Hummus to bardzo zdrowa i pożywna pasta z ciecierzycy pochodzaca z krajów arabskich. Można dodatkowo zwielokrotnić jej wartości odżywcze, poprzez dodatek np. buraka. To smaczne i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj kolejna propozycja sałatki na grilla. Sałatka z jajkiem i serkiem wiejskim to lekka, kolorowa i warzywna propozycja na letnie spotkania pod chmurką. Dodatkiem do świeżych
PatiGotujeDziś szybki przepis na muffiny. Babeczki pojawiają się tutaj sporadycznie co nie znaczy, że ich nie pieczemy 😉 Obie miałyśmy ochotę na kokosowe ciacho, a że w
Candy PandasW diecie bezmlecznej nie trzeba rezygnować ze swoich ulubionych przysmaków. Gdy zaczyna się sezon na truskawki zawsze przygotowuję z nimi makaron. To błyskawiczne danie nie tylko
Dieta bez mlekaNie ma chyba potraw bardziej minimalistycznych niż włoskie pasty – tylko kilka składników, zawsze sezonowych i doskonałej jakości, plus prostota i szybkość przygotowania. W sezonie na szparagi
Karo in the KitchenWczoraj skarżyłam się na zmianę pogody a tymczasem znowu świeci słońce! Choć na popołudnie zapowiadają deszcze póki co jest pięknie, ciepło i ptaszki śpiewają. Dzisiaj chciałam
Dzieje kuchennej WiewióryPodstawowe składniki w odświeżonym wydaniu – ugotowane w koszulkach jajka podane z jogurtem mogliście znaleźć już w moim przepisie na turecki çilbir , a mocno doprawiona, smażona na
Karo in the KitchenBotwinka to młode listki buraka ćwikłowego to jedna z pierwszych nowalijek. Zawiera duzo witamin, żelaza i wapnia,10 antyoksydantów. Odkwsza i odtruwa organizm, ponadto liście botwiny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cześć! Gdy tylko pojawia się rabarbar – zawsze przygotowuję ten deser. Jest prosty w wykonaniu i zarazem pyszny! Rabarbar pod kruszonką podany z lodami waniliowym smakuje
Moja pasja smakuMam dzisiaj przepis dla fanów pesto i makaronów. Czerwone pesto z suszonych pomidorów i śliwek to świetna kombinacja. Wraz z makaronem tworzą idealne danie na upalne
PatiGotujeCześć! Znacie kumkwaty? Ja swoje zamówiłam prosto z Sycylii. Początkowo myślałam o zrobieniu konfitury jednak zakupiłam ich za mało. Kolejnym pomysłem były karmelizowane kumkwaty jako dodatek
Moja pasja smakuPonieważ nie lubię wyrzucania jedzenia i zawsze poszukuję w mierę sprawnych i smacznych przepisów na kreatywne pozbycie się ewentualnych resztek, sympatyczna zapiekanka z bloga
Lejdi of the houseŚwieże, soczyste figi to owoce, które świetnie pasują do dań słodkich jak i wytrawnych. Nie obieramy ich ze skórki, tylko myjemy i kroimy. Na blogu pojawił
wyzwania kuchenneWreszcie pojawiają się tutaj ciasteczka, które wzbudziły duże zainteresowanie na naszym Instagramie . Doszłyśmy do wniosku, że warto je również zamieścić na blogu. Jeśli ich jeszcze
Candy PandasUwielbiam puddingi chia! Szczególnie teraz, kiedy za oknem jest tak gorąco - pudding chia jest moim zbawieniem, oczywiście oprócz lodów ;) Dzisiaj mam dla Was przepis na pudding
CookYourself