Klasyka! Surówka z czerwonej kapusty. Znana w naszym domu od zawsze, a jednak jeszcze do niedawna nie potrafiliśmy jej przygotować. Zupełnie przez przypadek udało się nam
Kuchnia od dwojgaZ jakim warzywem kojarzy Wam się jesień? Mi zdecydowanie z czerwonym burakiem! Wiecie już, że je uwielbiam A na jesieni są zdecydowanie najlepsze XD. Carpaccio z
PatiGotujePistachio to skarbnica wspaniałych przepisów. To od Lo mam przepis na najlepsze bułeczki rodem ze Szwecji, to na tym właśnie blogu wygrałam swój pierwszy
Dzieje kuchennej WiewióryJako dziecko pasjami nienawidziłam brukselki i nawet tona bułki tartej zrumienionej elegancko na maśle nie była w stanie mnie przekonać do zjedzenia tej uroczej kapustki. Brukselka
Karo in the KitchenLubicie batony? Ja miłośniczką nie jestem ale coś słodkiego zjeść od czasu do czasu lubię bardzo. Te batoniki można jeść prawie bezkarnie. Suszone owoce, ziarna i
Dzieje kuchennej WiewióryDuszone kolorowe warzywa, smaczne i aromatyczne danie jarskie jednogarnkowe wywodzące się z kuchni francuskiej – prowansalskiej. Jest…. zdrowo, kolorowo, mocno warzywnie, pysznie – taki obiad
Zasmakuj KuchniChata gdzieś nad jeziorem. Zimno, wieje, pada, liście dawno pospadały z drzew. Ogień buzuje w kominku. Noże idą w ruch. Papryka, cebula, marchewki i pęczak. Wspólnie
Dzieje kuchennej WiewióryKuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów Ja też jej wielką zwolenniczką nie jestem, ale są w niej pewne perełki! Jedną z nich jest właśnie pudding
PatiGotujeNiewielu znam szczerze oddanych amatorów kalafiora. Trudno się dziwić – rzadko bywa smacznie podany, sam w sobie nie jest też zbyt wartościowy i najczęściej spełnia rolę dodatku
Karo in the KitchenDanie z makaronem na szybko, z cukinią, czosnkiem i cebulką. Aromatyczny, prosty i szybki obiad dla zabieganych. Do makaronu na koniec dodałam jajka, dzięki czemu makaron
Zasmakuj KuchniJeśli kolor pomarańczowy już się Wam znudził i nie możecie patrzeć na dynie powiedzcie! Ja póki co żywię się dyniowymi produktami i dynię zawsze mam
Dzieje kuchennej WiewióryPasztet jest doskonałym dodatkiem do ulubionego pieczywa a zawarta w nim soczewica dostarczy nam sporej dawki białka. Pasztet jest pyszny, łatwy w przygotowaniu i bardzo długo
I LOVE LIFENadal pozostajemy w temacie makaronów. Tym razem w połączeniu z pysznym i świeżym pesto z rukoli. To świetny sposób na szybki i smaczny bezmięsny obiad. A
PatiGotujeKilka dni temu po raz kolejny otrzymałam paczkę od firmy Helio . Tym razem znalazły się w niej prażone orzechy laskowe i pistacje prażone bez soli . Orzechy
PatiGotuje25 październik to Międzynarodowy Dzień Makaronu. Tak więc nie będzie to dla Was zaskoczeniem, że dzisiejszy danie to właśnie makaron, a konkretnie spaghetti z małżami Venus
PatiGotuje