28 . 07.2018 Magda Sezon na najlepsze w roku pomidory trwa w najlepsze, dlatego nie wyobrażam sobie aby z tego urodzaju nie skorzystać. Tylko w lato są
Smaczna Strona25 . 07.2018 Magda Wszystkich co bób zajadają tylko solo zachęcam do próbowania przepysznych kombinacji z tym jakże pysznym warzywem. Biorąc też pod uwagę, że do takich
Smaczna StronaCześć! Czy są tu wielbiciele bezy? Wierzę w to, że znajdą się tu jacyś! Mini bezy to szybki w wykonaniu, prosty a jakże efektowny i pyszny
Moja pasja smaku21 . 07.2018 Magda Puszysty omlet z warzywnymi dodatkami to szybkie do przygotowanie wyjątkowe śniadanie lub lekki lunch. Warto podawać go z sezonowymi dodatkami, najlepiej takimi co
Smaczna StronaRagu to włoski sos mięsny podawany zazwyczaj do makaronu. To, co nazywamy bolognaise lub bolognese w Polsce, jest znane jako ragu we Włoszech. Ragu został pierwotnie
wysmienitySpieszę z przepisem na dżem z czarnej porzeczki, mam nadzieję, że owoce są jeszcze osiągalne. To jedne z najzdrowszych owoców, pełne flawonoidów: min. antocyjanów, rutyny i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Buraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z
Zasmakuj KuchniRóżne techniki przygotowania, z wykorzystaniem wielu warzyw. Znajdziecie tu kapustę czerwoną, pomidory, cukinię. Całość moim zdaniem prezentuje się bosko no i nie ma szans na nudę
wysmienityBył już tofurnik, jagielnik i ryżownik.... przyszedł czas na... komosownik? 😃 W każdym bądź razie jest to ciasto z komosy ryżowej z sezamowym pazurem, ponieważ quinoa
Candy PandasSkładniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2
I LOVE LIFEDomowy dżem wiśniowy, wiadomo najlepszy. Bez żel-fixów, konserwantów i innych niechcianych dodatków. Jak co roku dżemy robię z ksylitolem - są bez cukru, a słodkie. Jeśli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mama nie raz mówiła o mnie "wścieklica", i nazywała mnie też "czajnikiem" bo wrzałam intensywnie a potem dalej działałam jakby nigdy nic. Najgorzej było gdy byłam
Dzieje kuchennej WiewióryMarzyłam o zupie... takie pełnej smaku, gęstej a jednocześnie niezbyt zimowej. Kwestia smaku przyszła mi z pomocą. Znalazłam zupę pachnącą południem Europy, ziołami i pomidorami dojrzewającymi
Dzieje kuchennej WiewióryUch – jak gorąco! Puff – jak gorąco! W takie upały nikomu nie chce się gotować, a co dopiero jeść… W takiej sytuacji polecam makaron
A to pestkaBuraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z
Zasmakuj Kuchni