowina w sosie - 1000 przepisów (strona:29/67)

Polędwiczka w tajskim sosie z fasolką / Thai pork loin with beans 182

Przedstawiam dziś przepis na bardzo przyjemne i łatwe danie kuchni tajskiej. Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie z mleczka kokosowego, masła orzechowego, chilli z fasolką szparagową i

karmelowy
Polędwiczki wieprzowe ze śliwkami w sosie pieprzowym 159

"Wczoraj zapisałam się do akcji Gotujemy po polsku! , pod patronatem serwisu zPierwszegoTloczenia.pl . i w związku z tym dziś na obiad były polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwkami

Wiem co jem
Sakiewki gryczane z hiszpańską duszą :) 142

Naleśniki gryczane poznałam już przy Galette Bretonne, które robiłam jakiś czas temu. W mojej głowie narodził się pomysł, aby te naleśniki połączyć z hiszpańską mieszanką

Blondynka Gotuje
Żeberka z melasą Nigelli Lawson 188

Zapraszamy na pyszne żeberka z melasą z książki Nigelli Lawson „Kuchnia przepisy z serca domu”. Ta słodko kwaśna wersja żeberek sprawdzi się na

Kuchenne Wariacje
Makaron z aromatycznym sosem mięsno warzywnym 122

makaronu (małe muszelki) 400 g wieprzowiny (karkówka) 1 łyżka tłuszczu papryka 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula bazylia oregano natka pietruszki sól pieprz Wieprzowinę pokroić na małe kawałeczki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso i warzywa wrzucić do garnka, dodać tłuszczu. Smażyć aż odparuje cały płyn, podlać ok 1,5 szkl wody dodać zioła i dusić pod przykryciem(...)koniec dodać pomidory, dusić aż powstanie gęstniejący sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem. Posypać natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Karkówka na sposób chiński 142

Smaczna wieprzowina "otulona" smakami Dalekiego Wschodu Składniki 500 g karkówki wieprzowej 450 g porów 1duża zielona papryka 200 g kapusty pekińskiej 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki wódki (Krupnik) 3 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka octu ryżowego wegeta 1 łyżeczka ostra papryka sól pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Niezbędnik grillowicza czyli ruszt bez tajemnic 216

bazie z kwaśnego składnika: wina, octu, sosu sojowego, soku cytrynowego lub z limonki, dzięki temu nasze mięsko nie zrobi się twarde po upieczeniu i nabędzie soczystości - mięso marynujmy dzień wcześniej, a ryby i warzywa kilka godzin przed biesiadą, przechowujemy w lodówce Zasady uniwersalne: - do obróbki grillowej wybieram tłuste mięso, drób, wieprzowina.   Chude mięso oraz dziczyzna odpada, staje się suche

upichcona
Wieprzowina w jarzynce ( wszystko po krupniku) 172

Drugie danie z ,, odzysku". Z reguły gotując zupy wyławiam po ugotowaniu wywaru mięso i warzywa .Nie wkładam mięsa do zupy ( po za wyjątkami kiedy zupa

Buniabaje w kuchni
Boczek pieczony w piwie 168

Publikując przepisy na boczek pieczony w winie oraz boczek z grilla obiecywaliśmy, że będzie go więcej. A więc jest – tym razem upieczony w domowym piekarniku w

Kulinarna Pokusa
Kebab 154

Pyszny kebab z mielonego mięska, z dodatkiem białej fasoli, świeżej kolendry, czerwonej cebulki i aromatycznych przypraw, a wszystko zawinięte w tortillę i podane z jogurtowo-ogórkowym

My Culinary Art
Burito opiekane w grillu i salsa 104

naleśniki 1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl wody 3 łyżki oleju sól 2 łyżeczki cukru mąka sos 600 g mięsa (łopatka) 2 cebule 3 papryki

Gotowanie jest łatwe
Gołąbki bez zawijania a'la kotlety. 177

Gołąbki bez zawijania, albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem

Gosia gotuje
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 108

także makaronami z ciężkimi, śmietanowymi sosami. Niestety, czego się zresztą spodziewaliśmy, wina niezbyt zagrały z sałatką i makaronem. Zabijały je, a może to dania były zbyt mało aromatyczne. Spośród tych trzech win, Ironstone Chardonnay mogło stworzyć chwilowy związek z nimi, jednak nie na długo. Następnie podano nam chrupiące pierożki wonton z wieprzowiną oraz dwa wina: Leaping Horse Merlot

królestwo garów
Chili con carne 111

pikanterii.Składniki:500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa wołowego)2 małe papryczki chili2 słodkie czerwone papryki2 puszki czerwonej fasoli1 cebula3 ząbki czosnku1 puszka obranych pomidorów w kawałkach lub 4 świeże (obrane i pokrojone w kostkę)100-200 ml bulionu warzywnego1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka pieprzu cayenne1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżka sosu Worcester lub sojowego1 łyżeczka cukru1 łyżeczka masła1 łyżka

Food Square

Proponowane wyszukiwania