Obiecałam sobie, że jak tylko kiedyś moje serce, a przy okazji trochę pieniędzy, zostawię w jakimś fantastycznym sklepie z żywnością, to napiszę o tym na blogu
bistro mamaW tych świętach lubię to, że nie wymagają dużo czasu w kuchni i wielu przygotowań. Wystarczy kilka ulubionych smaczków i już człowiek szczęśliwy. Najbardziej nie mogę
bistro mamaDawno nie piekłam sernika, aż dziw, bo serniki bardzo lubię. Kiedy już zapadła decyzja, że w weekend musi być, zrobiłam listę zakupów mając w pamięci podstawowe
bistro mamaJeśli ktokolwiek pyta mnie czy pamiętam co było moim pierwszym samodzielnym wypiekiem, to bez chwili zastanowienia odpowiadam: sernik z zieloną galaretką. Wyglądał fatalnie, ale smakował całkiem
bistro mamaSernik znany wszystkim, chyba nie ma wyjątków. Król imprez urodzinowych, imieninowych, zwłaszcza tych obchodzonych w pracy. Właśnie na takich biurowych urodzinach koleżanki z pracy jadłam go
bistro mamaDo Świąt zostały zaledwie dwa dni. I choć w tym roku Święta wypadły wyjątkowo późno, to i tak te ostatni dni biegną za szybko. Czytaj więcej
bistro mamaPora się odgruzować... wyciągnąć stare przepisy i dodać zdjęcia z dysku, które czekają w kolejce od miesiąca. Dawno nie miałam tak długiej przerwy na blogu i
bistro mamaCoś mnie ostatnio wzięło na serniki. Był już świąteczny , były małe serniczki migdałowe , a dziś pora na kajmakowy. Bardzo kremowy, bardzo! Na spodzie herbatnikowym
Słodkie PrzyjemnościPrzygotowania świąteczne zachęciły mnie do wypieku kilku ciast na wielkanocną rozpustę. Na pierwszy ogień poszedł keks nadziany bakaliami w polewie z białej czekolady. Czas przygotowania
kulinarnyJaAch, te baby... Mój kolejny wypiek wielkanocny. Prosta i szybka w przygotowaniu babka cytrynowa z lukrem. Czas przygotowania: 70 min. Składniki na formę o śr. 21
kulinarnyJaZ okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Chciałbym Wam życzyć zdrowych, spokojnych świąt, pełnych nadziei oraz miłości, pogodnego nastroju, oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań, wśród rodziny i przyjaciół
kulinarnyJaKolejna porcja słodkości. A w roli głównej?- brownie czekoladowe z kajmakiem i orzechami. Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Przyrządzałem je na wielkanocne łasuchowanie. Ale możecie
kulinarnyJa"Kolejna rocznica, już czwarta, od kiedy uznaliśmy z eM., że jest nam dobrze razem. Pomalutku planujemy swoją wspólną przyszłość, nic nie przyspieszając i nie koloryzując. W
Słodkie Przyjemności" No i po konferencji. Tak, jak w tamtym roku, było bardzo fajnie, choć strasznie żałuję, że nie byłam w stanie być na pierwszej części. Spotkałam wiele
Słodkie Przyjemności"Nareszcie skończył się ubiegły tydzień, nie należał on do najlepszych, dlatego tak mnie to cieszy. A nowy koniecznie trzeba rozpocząć czymś przepysznym. Nie wiem jak Wy
Słodkie Przyjemności