Rabarbar pod pełnoziarnistą kruszonką z migdałami

Rabarbar pod pełnoziarnistą kruszonką z migdałami

Rabarbar pod pełnoziarnistą kruszonką z migdałami

Przepis na : deser

Cześć! Gdy tylko pojawia się rabarbar – zawsze przygotowuję ten deser. Jest prosty w wykonaniu i zarazem pyszny! Rabarbar pod kruszonką podany z lodami waniliowym smakuje obłędnie! Do zrobienia kruszonki użyłam mąki pełnoziarnistej żytniej. Możesz ją zastąpić mąką pszenną. Składniki (2-3 porcje): 5 – 6 łodyg rabarbaru sok wyciśnięty z 1 pomarańczy (u mnie – z krwistej) 3 – 4 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka ekstraktu wailiowego Kruszonka: 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej 5 łyżek brązowego cukru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja pasja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.