Cześć! Jestem uzależniona od granoli. Wykorzystuję ją na śniadanie jak i do deserów. Dziś mam dla Ciebie pyszną granolę migdałowo – kokosową. Musisz ją zrobić! Zrobienie
Moja pasja smakuBez słodyczy mogłabym żyć, ale bez owoców...cóż to byłoby za życie. Uwielbiam je pod każdą postacią, najbardziej świeże i pieczone, uwielbiam. Typowe crumble pod
Blondynka GotujeSałatka grecka to pochwała prostoty i wiejskiej kuchni – nigdy nie wygra rywalizacji na najpiękniejszą sałatkę, ale z pewnością zajmie jedno z pierwszych miejsc w konkursie na
Karo in the KitchenMielimy Kochani, mielimy! jak nie ozorem to w maszynce do mielenia. No dobra, przynajmniej ja mielę. To jedna z moich ulubionych form przygotowywania posiłków, no
Dzieje kuchennej WiewióryCo powiecie na wegański znów dość nietypowy, cytrynowy torcik w towarzystwie konfitury truskawkowej, owocowego popcornu i świeżych malinek ? To połączenie wszystkich naszych testerów rozłożyło na łopatki
Candy PandasPrzepis na klasyczne tzatziki pojawił się na blogu w zeszłym roku. Tym razem chciałam Wam przedstawić moją wersję tego popularnego dipu. Tzatziki po polsku to nic
PatiGotujeZawsze zastanawiało mnie jak smakuje czarnuszka (Nigella) nie w wypiekach a w potrawie na gorąco. Przekonałam się, że całkiem nieźle wykorzystując pomysł na przygotowanie ryżu. Jaśminowego
Dzieje kuchennej WiewióryTo nie są zwykłe bułki z pieczarkami i serem, naprawdę – daleko im do przeciętności. Pieczarki i ser to znane i chętnie wykorzystywanie w daniach na gorąco
Karo in the KitchenOj dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zaczęłam zbierać obierki warzyw i mrozić porcjami na wywar. Dzisiaj debiut obierkowy, niezwykle aromatyczny! Dzięki dodaniu serka topionego, zupa
Mój pomysł naJedna z najsłynniejszych sałatek na świecie. Każdy chyba ma swoją ulubioną wersję. Klasycznie składa się oczywiście z soczystych i dojrzałych pomidorów, chrupiącego ogórka, pysznej zielonej sałaty
PatiGotujeKotlety z jajek i kaszy jaglanej, z dodatkiem natki pietruszki. Do tego ziemniaki i ulubiona surówka i szybki, bezmięsny obiad gotowy. Kaszę jaglaną ugotować do miękkości
BullioCześć! Dziś mam dla Was smoothie tylko troszkę inaczej podane. Podobają mi się koktajle podane w miseczkach, pięknie przyozdobione. A Wy co o nich sądzicie? Dziś
Moja pasja smakuAch jak przyjemnie jest mieć wolny dzień! nie dlatego, że jestem chora albo coś dolega dzieciom, po prostu mam wolny dzień! słoneczny ranek, pyszna
Dzieje kuchennej WiewióryPrzepis na ok. 8 stripsów Składniki: 200 g tofu 5 łyżek aquafaby 2 łyżki sosu sojowego o obniżonej zawartości soli 4 łyżki mąki 5 łyżek bułki
Emcia PichciDzisiaj na ostro! Dżem/konfitura z papryczek chili - dla odważnych - z papryczek habanero ;) Idealny do wszystkiego, do czego lubicie dodawać ostrą papryczkę. Pasuje zarówno jako pasta
CookYourself