I znów szaro, zimno i niemiło.. W dodatku chwilę temu zaczęło padać. Powoli nadchodzi smutna, jesienna rzeczywistość. Szkoda, że ciepłe i słoneczne dni tak szybko
Be Fit Be StrongIdzie zima. No dobra, najpierw jesień ale zimnooooo już. Najlepsze jedzenie na takie dni to wszelkie gulasze, ciepłe kasze, pieczone warzywa, no i gorące placki ziemniaczane
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDziś w końcu zaniosłam papiery na GUMed. Czuję ogromne podekscytowanie i nie mogę doczekać się pierwszych zajęć. Spotkanie organizacyjne mamy już 2.10, zobaczę nowe twarze i
Be Fit Be StrongCo za piękny dzień! I to nie z powodu tej szarugi za oknem, ale dzięki wynikom rekrutacji na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym! Oficjalnie mogę pochwalić się Wam
Be Fit Be StrongMama w pracy, Artur w pracy, wstrętna pogoda, a ja sama siedzę w domu i wciąż nie mam motywacji by zacząć powtarzać anatomię.. Mam takie
Be Fit Be StrongDzisiaj szybki konkursik, dla użytkowników Facebooka :) Do wygrania olej kokosowy Coco Farm, bardzo dobrej jakości. Król wśród olejów Olej kokosowy (masło kokosowe, tłuszcz kokosowy) to olej
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDziś ostatni post przed moim wyjazdem do Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Z jednej strony cieszę się na wyjazd, gdyż zobaczę kolejne, nowe dla mnie miejsce w Polsce
Be Fit Be StrongWitajcie :) Dzisiaj nie będzie żadnego przepisu, dziś zapraszam Was na stronę bloga koleżanki, która prowadzi u siebie cykl swego rodzaju rozmów na temat: "To, co jem
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDużo słodyczy było ostatnio, więc teraz dla odmiany tzw. konkret. Pisać o tym miałam już wieki temu ale ciągle jakoś się nie składało... Bohaterem wpisu jest
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJest gorąco, ba, można się roztopić nic nie robiąc i nie zanosi się na ochłodzenie. Pewnie wielu z Was zarzuci mi
W kuchni Karmel-itkiGonimy za modą - ubraniową, kulinarną, językową. Gonimy za tym, co popularne jest w innych krajach, a nie skupiamy się zbytnio na tym, co oferuje
W kuchni Karmel-itkiDal z zielonej soczewicy z marchewką i pietruszką + basmati Zielona soczewica wraz z ryżem stanowi pełnowartościowy posiłek. Soczewica jest bardzo bogata w białko (24g na
Wegańska kuchnia orientalnaDal z czerwonej fasoli + brązowy ryż + marchewka z dynią Dynia, jak zapewne wiecie, jest bardzo zdrowym warzywem. Osobiście używam głównie odmiany hokkaido; ma intensywny pomarańczowy kolor
Wegańska kuchnia orientalnaMarokańskie tagine z ciecierzycą + kasza jaglana Tym razem przepis z Maroko, które również słynie z kuchni pełnej aromatycznych przypraw. Tradycyjnie jada się tam kuskus; nie jest
Wegańska kuchnia orientalnaWarzywne tagine marokańskie + kasza jaglana Warzywne tagine jest tak uniwersalnym daniem, że można do niego zużyć jakiekolwiek zalegające w lodówce warzywa. Świetnie sprawdza się fasolka szparagowa
Wegańska kuchnia orientalna