wieprzowe - 2000 przepisów (strona:12/134)

Barszcz biały czy żurek? 213

przygotowana w połączeniu z wywarem z kości i jarzyn, z dodatkiem suszonych grzybów. Albo też gotowana z kiełbasą, wędzonym boczkiem wieprzowym, żeberkami, ogonem wieprzowym; również na wywarze pozostałym po ugotowaniu szynki lub białej kiełbasy.Składniki-wędzona kiełbasa wiejska-boczek wieprzowy wędzony-zakwas na żur-3 główki czosnku-cebula-otręby pszenne

Z Kuchni Do Kuchni
Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 171

Najbardziej popularną potrawą ze schabu są tradycyjne schabowe, panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Ponieważ lubię wszelkie kulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym.   Składniki:                                 - 4 kotlety schabowe (ok. 600g)- 1 puszka mleka kokosowego (400ml)- sól morska- świeżo mielony pieprz (grubo)- papryka wędzona w proszku- chilli w płatkach(...)smak kokosu i pieprzu. Podałam z ziemniakami, i sałatą z dodatkiem tartych buraczków, posypaną sezamem. Danie bardzo proste z – naprawdę – rewelacyjnym efektem. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym 180

najlepszego, aby efekt był zachwycający – mięso delikatne, mięciutkie, soczyste – jednym słowem, pyszne. Po raz kolejny w moich poszukiwaniach trafiłam do Basi Ritz i jej sposobem upiekłam polędwiczkę wieprzową. Cała tajemnica tkwi w… niskiej temperaturze pieczenia mięsa.   Składniki:  - polędwiczka wieprzowa ok. 700g- sól morska- pieprz świeżo mielony- papryka słodka i ostra- 100 g mielonych migdałów- 25 g migdałów(...)gdyż była to improwizacja. W każdym razie sos ma być gęsty. Upieczone mięso zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na ok. 5 minut, po tym czasie dopiero kroimy.Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym wyszła prze-pysz-na. Mięso upieczone w niskiej temperaturze było kruche, mięciutkie, bardzo delikatne, wybtnie soczyste. Podane w każdej wersji zachwyci najbardziej wybrednych mięsożerców. Moja propozycja podania

mojewypiekiinietylko
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 150

domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski)mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram papryka czerwona 1 szt czosnek 3 ząbkicebulka 3 szt małe dynia (połowa z mniejszej po oczyszczeniu)rozmaryn 2 gałązki

Basia w kuchni
Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane na "Małą Wielkanoc" 186

mniej, jeżeli boczek jest bardzo słony) 55 g boczku pancetta (ja użyłam wędzonego) 450 g szynki wieprzowej, pokrojonej na małe kawałki 140 g świeżego tłuszczu wieprzowego, rozdrobnionego (nadaje się słonina lub podgardle wieprzowe) 1 mała suszona papryczka chilli, rozkruszona lub 1/2 łyżeczki papryki chilli 4 średnie ziemniaki, ugotowane do miękkości, obrane i rozgniecione starta 2,5 cm. laska cynamonu

Chilli Czosnek i Oliwa
Soczyste mięsko z marynaty 153

polędwicy wieprzowej postanowiłam wypróbować ten zestaw z wykorzystaniem mięsa wieprzowego..I wiecie co Wam powiem? żałuję , że zrobiłam tak tylko z dwoma plastrami polędwicy..Taka marynata z oliwy i kostki spisała się idealnie ..i jak widać może być także soczyste mięsko nie tylko z piersi, ale także i wieprzowe. polędwica wieprzowa kostka rosołowe Knorr oliwa Bertolli extra vergine Polędwicę

Moje domowe kucharzenie
Gulasz starobawarski 185

..i dodałam trochę przypraw..Gulasz przygotowany był w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Niemiec, wydarzenia które utworzyła Daria . 70 dag chudego mięsa wołowego [ dałam wieprzowe] 4 średnie cebule marchewka 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 30% 250 ml jasnego piwa 150 ml rosołu z kostki 100 ml gęstej kwaśnej śmietany 3 łyżki mąki pszennej

Moje domowe kucharzenie
Domowa kiełbasa toruńska 393

Jeśli lubicie więcej tłuszczu dajcie więcej karkówki a mniej szynki, albo dodajcie więcej podgardla lub dodatkowo boczek. SKŁADNIKI 1 kg szynki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 0,5 podgardla wieprzowego 1 łyżka stołowa świeżo mielonego pieprzu 2-3 łyżki suszonego majeranku 1 płaska łyżka stołowa (8 – 10 gram) peklosoli lub solanki do szynek 1 łyżeczka soli kuchennej (+ ewentualnie(...)dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i dokładnie mieszamy. Dodajemy sól do smaku jeśli jest taka potrzeba (pamiętajmy że pod wpływem ciepła – wędzenia i parzenia słony smak się wzmocni). Jelita wieprzowe moczymy w zimnej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie płuczemy w środku chłodną wodą. Przy pomocy nadziewarki wypełniamy jelita mięsem. Kiełbasy wieszamy na hakach w chłodnym

OstryKęs
Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym. Na bardziej elegancki obiad i na co dzień. PRZEPIS 153

Jeśli planujecie nieco bardziej elegancki obiad, a jednocześnie nie macie za dużo czasu na stanie w kuchni, polędwiczka wieprzowa w sosie z kurkami sprawdzi się idealnie. Przepis na polędwiczkę wieprzową z sosem kurkowym Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa, 200 gramów kurek, łyżka masła, średnia cebula, 200 ml śmietanki kremówki, płaska łyżka mąki pszennej rozrobiona w 200 ml ciepłej wody, natka pietruszki(...)być delikatnie różowa w środku. Mięso pokrój w grube plastry, już na talerzach polej sosem i podawaj. Rada: do polędwiczki z sosem kurkowym idealnie pasuje kasza gryczana. Artykuł Polędwiczka wieprzowa z sosem kurkowym. Na bardziej elegancki obiad i na co dzień. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Pieczeń z szynki i ciemny sos pieczeniowy, obiad doskonały 130

wszelkich farfocli i innych zbędnych , nie apetycznych elementów . Osuszamy papierowym ręcznikiem . Nacieramy solą , pieprzem , miodem i czosnkiem , zostawiamy na dzień w lodówce . Drugiego dnia , obsmażmy mięso na smalcu wieprzowym , żeby zamknąć w nim soki , co sprawi że będzie soczysta . Po czym umieszczamy mięso w woreczku do pieczenia , razem z posiekaną cebulą i sosem worcester i, ciemny sos sojowy , którym

Ogrodnik w podróży
Pieczeń rzymska z jajkami 265

mięso z łopatki wieprzowej.Jajka na twardo ułożone w rzędzie.I mnóstwo pietruszki.Oto przepis na pyszną i aromatyczną pieczeń!Elegancki zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych. Składniki:1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki);3 średnie cebule;1 duże, surowe jajo;3 łyżki bułki tartej;4 łyżki mleka;Pęczek natki pietruszki;1 łyżeczka majeranku;Sól;Pieprz;Olej do podsmażenia cebuli.Dodatkowo:8(...)keksówkę o wymiarach 12x34 cm (pojemnośc 2 litry), ale można też użyć mniejszej keksówki np. o wymiarach 12x24 cm, wówczas pieczeń będzie wyższa, ale krótsza.Zamiast samego mięsa wieprzowego można użyć mięsa wieprzowo-wołowego lub wieprzowiny z dodatkiem cielęciny. Ja użyłam łopatki wieprzowej, którą samodzielnie zmieliłam maszynką do mięsa.Pietruszkę można zastąpić drobno posiekanym koperkiem, a cebuli można nie podsmażać

Gospodyni Miejska
Flaki wołowe. Jak zrobić pyszne flaki jak u mamy 133

liściem laurowym, majerankiem, pieprzem, papryką, zielem angielskim i gałką muszkatołową. Ta mięsna zupa, której głównym składnikiem jest oczyszczony i pokrojony w cienkie paski żołądek. Flaki przyrządzam z flaków wołowych, wieprzowych, z żołądków drobiowych, oraz w wersji wegetariańskiej, jako grzybowe flaczki z kani. Flaki gotuję z dodatkiem ostrej i łagodnej papryki, majeranku, gałki muszkatołowej i pieprzu. Do tej pory przygotowywałam(...)świeży imbir. Bardzo polecam ten przepis, pozwoli Wam przygotować pyszne domowe flaki po polsku jak u mamy! Zobaczcie też inne nasze przepisy na flaki: – Flaki wołowe – Flaki wieprzowe – Żołądki drobiowe ( flaczki drobiowe) – Flaczki orientalne – Flaczki wołowe z warzywami – Grzybowa a’la flaczki Składniki na najlepsze flaki wołowe: 1 kg flaków krojonych, już obgotowanych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka pieczona w całości 97

Szynka pieczona w całości pieczeń wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso można podać na obiad albo jako wędlinę do kanapek. Marynata z brązowego cukru, świeżo mielonej kawy, soli, pieprzu i wędzonej papryki nadaje mu niepowtarzalny aromat. Dodatek kawy sprawia, że mięso ma lekko dymny smak(...)naszych popisowych dań, także na super specjalne okazje. Szynka pieczona w całości przepis Cztery Fajery Kawowa marynata świetnie pasuje do wołowiny, zwłaszcza do steków oraz schabu, szynki, łopatki wieprzowej i kaczki. Zawarte w kawie naturalne kwasy dodatkowo zmiękczają mięso. Najlepszy efekt uzyskamy używając średnio palonej, świeżo zmielonej kawy. Kupując kawę zwróćcie uwagę na datę palenia albo zamawiajcie ją w zaufanych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łopatka wieprzowa pieczona w sosie 87

Łopatka wieprzowa pieczona w sosie sprawdzi się na domowy, niewymagający dużo pracy obiad dla całej rodziny. Łopatka marynowana w ziołach i pieczona w bulionie jest wyrazista w smaku, soczysta i mięciutka. Zasmakuje z pewnością wszystkim mięsożercom. W przygotowaniu marynaty pomógł mi kamienny moździerz, dzięki któremu można utrzeć przyprawy, co wydobywa ich pełnie aromatów i nadaje potrawie bardziej intensywny smak(...)Składniki na łopatkę wieprzową pieczoną w sosie: 0,8 – 1 kg łopatki (może też być szynka, schab czy karkówka) 300 ml bulionu 3 cebule 3 ząbki czosnku łyżeczka soli himalajskiej gruboziarnistej, kilka ziaren pieprzu kolorowego, kilka ziaren pieprzu czarnego, pół łyżeczki papryki ostrej, szczypta papryki wędzonej, łyżeczka suszonego rozmarynu, pół łyżeczki ziaren kolendry 3 łyżki oleju   Przygotowanie Wszystkie przyprawy

e-PrzepisyKulinarne
Bitki wieprzowe z cebulą 68

Bitki wieprzowe to pomysł na prosty i smaczny obiad. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko mięsa, cebuli, czosnku, przypraw i oleju. Ja wykorzystałam mięso z szynki wieprzowej, ale może być również karkówka lub łopatka. Mięso przygotowane w ten sposób jest miękkie i soczyste, a z dodatkiem ziemniaków lub kaszy sprawdzi się jako danie obiadowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)mięsa wieprzowego (u mnie szynka) 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki olej do smażenia mąka do obtoczenia mięsa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem, papryką. Obtoczyć w mące. 2. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć mięso

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania