Ponieważ nieubłagalnie zbliżają się święta wielkanocne postanowiłam, że w tym roku Baranek będzie własnoręcznie zrobiony a nie kupiony. A oto efekt;) Składniki: 3 jajka 1 żółtko
Krakowskie smaki AniCytynowo kawowe mini babeczki, idealne do Wielkanocnego koszyczka dla naszych milusińskich ale nie tylko. Proste i szybkie do wykonania, serdecznie polecam;) Składniki: 250 gram masła 5
Krakowskie smaki AniMoje ulubione ciasto z lat dzieciństwa. Miodowe blaty przełożone warstwą grysikowego kremu, dla mnie idealne połączenie. Nie dość, że ciasto jest przepyszne to jest także niezwykle
Krakowskie smaki AniUpiekłam na ten weekend kostkę brzoskwiniową. Ciacho idealnie nada się na każdą okazję. Jak to w przekładanych cistach bywa, trzeba na nie dość długo czekać. Ale
Ewa w kuchniZapraszam na konkurs, rozdaję zaproszenia do teatru [ klik ] Jak pisałam wcześniej ze śledziami jeszcze nie skończyłam a więc dziś śledź w burakach. Jest to sałatka warstwowa
Moje Małe CzarowanieŻyczę wszystkim radości, spokoju, refleksji, zabawy, miłości, by czas płynął tak, jak chcemy i słońce nigdy nie zachodziło! Zamieszczam kilka zdjęć z wielkanocnego stołu. Ponieważ w
KUCHARNIATo nie będzie zwyczajny przepis. Nie podam wagi ani proporcji. Sami musicie znaleźć składniki, dobrać proporcje, ilość i najlepszą porę na wykonanie. Podam mój przepis
KUCHARNIANie wiem jak u Was, ale u mnie w Wielki Piątek tradycyjnie zjada się śledzie. Jak dotąd niezmiennie wpadały w objęcia cebuli, pływały w śmietanie i
KUCHARNIAUwielbiam wielkanocny sos rzodkiewkowy , szykuję go od lat (przepis już wkrótce). Ale po wizycie w Kuchni nad Atlantykiem wiedziałam, że w tym roku moje rzodkiewki
KUCHARNIAObok zaproszonego w tym roku po raz pierwszy sosu zielonego , na nasz stół trafiła tradycyjnie spora ilość rzodkiewki w postaci wielkanocnego sosu rzodkiewkowego. Przygotowuję go od
KUCHARNIALubię nowości, przepadam za ciekawymi zmianami, uwielbiam spontaniczne pomysły, zwłaszcza kiedy ich efekt jest zaskakująco pomyślny. W ten sposób stworzyłam i pokochałam ogórek w galaretce
KUCHARNIAUwielbiam serniki! Większość z Was pewnie też:) Wielbicieli serników jest pewnie tylu ile wariacji na temat ich przygotowania. Odkąd przed laty zobaczyłam pieczony w kąpieli
KUCHARNIASpieszę się jak mogę, by dokończyć zamieszczanie ostatnich wielkanocnych wypieków. Pora przecież skupić się na wiośnie i wszystkich świeżych smakach jakie z nią powracają. Dziś
KUCHARNIA„Kochane baby, ach! te baby, człek by je łyżkami jadł… Baby, ach! te baby, czym by bez nich był ten świat… „ Oczywiście o innych
mojewypiekiinietylko