Korzystając z ostatnich dni, kiedy jeszcze są grzyby udało mi się zebrać kilka dorodnych rydzów Smak rydzów jest wyjątkowy i aby go zachować należy użyć niewielu
PatiGotujeLodówka świeci pustkami. Jutro czekają mnie zakupy. Dzieci chcą jeść więc piekę dynię, mieszam z twarogiem i jeszcze kilkoma produktami takimi, które zawsze są pod
Dzieje kuchennej WiewióryTydzień temu Małżon miał urodziny. Kawosz, to wiadomo nie od dziś, i wielbiciel śliwek w czekoladzie, to tez wiadomo już od dawna. Wyczarowałam mu takie
Dzieje kuchennej WiewiórySzybki obiad z dedykacją dla dzieci. Klasyczne, wszystkim znane kopytka w odświeżonej, wesołej wersji. To doskonałe danie dla wszystkich niejadków. Należy jedynie pamiętać
Kuchnia od dwojgaDynia to jedno z moich ulubionych warzyw sezonowych. Uwielbiam ją za to, że można z niej przygotować zarówno słone jak i słodkie przekąski. Ostatnio bardzo
wegujemyKorzystając z ostatnich dni, kiedy jeszcze są grzyby udało mi się zebrać kilka dorodnych rydzów Smak rydzów jest wyjątkowy i aby go zachować należy użyć niewielu
PatiGotujeUwielbiamy wycieczki, kiedy wokół jest tak kolorowo! Nieważne czy są to długie górskie wędrówki, czy sobotnie spacery po parku, czy też rowerowe przejażdżki :) Dobrze na taką
Kuchnia od dwojgaSą takie ciasta, które mogę piec i piec, i jeść, i jeść. Nie zdarza się to zbyt często ale jednak. W ostatnich dwóch tygodniach przerabiałam dynię
Dzieje kuchennej Wiewióry25 październik to Międzynarodowy Dzień Makaronu. Tak więc nie będzie to dla Was zaskoczeniem, że dzisiejszy danie to właśnie makaron, a konkretnie spaghetti z małżami Venus
PatiGotujeTak naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka
Karo in the KitchenZdrowe i szybke w przygotowaniu--SOKI . Dziś zapraszam na3 składnikowy sok owocowo-warzywny. SKŁADNIKI NA 250 ML: 2 marchewki 2 jabłka 3 łodygi selera naciowego
Gotowanie PatkiCześć! Dziś inspiracja na szybki i pyszny obiad, który często przygotowuję. Składniki dowolnie modyfikuję, zawsze dodaję coś sezonowego. Można powiedzieć, że obiad robi się sam. Wystarczy
Moja pasja smakuCześć! Odrzuciłam ciężkie desery na rzecz takich jak ten. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę – bierzesz domową granolę , ulubione owoce, jogurt grecki i laskę wanilii. Tak
Moja pasja smakuCześć! Znacie zupę kurkową? Ostatnio stała się jedną z moich ulubionych i często gości na moim stole. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę a warto ją przygotować
Moja pasja smakuCześć! Risotto to danie, które zawsze poprawia mi nastrój. Dziś za oknem szaro i deszczowo więc postanowiłam zrobić risotto z kurkami, pomidorem polnym i świeżym tymiankiem
Moja pasja smaku