A cake with dates and milk glaze. Składniki. Ciasto-spód. 6 białek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125g masła aromat pomarańczowy Wierzch. 200g dżemu pomarańczowego 150g daktyli 1łyżka ziaren goyi 100g mleka w proszku 100g masła 150g cukru pudru 1 łyżka wody pomarańczowej aromat 50ml wody wrzącej Wykonanie. Stopić masło. Białka ubić z cukrem. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać. Wlać schłodzony, stopiony tłuszcz oraz aromat. Wymieszać.... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...