Nie będziemy ściemniać, nasza zupa nie była wegańska. Raczej trochę, prawie wegetariańska 😉 Ale miała być w założeniu i taka by była, gdyby ktoś nie wyjadł ostatniego
slodkokwasnaplziemniaków w sam raz. Wzbogaci obiad mięsny lub dania z placków np. ziemniaczanych. Sos pieczarkowy z dodatkiem innych warzyw, np. cukinii, papryki lub pomidorów może stanowić samodzielne danie wege, np. do bagietki lub grzanek. Sos pieczarkowy przygotujecie na bazie zarówno kwaśnej śmietany, śmietanki (np. 30%) lub jogurtu naturalnego (lżejsza wersja). Polecam także inne moje przepisy na sosy z pieczarkami
Zasmakuj Kuchniketo babeczki ajerkoniakowe to wspaniały keto deser wielkanocny. Nie dość, że są piękne, to jeszcze smakują wyśmienicie i stanowią wspaniały dodatek do popołudniowej kawy. Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , babka , ciasto kokosowe , czekolada , finger food , jajka Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 35 minut Składniki 3 jajka 0,25 szklanki erytrytolu 0,5 szklanki oleju
Modern Cave Girlmoże zabraknąć! W tym wypadku jest to keto ajerkoniak, czyli likier jajeczny w wersji niskowęglowodanowej. Uwaga - tylko dla osób lubiących mocne wrażenia... Dania Napoje Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword jajka , likier Porcje 10 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 30 minut Składniki Mleko skondensowane 200 ml mleka kokosowego z puszki 200 ml gęstego mleka kokosowego
Modern Cave Girlzajączki Słodkie keto ciasteczka wielkanocne obwieszczają rychłe nadejście Świąt. Szykujcie koszyczki, a do nich możecie z powodzeniem wrzucić takie zajączki w polewie ajerkoniakowej. Palce lizać! Dania Deser Kuchnia Europejska , Wege Keyword ciastka , ciastka kruche , finger food , jajka Porcje 40 ciastek Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 12 minut Składniki Ciastka 3 białka jaj 1 łyżka oliwy 35 g erytrytolu
Modern Cave Girlpieprzem. Następnie powstałą masą faszerujemy jajka. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Bon appetit! Teksty powiązane: WINO NA WIELKANOC MAZUREK POMARAŃCZOWY KRUCHE BABECZKI Z NADZIENIEM CZEKOLADOWO-POMARAŃCZOWYM PASZTECIK NA KRUCHYM SPODZIE WEGE PASZTECIK Z CIECIERZYCY WIELKANOC – SKĄD TA TRADYCJA NIEDZIELA PALMOWA-SYMBOLIKA, TRADYCJA, WIERZENIA ELEGANCKI STÓŁ WIELKANOCNY – NAKRYCIE PEŁNE
Kate's KitchenWEGAŃSKI KAPUŚNIAK Z TOFU A'LA BOCZKIEM 🤤 Wege boczek jest boski, a w kapuśniaku... Zarąbisty 😃 Ja, mama, tato i babcia uważamy, że ta wersja wygrywa nad tą z normalnym boczkiem 🥓 serio serio. Składniki: ok. 500 g kapusty kiszonej 4 średnie ziemniaki 1 kostka tofu wędzonego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 kopiaste łyżki mąki Papryka słodka Kminek cały
Czarnawisienkanadzieję, że w Światowy Dzień Bezdomnych Zwierząt przepis ten natchnie Was do adopcji i pomocy na rzecz bezdomnych zwierząt! Pomagajmy - te zwierzaki na to czekają! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword ciastka , ciastka kruche , finger food , jajka Porcje 15 sztuk Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 12 minut Czas oczekiwania 20 minut Składniki Ciastka 2 żółtka 2 łyzki gęstego jogurtu
Modern Cave GirlSmaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie! Zapraszam
Zasmakuj KuchniDziś pochwała prostoty i smaku składników samych w sobie. Banalne połączenie warzyw, których słodycz wydobyta podczas tworzenia sosu doprawiona została jedynie solą i świeżo zmielonym pieprzem
Zasmakuj Kuchnimuffinki w zdrowej wersji (Kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Otrębowe muffiny z rodzynkami i jagodami goji Bomby miłości - muffiny dla zakochanych Gryczane muffiny z jabłkami i cynamonem Wege muffiny z brokułami i pędami bambusa
My Chcemy Jeśćmuffiny z granolą to wręcz śniadanie idealne! Bo nawet na keto diecie od czasu do czasu można pozwolić sobie na śniadanie w wersji słodkiej... Dania Śniadanie Kuchnia Amerykańska , Europejska , Wege Keyword babeczki , czekolada , finger food , jajka , jogurt , muffiny Porcje 4 muffiny Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 15 minut Składniki 1 jajko 1/4 szklanki jogurtu kokosowego 1 łyżka erytrytolu
Modern Cave Girlmielonych nasion kolendry 1,5 łyżki cukru lub miodu sól , pieprz do smaku 2 łyżeczki soku z cytryny gulasz: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub innego mięsa ( w wersji wege, polecam bakłażan ) 4-5 boczniaków 1 cebula mały kawałek wędzonej słoniny lub boczku ( mniej więcej, wielkości 2 pudełek od zapałek ) 3 szklanki półsłodkiego, czerwonego wina 1 mała pietruszka korzeniowa
Ogrodnik w podróżyszpinak. Tak nam posmakowało, że odtworzyliśmy tę zupę w naszej kuchni. Mamy już dla was ten przepis. Przepis na krupnik sposobem włoskim Składniki: wywar mięsny lub woda, jeśli gotujemy wege (3/4 średniego garnka), 1 cebula, 2 garście zielonej soczewicy, 2 garście pęczaku, 1 por, 1 puszka białej fasoli, około 100 gramów mrożonej fasolki szparagowej, 4-5 brykietów mrożonego szpinaku
Kulinarna Polska