Bardzo lubię wszelakie soczewice i ciecierzyce. Nie pogardzę też fasolkami. A że na dodatek nie przepadam za mięsem, str ą czkowe pojawiaj ą się na
Lejdi of the housePrzepis, odrobinę zmieniony, z bloga Zacisze kuchenne . Składniki: (na 10-12 sztuk) 2 szklanki ugotowanego, zimnego ryżu 2 marchewki 1 cebula 2 jajka ugotowane na
Lejdi of the houseDziecię numer 4 daje mi w kość. Dudunio nawet nie jest jakoś specjalnie wredny. Po prostu lubi towarzystwo. Hałas. Uwagę. A o to jest trudno, kiedy
Lejdi of the houseJuż nie mogę doczekać się wiosny i świeżutkich warzyw Ten wiosenny torcik twarogowy jest takim jej wspomnieniem. Najsmaczniejszy jest zawsze przygotowany z świeżutkich i chrupiących nowalijek
PatiGotujePo świątecznym obżarstwie ciastowym miałam takie wrażenie, ze zapchałam się. Niby nie jem mięsa ale jedzenie tylko mąki i maki pod różna postacią sprawia, ze jest
Dzieje kuchennej WiewióryCześć! Powiem jedno… Ale to było pyszne! Jedliście może dutch baby? To naleśnik pieczony. Można zrobić wersję na słodko jak i wytrawnie. Dziś padło na
Moja pasja smakuDeser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jarmuż to prawdziwy superfood, ma niezwykłe właściwości odżywcze i zdrowotne dla naszego organizmu. Poza tym to jedyne dostępne przez całą zimę świeże warzywo prosto z ogrodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ciasta bez pieczenia zawsze cieszą się dużym zainteresowaniem. Nie ma co się dziwić, ponieważ każdy z nas uwielbia oszczędzać czas! Tak jest właśnie z tym brownie
Candy PandasDwa lata temu zamieściłam na blogu przepis na meksykańskie uliczne danie – elote . Kukurydzę najpierw pieczoną lub grillowaną, podawaną z masłem i czosnkowym majonezem, posypaną serem Cotija
Karo in the KitchenW tej zupie zafascynowała mnie prostota składników a smak zachwycił cała rodzinę! to nie jest zwykła zupa fasolowa! o jej rodowodzie możecie przeczytać u Marty Dymek
Dzieje kuchennej WiewióryTo był miły weekend, pełen wrażeń (ach ta wystawa LEGO na Stadionie Narodowym) ale i trochę leniwy. Nie utknęłam w kuchni, miałam czas na film, na
Dzieje kuchennej WiewióryBataty (pataty, słodkie ziemniaki) są coraz bardziej popularne. Warto włączyć je do swojej diety, bo przewyższają pod względem wartości odżywczych i wartości zdrowotnych tradycyjne ziemniaki. Batat
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki sałata rzymska tuńczyk w oleju sos czosnkowy sól, pieprz kilka kropel octu jabłkowego placki tortilli Przygotowanie Listki sałaty umyć, osuszyć. Tuńczyka doprawić solą, pieprzem i
Gaździnka warzySkładniki kostka białego sera szklanka maślanki kawałek pora ok 2-3 łyżek majonezu ogórek kiszony sól, pieprz Przygotowanie Ser rozdrobnić widelcem, dodać maślankę, majonez, pokrojony
Gaździnka warzy