wątróbki drobiowe - 500 przepisów (strona:14/34)

Wątróbka drobiowa i jabłko w panierce 109

wątróbki drobiowej sól pieprz 2 łyżki mąki 2-3 jabłka 1 cebula ziemniaki ok 500 g tłuszcz do smażenia Ziemniaki obrać, pokroić na frytki lub sprężynki. Wątróbkę umyć i osączyć na durszlaku. Jabłka przekroić w ząbki lub zwykłe grube plastry, jedno można pokroić na cienkie plasterki. Cebulę pokroić w talarki. Grube kawałki jabłka wrzucić na chwilę na wrzątek z jednym

Gotowanie jest łatwe
Pasztet mięsno - warzywny. 190

pasztet z przepisu mojej mamy.  Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300 g mięsa wołowego;200 g wątróbki drobiowej;2 jajka;2 marchewki;pietruszka;1/2 selera;3 łyżki mielonych orzechów włoskich;liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte

Miksturownik
Niedzielny obiad? A jak! 324

ależ skąd! - no, pięknie! a w lodówce nic gotowego.- To cudownie. Do zobaczenia!Z paniką w oczach biegałam to tu, to tam.No, udało mi się jednak coś zaradzic. WĄTRÓBKI DROBIOWE W SOSIE.(przepis autorski;)3 cebuleczubata łyżka masła 1 kg drobiowych wątróbeksól, pieprzliśc laurowy1 szklanka bulionu (np. z kostki) 1/2 małego kubeczka śmietany łyżka mąkiCebule pokroiłam w półplastry, rozdzieliłam

W kuchni Karmel-itki
Wątróbka jabłkowa- pieczarkowa 158

czas swojej pasji , czyli gotowaniu , i dziś chciała bym zaprosić na pyszną wątróbkę z jabłkiem oraz pieczarkami , mam nadzieje że znajdzie swoich zwolenników.  Potrzebne nam będą  250 wątróbki drobiowej  2 średnie cebulki  1 średnie jabłko  6 szt średnich pieczarek  pieprz sól  do smaku  2 łyżeczki oleju  5 łyżek mąki  Wykonanie

Mój Smak
Wątróbka duszona z papryką i koperkiem 126

wątróbkę zarówno jeść jak i przygotowywać. Dziś zapraszam na wątróbkę duszoną z papryką czerwoną, cebulką oraz świeżym koperkiem. Polecam na obiad dla całej rodziny.    SKŁADNIKI: 500 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 czerwona papryka Sól i pieprz do smaku 2 łyżki kopru Mąka pszenna Olej do smażenia np rzepakowy Mleko ok 2 szklanki   PRZYGOTOWANIE:  Wątróbka myję

Gotowanie Patki
Duszona wątróbka drobiowa z cebulką 186

Składniki na 3 porcje: 500g wątróbki drobiowej 2 średnie cebule pieprz mielony i sól ziołowa lub zwykła  łyżka masła kilka łyżek oleju szklanka ciepłej wody Przygotowanie: Cebulę obierz i opłucz. Drobno posiekaj. Wątróbkę umyj pod bieżącą wodą, usuń ewentualną żółć i inne niechciane elementy. Większe kawałki przekrój na pół. Pamiętaj, by nie solić wątróbki przed smażeniem! Posolona stwardnieje. Rozgrzej

Anioszek w kuchni
Pasta kanapkowa 121

zjeść od razu, ale można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku 2 łyżki prażonego sezamu Sposób przygotowania: Wątróbkę oczyszczamy, myjemy

Kuchnia w czekoladzie
Camembert z wątróbką 139

Nietypowe połączenie... ale jakie smaczne! Składniki: ½ kg wątróbki drobiowej, 1 szklanka mleka, 2 serki camembert, 4 łyżki masła, 1 cebula, 1 jajo, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, natka pietruszki. Wykonanie: Wątróbkę zalać mlekiem na pół godziny.  Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić cebulę, dodać odsączoną wątróbkę, posypać 1 łyżką mąki i obsmażyć na złoto

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak po polsku 273

muszę popracować nad krojeniem takiego kurczaka   Składniki: - kurczak (u mnie około 1,6 kg) - 100 g masła; - pół czerstwej bułki; - 2 jajka; - pół szklanki mleka; - 10 dag wątróbki drobiowej; - 1 łyżka posiekanego koperku; - sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka umyć, wyczyścić, osuszyć, natrzeć solą i odstawić na godzinę. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć z oczyszczonymi wątróbkami. Oddzielić żółtka od białek

dom-agi.pl
Wątróbka z gruszką FIT 174

obiad .  Pamiętam że nie zawsze byłam fanką tego typu jedzenia , ale smak się zmienia , więc zapraszam , może wam też zasmakuje taka propozycja .  Składniki  250 dag wątróbki drobiowej  1 szklanka mąki ryżowej  1 gruszka  3 duże cebule  sól  pieprz ziołowa  pieprz czarny  olej kokosowy do smażenia  szczypta papryczki chilli

Mój Smak
Pasztetowa ze słoika 237

Pasztetowa to doskonały dodatek do pieczywa. Warto ją przygotować. Z przepisu wychodzi około 5-6 słoiczków.  SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1/2 kg słoniny 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula 20 dag kaszy manny 1/4 szklanki zimnej wody 1 czubata łyżka mielonego pieprzu 1,5 łyżki soli 1/2 łyżki majeranku PRZYGOTOWANIE: 1.   Łopatkę, słoninę, wątróbkę oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
sałatka z wątróbką 139

obiadem lub kolacją. Oprócz tego że jest bardzo smaczna, jest też bombą witaminową a kolorowy wygląd zachęca do zjedzenia.  Składniki: 2 garście mieszanki sałat z rukolą 200 g wątróbki drobiowej kilka pomidorków koktajlowych kawałek zielonego ogórka ćwiartka serka camembert kawałek żółtej papryki pół cebuli łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany łyżeczka chrzanu łyżka oleju sól, pieprz Wątróbkę opłukać, pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasztet drobiowy z mączką grochową 142

udko ugotowane 6 wątróbek drobiowych 1 szklanka rosołu sól pieprz pieprz ziołowy staropolski przyprawa do pasztetu (pasztet ardeński) 2 łyżki mączki z grochu 1 jajko Oddzielić mięso od kości. Mięso  i wątróbkę włożyć o kubka blendera zalać rosołem, dodać jajko i wszystko dobrze zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku, Przełożyć do formy i piec

Gotowanie jest łatwe
wątróbki ze smażonymi na maśle jabłkami 81

wątróbki z jabłkami Składniki  Przepis dla czterech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 duże twarde jabłka 50 g masła 20 g smalcu(najlepiej gęsiego) lub oleju sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne miejsce. Cebulę obieramy i kroimy

Miód i pieprz
wątróbki z jabłkami 94

Wątróbki z jabłkami smażonymi na maśle Składniki  Przepis dla czterech osób 700 g wątróbki drobiowej 2 cebule 3 duże twarde jabłka 50 g masła 20 g smalcu(najlepiej gęsiego) lub oleju sól, pieprz majeranek Sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne miejsce. Cebulę obieramy

Miód i pieprz