wielkanoc - 15663 przepisów (strona:904/1045)

Babka maślana 138

No i mamy w końcu śnieg, jak ja nie mogłam się właśnie tego doczekać. Uwielbiam zimę, a jak jest białą to skacze ze szczęścia do góry

Moje pyszne gotowanie
Makowiec japoński 352

Składniki na blachę o wymiarach 30 cm x 20 cm Składniki: 1 puszka masy makowej (850g) 3 duże jabłka 4 jajka 9 łyżek kaszy manny 1

Emcia Pichci
Kaczka pieczona świąteczna 258

Święta za pasem. Z tej okazji chciałam wam zaproponować przyrządzenie najprostszej pod słońcem kaczki w całości z pysznym sosem, idealnym np do klusek. Chyba nie ma

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowa szynka wędzona 205

Nie ma jak pyszna domowa wędzona szyneczka. Jej przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga czasu no i musimy mieć potem gdzie to mięsko uwędzić. Taką szyneczkę

Monia miesza i gotuje
Sernik pomarańczowy 190

Sernik to klasyczne wigilijne i świąteczne ciasto. Rokrocznie gości na naszym stole. Tym razem troszkę je  odmieniłam, nadałam nowego charakteru, wzbogaciłam o pomarańczową nutę. Przecież

Kulinarne przygody Gatity
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z BOCZNIAKAMI 273

   Dziś druga wersja pysznego pasztetu z kaszy jaglanej . I jak to w życiu bywa gdy coś zmieniamy, to staramy się by była to zmiana

Smaczne Zdrowe
Wiosenny sernik z mascarpone 319

Dziś ostatni dzień konkursu na Mikserze , w sieci więc całe mnóstwo serników. I ja postanowiłam wykorzystać tę ostatnią chwilę, i jeszcze coś przygotować. Choć z zasady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka marchewkowa i życzenia 186

Wielkanocne menu już zaplanowane? Ja ciągle się waham... Jest tyle możliwości, tyle najróżniejszych pyszności - które wybrać...? Ciężka sprawa... Jeszcze przed wyjazdem, tydzień temu niemal, upiekłam babkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka drożdżowa po sezonie 138

Babka drożdżowa to typowo wielkanocny wypiek. Mi się tak przynajmniej kojarzy. Z dawien dawna przygotowywana na kopie żółtek, symbolizowała odrodzenie i dobrobyt. W dzisiejszych kuchniach gospodynie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 371

Pasztet w wersji bezmięsnej.  Delikatny, kremowy i pyszny.  Idealny na ciepło i na zimno.  Zachwyci nawet smakoszy mięsa. Spróbujcie sami! Składniki : 10 jaj

Gospodyni Miejska
Zakwas na żurek 194

Zakwas na żurek... Kwaśny, czosnkowy, aromatyczny. Na mące żytniej razowej. Niezastąpiony składnik każdego domowego żuru!   Składniki: 750 ml przegotowanej, letniej wody; 3/4 szklanki mąki żytniej

Gospodyni Miejska
Żurek na zakwasie 181

Żurek na zakwasie... Lekko kwaśny, z delikatną nutą czosnku. Doprawiony śmietaną i chrzanem. Nieco inny niż tradycyjny żur staropolski. Podany w domowej roboty chlebie. Niebo w

Gospodyni Miejska