wieprzowe - 2000 przepisów (strona:57/134)

Schab z morelami 213

Zapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :)   Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek, oregano, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory) - świeżo mielony pieprz, sól - łyżka sosu sojowego - łyżka sosu worcester - łyżka oleju - łyżka masła Na puree: - 5 buraków - 1 mandarynka dodatkowo: chrzan biały tarty + czarnuszka Schab przecinamy

Sajkofanka smaku
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 688

Inspiracja: Cannelloni z mięsem w sosie porowym wg Okrasy . Kuchnia Lidla. Przepis nieco zmodyfikowałam, używając tego, co akurat miałam pod ręką w lodówce. Składniki Szynka wieprzowa 500g na mielone Makaron cannelloni ok. 14 rurek makaronu Słodka śmietana 30% 300ml Czosnek 5 ząbków Por 1 por Masło 50g Mleko 3,2% 300ml Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka […] The post Cannelloni

Kulinarne Przeboje
Pulpety w maślanym sosie pomidorowym 189

Dawno już nie robiłam ich w sosie pomidorowym, dlatego postanowiłam wrócić do tego przepisu, ale nieco go podkręciłam, dodając jeszcze masło. Wyszło pysznie! Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 passata pomidorowa 2 łyżki masła 2 łyżki kaszy manny 1 cebula 1 jajko 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej

Prosto z Kotła
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 116

taki wielkości pudełka zapałek ) 2 mniejsze cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu 1/2 płaskiej, łyżeczki otartego tymianku sól, pieprz do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do obtaczania wieprzowy smalec do smażenia ( może być inny tłuszcz ale najsmaczniejsze i najbardziej chrupiące są na tym ) Plastry łopatki rozklep tak, żeby każdy z nich dał się złożyć na pół. Dość cienko

Ogrodnik w podróży
Domowa wędlina parzona w piekarniku. Prosty przepis, niebo lepsza i zdrowsza od sklepowej 448

jest naprawdę bardzo proste. Przekonacie się mo tym, wypróbowując nasz przepis . Przepis na domową wędlinę z piekarnika Składniki: około 1,2-kilogramowy ładny kawałek schabu lub mięsa od szynki wieprzowej, 6 ząbków czosnku, 1 cebula, 2 czubate łyżki zwykłej soli, ziele angielskie, liście laurowe, papryka czerwona w proszku, majeranek lub inne zioła suszone, trochę oleju. Jak zrobić domową wędlinę

Kulinarna Polska
Proste przepisy na Wielkanoc 123

limonki 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy świeżo zmielony pieprz – ćwierć łyżeczki Pełny przepis tutaj. Kanapki z pastą z krewetkami Schab po warszawsku Składniki: ok 300 g kupnego schabu wieprzowego pieczonego w kawałku 4 jajka ugotowane na twardo mała cebula – drobno pokrojona 3 czubate łyżki chrzanu dymka drobno pokrojona (zostawiamy trochę do dekoracji) – może być też szczypiorek garść kaparów

Ugotowane pozamiatane
Cielęcina w sosie paprykowym z kaszą jeczmienną 161

Cielęcina w sosie paprykowym to szybki przepis na obiad. Wiecie, że nie jestem fanką mięsa i to gości na moim talerzu okazjonalnie, ale mój mąż je

SMYKWKUCHNI
Jajka po szkocku 194

sałatkę z pieczonych ziemniaków, z groszkiem i fasolką szparagową sałatkę nicejską warzywa z makaronem w śmietanowym sosie trójkolorową słatkę sałatka a’la Cesar 500-600 g mielonej łopatki wieprzowej 6 jajek łodyżka rozmarynu 3 fileciki anchois 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej 3/4 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki sól, pieprz Dodatkowo: 1-2 jajka mąka bułka tarta

Smaki Na Talerzu
Schab pieczony w cebulowej marynacie 145

łyżki ketchupu łagodnego 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 lyżki sosu sojowego 5-6 ząbków czosnku ok. 1 płaska łyżka soli ok. 1płaska łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso umyłam, osuszyłam i wycięłam białe błonki i przerosty tłuszczu. Tak przygotowane mięso natarłam solą i przyprawą do mięsa. Przyprawione mięso przełożyłam do rękawa foliowego

Waniliowe Improwizacje
Jednogarnkowe dania z piekarnika 22750

potrawę wystarczy kliknąć w napis „PRZEPIS TUTAJ”. Zapraszam!     Aromatyczny kurczak pieczony z warzywami PRZEPIS TUTAJ (klik) Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym PRZEPIS TUTAJ (klik) Łopatka wieprzowa pieczona z warzywami bez tłuszczu PRZEPIS TUTAJ (klik) Przekładaniec z kapusty i karkówki w ketchupie PRZEPIS TUTAJ (klik) Kebabowa zapiekanka makaronowa PRZEPIS TUTAJ (klik) Zapiekanka gołąbkowa PRZEPIS TUTAJ (klik) Kurczak

Blog z Apetytem
Gołąbki bez zawijania 110

zawijania Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania: 2-3 godziny Składniki PULPECIKI 130 g surowego ryżu 500 g białej kapusty średnia cebula ząbek czosnku 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka pół szklanki bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki soli szczypta pieprzu SOS 800 ml bulionu 2 puszki krojonych pomidorów średnia cebula pół łyżeczki pieprzu łyżeczka majeranku

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka pasterska 206

Zapiekanka pasterska Pyszna zapiekanka z duszonymi ziemniaczkami, mięsem mielonym i warzywami. Ciekawy pomysł na rewelacyjny obiad dla całej rodziny.     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 10dkg pieczarek 1 puszka mieszanki kukurydzy, groszku i czerwonej papryki 1/3 szklanki passaty pomidorowej olej do smażenia 0,5 kg ziemniaków 1 łyżka masła 1/3 szklanki mleka 15 dkg żółtego

Blog z Apetytem
Gulasz z boczniaków 157

boczniaków to świetna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Ciemny, aromatyczny sos pełen boczniaków, z dodatkiem suszonych grzybów oraz musztardy, która podkręca jego smak. Na pierwszy rzut oka wygląda jak gulasz wieprzowy. Taki gulasz jest prosty do wykonania i składa się kilku składników oraz przypraw.  Smakuje naprawdę świetnie, a poza tym jest lekki i dietetyczny. Dla mnie idealnie pasuje do niego

Kuchnia MagdaLeny
Jajka po meksykańsku w galarecie 120

może być z kostki (wiadomo, chęci ma każdy, czas mają tylko szczęśliwcy ) trochę mniej niż 1/2 szklanki octu jabłkowego 2 łyżki cukru sól, pieprz do smaku 2 łyżki żelatyny wieprzowej lub jeśli jesteś wege to agaru świeży koperek Ugotowane na twardo jajka, obierz ze skorupki i każde przekrój na pół. Kukurydzę i fasolę odcedź z zalewy i przepłukaj na sicie

Ogrodnik w podróży