wielkanoc - 15663 przepisów (strona:895/1045)

Wykwintne jajeczka na deser – akcentów wielkanocnych c.d. 225

Exquisite eggs for dessert. Przygotować skorupki jajek z dużym otworem. Wycinamy delikatnie nożyczkami. Skorupki sparzyć wrzątkiem  i wysuszyć. Jajeczka na deser wypełnimy musem cytrynowym i

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne kokoszki i ptaszek. 215

Easter cocks and bird. Składniki. 15 dag maki pszennej 80g masła 1/4 szkl. cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia 2 żółtka Wykonanie. Mąkę z

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto drożdżowe z masą sernikową. 300

Składniki. Ciasto. 450g mąki 30g drożdży 100g cukru 200ml letniego mleka 100g masła 1 jajko 1 szczypta soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Na wierzch

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne mazurki. 230

Mazurek z marcepanem. Składniki. Spód. 300g mąki 150 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Wierzch. 150g dżemu morelowego 150g masy marcepanowej

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem. 241

Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ] . Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna galaretka z kurczaka. 320

Easter jelly with chicken. Składniki. 4 szt. udziec z kurczaka 2 liść laurowy 5 szt. ziele angielskie 2 marchewki 20 dag groszek zielony  2 kostki

Kulinarny karnet Christophera
Wielkanocna babka z zajączkiem. 998

Easter bunny cake. Składniki. Ciasto ciemne jak na "murzynek". 2 szkl. cukru 3 łyżki kakao 250g tłuszczu-margaryna 0,5 szkl. wody 4 jajka 2 szkl

Kulinarny karnet Christophera
Baba puchowa przekładana konfiturą pomarańczową. 212

Baba puchowa obok muślinowej, zwanej też petynetową należy do najsłynniejszych bab staropolskich. Swoją wykwintność zawdzięcza niezwykłej delikatność .Staropolski przepis urozmaiciłem dodatkiem mojej pomarańczowej konfitury. Z braku

Kulinarny karnet Christophera
Placek z daktylami i mleczną polewą. 197

A cake with dates and milk glaze. Składniki. Ciasto-spód. 6 białek 5 łyżek cukru  5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła

Kulinarny karnet Christophera
Szynka peklowana z szynkowara 454

Szynkowar nadal w użytku. Szynka wieprzowa z "kulki" peklowana kilka dni w zalewie i gotowana w szynkowarze. Jest pyszna, krucha o delikatnym smaku i aromacie. Składniki

Ala piecze i gotuje
Drożdżowa baba czekoladowa 215

Czekolada w duecie z drożdżami to rozkosz dla podniebienia sama w sobie. Małe co nie co dla wszystkich łasuchów :) Składniki ; 7 żółtek  1 szklanki cukru

Apetyczna babeczka
Mazurek orzechowy na białkach 294

Mazurki to słodycz, lekki orzechowy pod warstwą roztopionej czekolady i migdałów. Pyszne orzechy włoskie znajdziecie w  Owocowym Raju  .  Składniki: 10-12 białek 25

Apetyczna babeczka
Babka szafranowa 204

Szafran ma wielką moc, nadaje wypiekom wyrazisty kolor i delikatny aromat, wystarczy tylko kilka nitek, a efekt niesamowity. Jeśli chcecie kupić dobrej jakości szafran zajrzyjcie na

Apetyczna babeczka
Babka marmurkowa z makiem i limonką 263

Świeże pyszne limonki, mak i odrobina likieru pomarańczowego sprawia, że babka kusi smakiem :). Firma Guardini posiada w swojej ofercie piękne foremki na baby i babki, 

Apetyczna babeczka
Babka pomarańczowo orzechowa 357

Genialny smak i zapach!, pomarańcze i orzechy, babka idealna :). Jeśli jeszcze nie macie formy na babkę to koniecznie zajrzyjcie na stronę homemert.pl firmy Guardini , która posiada

Apetyczna babeczka