Cześć Wam :) Podobno dziś już początek wiosny ale w mojej świadomości tkwi data pierwszego dnia wiosny 21 marca i tego się trzymam, dlatego prezent z tej
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPokazywałam to dawno temu na profilu bloga na facebooku ale na samym blogu jakoś nie pojawiło się nigdy, a jest czymś, co robię obowiązkowo zawsze, kiedy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKalafior to takie dziwne warzywo, o którym kiedyś myślałam, że trzeba długo je gotować, żeby w ogóle móc zjeść, potem odkryłam, że lepszy jest gotowany krótko
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEUwielbiam serniki, w szczególności takie puszyste i lekkie jak ten! Na moim blogu znajdziecie przepis na cytrynowy twarogowiec , sernik jogurtowo-twarogowy z kakao i sernik jogurtowo
Be Fit Be StrongCzasem, każdy z nas ma potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Zamiast iść do sklepu i kupować śmieciowe jedzenie, powinniśmy przyrządzać sobie domowe desery, czy robić babeczki lub
Be Fit Be StrongBardzo cenię domowe przekąski, które można zrobić w chwilę, a smakują wybornie. Zazwyczaj gdy organizuję jakąś posiadówkę czy imprezę, staram się o różnorodność na stole. Żeby
Be Fit Be StrongJeszcze jeden post dzisiaj, bo muszę hurtowo nadrobić zaległości ;) Pokazywałam Wam już kiedyś ekspresową zupę fasolową pomidorową oraz podobnie ekspresową fasolową pomidorową na smak
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEWitajcie :) Dziś będzie dziwnie, bo... A zresztą, sami zobaczycie. Kupiłam niedawno 2 pasty firmy Lunter, dostępne w Tesco, "Skwarkową" i "Tatar". Normalnie nie kupuję tego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEPraca w restauracji wymaga zaspokojenia nie tylko mięsożernych podniebień, ale również wegetariańskich i wegańskich. O ile z menu wegetariańskim raczej problemu nie ma, o tyle schody zaczynają się przy wymyślaniu dań wegańskich. Do tej pory wydawało mi się, że brak możliwości używania produktów pochodzenia zwierzęcego znacznie ogranicza twórczość kulinarną. Okazało się jednak, że produkty roślinne można łączyć w tak niesamowite(...)warianty, że ogranicza nas tylko nasza pomysłowość. Jednym z produktów, na którym opiera się kuchnia wegańska jest kasza jaglana. Pochodzi ona z wyłuskanego ziarna prosa. Niektórzy skarżą się na jej specyficzny posmak, gorycz. Jednak odpowiednio ugotowana oraz z dobrymi składnikami nabiera naprawdę ciekawego smaku. Moja dzisiejsza propozycja na wykorzystanie kaszy jaglanej, to pulpety w sosie pomidorowym. A do tego krem
Jacob TastesBuchty dla mnie = babcia. Obowiązkowo z masłem i cukrem, a do tego jagody. Przez całe dorosłe życie robiłam je sama zaledwie kilka razy, bo te moje
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIETaki banał, że w sumie nie ma co za dużo pisać, ale tak dobre, że na blogu musi się pojawić :) Nawiasem mówiąc przepisów na ziemniaki z
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEJuż dzisiaj wróciliśmy z krótkiego, ale bardzo aktywnego wypoczynku. Takich "wakacji" bardzo mi brakowało. Dopiero teraz odczuwam i widzę jak bardzo jestem zmęczona w ciągu semestru
Be Fit Be StrongPokazywałam Wam ostatnio prosty chleb drożdżowy, taki zwykły pszenny, bez kombinowania: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2016/01/chleb-na-drozdzach-atwy-i-szybki.html . Pokusiło mnie jednak, żeby popróbować z mieszaniem mąk i wiecie co
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEZ racji tego, że Walentynki zbliżają się wielkimi krokami, a są już w niedziele, chciałabym zaproponować Wam danie, którym zaimponujecie swojej drugiej połówce, a jeżeli jeszcze
Be Fit Be Strong