wątróbki drobiowe - 500 przepisów (strona:15/34)

drobiowe wątróbki ze smażonymi gruszkami 153

wątróbki z gruszkami To proste i bardzo wyraziste w smaku danie, jest poprzez bogactwo cennych składników szczególnie warte polecenia. składniki  dla trzech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 4 duże twarde gruszki 2 łyżki  masła 2 łyżki smalcu (gęsiego, albo kaczego) lub oleju szczypta tymianku sól, pieprz sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy

Miód i pieprz
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 306

wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku Sos tatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze

Kulinarne przygody Gatity
Domowy pasztet 178

Składniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia

Olga Piecze i Gotuje
Kotlety z wątróbki 136

Składniki 50 dkg wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 4 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkuma, kminek, natka pietruszki olej do smażenia Sposób przygotowania Wątróbkę mielimy w maszynce o dużych oczkach, cebulę dusimy z  czosnkiem, wszystko razem mieszamy i doprawiamy, smażymy na tłuszczu jak placki  ziemniaczane

Z notatnika
Nadziana kalarepa 186

Kalarepy zazwyczaj chrupałam na surowo, ale ta wersja też jest bardzo ciekawa a przede wszystkim smaczna :) Składniki: - 6 kalarep - 200 g wątróbek drobiowych - 1/2 szklanki bulionu - 1/2 szklanki śmietany 18% - 2 łyżki bułki tartej  - sól - pieprz Przygotowanie: Kalarepy obieramy i gotujemy 20 minut w osolonym wrzątku, studzimy i wydrążamy miąższ, który następnie siekamy. Wątróbki podsmażamy, studzimy i siekamy

Zainspirowana w kuchni
pasztet z selerem 294

Lekki, delikatny i pyszny! Zdecydowanie powinien powędrować na listę: do przetestowania SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka (ok. 0,5 kg) 35 dag wątróbki drobiowej 2 średnie selery 3 cebule 1 margaryna (np. PALMA) 1,5 szkl. bułki tartej 4 jajka sól pieprz 6-8 liści laurowych 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pęczek natki pietruszki PRZYGOTOWANIE Wątróbkę sparzyć wrzątkiem. Selery umyć

zabawa smakiem
INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 278

niego farsz wyjęty z indyczki.Składniki nadzienia:- 1 duży lub 2 mniejsze selery- 1 duża pietruszka- por- biała część- 1-2 czerstwe bułki ( namoczone w wodzie)- 3-4 wątróbki drobiowe- 2 jajka- sól , pieprz,+ cała tuszka: indyczki, kaczki lub gęsiDodatkowo: -ok 1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina, do podlania(...)masłaTuszkę dokładnie umyć , z wnętrza usunąć podroby( jeżeli są), wytrzeć papierowym ręcznikiem i natrzeć z zewnątrz solą i pieprzem. Seler i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, por drobno pokroić. Wątróbki umyć, poodcinać wszystkie żyłki, drobno pokroić. Rozdusić dodatkowo nożem. Do miski z warzywami dodać wątróbki, odciśnięte bułki oraz 2 jajka, dodać także sól oraz pieprz ( później będziemy jeszcze całość doprawiać

Smaczne Zdrowe
Wątróbka z cebulką 209

widzimy po ilości składników danie to jest bardzo proste, dlatego świetnie nadaje się na studenckie stoły. Również koszt składników jest bardzo mały a przygotowanie dziecinnie proste. Składniki: -400g drobiowej wątróbki -2 duże cebule (można manipulować stosunkiem wątróbki do cebuli według uznania) -dwie łyżki oleju do smażenia -sól pieprz Przygotowanie: Wątróbkę myjemy, wycinamy białe lub żółte nieapetyczne ścięgna

Tanie przepisy studenckie
Wątróbka Drobiowa Z Cebulką 180

wątróbkę mój mąż lubi najbardziej i to dla niego ją przygotowuje. Ja z wątróbki lubię tylko sos, niestety ;) Składniki na 1-2 osoby: 2 cebule około 300-400 g wątróbki drobiowej 2-3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej/olej smakowy do smażenia 1. Najpierw szklimy na oleju cebule pokrojoną w piórka trwa to około 10 minut

Gotowanie...to proste !
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 158

jeśli ktoś jeszcze nie robił polecam. Wszystkim smakuje, wyłączając mnie. Nie wiem dlaczego, ale wolę z kury lub królika. SKŁADNIKIkaczka ok 1, 40 kg.50 dag łopatki wieprzowej15 dag. wątróbki drobiowej 2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę1 bułka4 - 5 jajekpieprz, sól do smaku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej2 ząbki czosnkuwarzywa: marchew, ćwierć części pora, 1 mała pietruszka, kawałek

W kuchennym oknie Ewy
wątróbka w sosie ogórkowym 184

akcent nadaje wyraźnego smaku dzięki czemu sos nie jest mdły. Polecam wielbicielom wątróbki ale nie tylko, mój mąż jej nie znosi a w takiej postaci zjadł. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku 2 ogórki kiszone (nie konserwowe!) 1/2 szklanki wody z ogórków kiszonych sól biały pieprz zielona cebulka 2 łyżki oleju ziele angielskie liście laurowe  łyżka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jajka z farszem wątróbkowym 171

Jakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka delikatnie obieramy ze skorupek, kroimy

Kuchnia w czekoladzie
Najlepszy pasztet domowy 142

tradycję w naszej rodzinie a do tego jest dziecinnie łatwy. Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 500 g mięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy)  bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz

Wielki apetyt
Drobiowa wątróbka duszona z cebulką 173

odrobiną czosnku. To potrawa szybka i prosta do przygotowania, może więc można ją zrobić na obiad, kiedy mamy mało czasu.  Składniki na 2-3 porcje: 500 g drobiowej wątróbki 2 średnie cebule 2-3 duże ząbki czosnku sól i pieprz masło do smażenia mąka do oprószenia wątróbki Wątróbkę oczyścić z ewentualnym błonek. Opłukać pod zimną bieżącą wodą i dokładnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gęś pieczona w pomarańczach i mandarynkach 204

pomarańczy 2 cebule sól, najlepiej gruboziarnista 100 ml porto lub innego słodkiego wina czerwonego 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka mielonych goździków 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie wątróbka drobiowa/ żołądki drobiowe lub z gęsi masło Wykonanie: Jeśli używacie mrożonej gęsi należy ją rozmrozić w temperaturze pokojowej i najlepiej zacząć ją rozmrażać 24 godzin wcześniej, trochę to trwa. Rozmrożoną

Pociąg Do Kuchni