Cześć! Śliwki z migdałami i cynamonem zapieczone pod kruszonką ogłaszam najlepszym deserem jesieni! Deser szybki i prosty w przygotowaniu, niezwykle aromatyczny i po prostu pyszny. Jeśli
Moja pasja smakuZupa żółta, zupa słoneczna, zupa radosna :) Przede wszystkim jednak, zupa smaczna. Zupa z żółtych warzyw. Do swojej zupy wrzuciłam: Kukurydzę – z dwóch małych, surowych kolb
KucharzycaSpirulina jest bogatym w składniki odżywcze składnikiem. Zawiera około 60% białka i jest to białko pełnowartościowe co może być ważne w diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Spirulina
wysmienityZima przyszła. No może jeszcze nie zima, ale prawie. Zimno, buro, pada i do domu daleko. I wilki jakieś. My jak zawsze pocieszamy się jedzeniem. To
slodkokwasnaplCześć. Dziś mam dla Was przepis na moją ulubioną jesienną owsiankę z dodatkiem śliwek pieczonych z miodem i cynamonem. Mają one niesamowity aromat, który podczas pieczenia
Moja pasja smakuWłoskie kluseczki gnocchi można zrobić nie tylko z ziemniaków – w mojej wersji powstały ze zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. Bez dodatku jajka, całkowicie bez glutenu – bo
Karo in the KitchenJeśli już się Wam uda zdobyć to cudownie słodkie i żółte warzywo, gdy już przestaniecie się zajadać nim surowym, to koniecznie spróbujcie kremu z mango. To
KucharzycaBardzo ważne by w diecie wegańskiej zadbać o odpowiednie dobranie produktów tak by potrawa zawierała pełnowartościowe białko. Dodatek orzechów, pestek dyni, makaronu pełnoziarnistego jest jak najbardziej
wysmienityOstatnio mam mniej czasu więc w mojej kuchni zdecydowanie królują proste smaki i łatwe dania. I tym razem tak się stało. Przeglądałam "Jedz"
Dzieje kuchennej WiewióryMleko owsiane jest moim ulubionym napojem roślinnym. Do tego jego przygotowanie jest nie tylko szybkie i proste, ale także tanie. Mleko z tego przepisu doskonale sprawdzi
Dieta bez mlekaW mojej rodzinie łazanki zawsze były potrawą bezmięsną. Zazwyczaj przygotowywane były na piątkowy obiad. Kolejną rzeczą, która dodaje im wyjątkowości jest domowy makaron. Nie znoszę łazanek
PatiGotujeSauté to technika przyrządzania potraw polegająca na smażeniu składników w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Finalnie przygotowane w ten sposób produkty zostają skarmelizowane i apetycznie zbrązowione
Karo in the KitchenCześć! Risotto to danie, które zawsze poprawia mi nastrój. Dziś za oknem szaro i deszczowo więc postanowiłam zrobić risotto z kurkami, pomidorem polnym i świeżym tymiankiem
Moja pasja smakuRoladki z bakłażana na ciepło, to nie jest do końca danie z gatunku tych, przy których człowiek się nie narobi, a efekt i tak
PatchworkNie ma jak rozpocząć rok szkolny z choróbskiem na karku. Nie to nie mnie dopadło. Na szczęście bo Festiwal już w weekend, na nieszczęście bo
Dzieje kuchennej Wiewióry