Nim zjedliśmy tę zupę po raz pierwszy we Włoszech, nie przyszło by nam na myśl, aby w ten sposób połączyć składniki. To jakby połączenie krupniku, fasolowej i szpinakowej w jednym garnku. Wychodzi pysznie, pożywnie i zdrowo. W knajpce, gdzie jedliśmy tę zupę, nazywała się ona po prostu Zuppa di legumi. Wiedzieliśmy tylko, że zamawiamy jakiś rodzaj zupy warzywnej. I tu zaskoczenie, bo na stole wylądował krupnik na pęczaku z różnymi dodatkami, których w Polsce raczej nikt nie dodałby do tej zupy – soczewic... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...