15 . 06.2018 Magda Kto jest fanem pierogów ruskich zakocha się w tych naleśnikach dzięki grubej warstwie kremowego, sycącego, ziemniaczano-serowego farszu. Wszystko to zapieczone w naleśników
Smaczna StronaNazwa mnie zachwyciła gdy przeglądałam ostatnio książkę Marty Dymek "Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata". Swojskie składniki, dostępne na każdym straganie i lekka nutka orientu
Dzieje kuchennej WiewióryMłoda kapusta niewątpliwie kojarzy mi się z letnim powietrzem;) W moim rodzinnym domu młoda kapusta występowała w formie bezmięsnej z dużą ilością świeżo posiekanego kopru (z
Zasmakuj KuchniUpały sprawiają, że na nic nie mam siły. Dlatego też są czasem gdy preferuję przygotowywanie prostych sałatek, takich na zimno ale i na ciepło. W sobotnie
Dzieje kuchennej WiewióryDzień dobry wszystkim 😊 Ostatnie dni są tak gorące, że nie ma mowy o uruchamianiu piekarnika (pisze to osoba, która właśnie piecze chleb 😎 ) a przynajmniej chce
Candy PandasKaszę gryczaną uwielbiam, zawsze zajadałam, tak mi zostało. Jestem fanką kasz! Tę upodobałam sobie szczególnie.. Jest jedną z najzdrowszych kasz, szczególnie ta niepalona. Dodaję do
Zasmakuj KuchniW sezonie korzystam z nich ile tylko mogę – na blogu znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem szparagów . Najbardziej lubię je w formie grillowanej, która kondensuje i wyostrza
Karo in the KitchenKETO KRÓWKI BEZ MLEKA I CUKRU Tym razem w ramach deseru moja propozycja na keto krówki bez mleka i cukru, które w podstawowej wersji mają w
Ola la LCHF07 . 06.2018 Magda Przepis na makaron z botwinką oraz kremowym serkiem z fety jest kolejnym przykładem jak botwinka nadaje się świetnie nie tylko do zupy. Kto
Smaczna StronaNiejednokrotnie pisałam, że pomidory w puszce to żelazny punkt naszej spiżarni – zupa, sos, gulasz, włoska pasta – wszystko jedno – pomidory po prostu muszą być na półce! Ten
Karo in the Kitchen06 . 06.2018 Magda Letnie dni zachęcają do spożywania prostych, szybkich, opartych na świeżych smakach dań. Świeży makaron z domowym pesto, a do tego słodkie od słońca
Smaczna StronaSezon na szparagi już niedługo niestety się skończy ;( Łapcie więc świeże szparagi i wypróbujcie ten przepis Pizza ze szparagami i słonecznikiem na grubym cieście to genialne
PatiGotujeCześć Kochani! Wykorzystujecie sezon szparagowy w pełni? Jak dla mnie trwa zbyt krótko więc zawsze staram się go wykorzystać w pełni! Dziś mam dla Was propozycję
Moja pasja smakuPasztet z kaszy jaglanej i soczewicy to danie bez jajek, bez glutenu, bez nabiału. Idealny pomysł na śniadanie dla osób na diecie odchudzającej, ale też wegetariańskiej
Strefa Zdrowego Żywienia31.03.2018 Magda Sianie rzeżuchy niezmiennie kojarzyć będzie mi się z Wielkanocą. Pamiętam jak w dzieciństwie rozkładałyśmy z mamą watę, siałyśmy nasionka, a potem obserwowałyśmy jej wzrost
Smaczna Strona