Polędwiczki wieprzowe smażone z cebulą
Polędwiczki wieprzowe smażone z cebulą
Polędwiczki wieprzowe są jednym z najdelikatniejszych mięs, dlatego przygotowanie potrawy nie zabiera dużo czasu. Mięso jest delikatne i pyszne w smaku Co potrzeba: 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 1 kg), 6 średnich cebul, sól, pieprz świeżo zmielony, czosnek granulowany, ostra mielona papryka, olej do smażenia, 1 pełna łyżka masła Wykonanie: Polędwiczki kroimy na plastry o grubości ok. 2,5 cm każdy, nieco rozpłaszczamy z dwóch stron dociskając ręką plastry mięsa do deski. Doprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, c... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bułka z Chlebem
Autor
Beata Plesowicz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
polędwiczki, polędwiczka, chleb, bułki, mielone, mięso, polędwiczki wieprzowe, wieprzowina, mięso mielone
Inne przepisy z Bułka z Chlebem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję