Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż
Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż
Duszone kiełki soczewicy + brązowy ryż Kiełki są najzdrowszą formą spożywania roślin strączkowych. Są łatwostrawne, pełne witamin, minerałów i białka. Do tej pory wyhodowałam kiełki soczewicy zielonej, ciecierzycy i fasoli mung. I na tym na razie poprzestałam, gdyż kiełki fasoli mung są nie do przebicia- po prostu przepyszne. Orzechowe, chrupiące, lekko słodkie. Jeśli ktoś woli iść drogą ‘na skróty’, w wielu supermarketach można dostać gotowe kiełki strączków, tzw ‘kiełki na patelnię’. W obu przy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wegańska kuchnia orientalna
Autor
Kari
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, wegańskie, mielone, cytryna, fasola, curry, sok, zielona soczewica, por , papryka, obiad
Inne przepisy z Wegańska kuchnia orientalna
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję